Düşük fiyatlı 20 watt lambalı amfi projesi

Başlıkta belirttiğim gibi yakın bir tarihte beklenen ilgiyi görürse uygun bütçeli 20 watt lambalı amfiler üreteceğim.

Referans olarak ;

http://www.turkrock.com/ftopic111444.html (TONAL el yapımı lambalı amfiler)


Yapılmayı planlanan amfilerin genel özellikleri

- 20 watt

- Power lambası olarak 2 x el84 veya 2 x 6v6 kullanacağım

- Fixed bias

- 3 X 12ax7 preamp lambası

- pasif fxloop

- Potların dizilimi Gain, Treble, Mid, Bass, Master, Presence

- Gain seviyesi oldukça geniş olacak (blues dan metal e kadar) booster pedalı olmadan çok ağır metal tonlar hariç bir çok türün üstesinden gelebilir. Booster pedalıyla istenilen her tür metal ve türevleri rahatlıkla yapılabilir.

- Fiyatlar yanıltmasın kullanılan malzeme her zaman kullandığım kaliteli malzemeler olacak ( mustard, sprague, orange drop v.s.)

- Aşağıdaki vereceğim fiyatlarda olabilmesi için ön ödemeli en az 5 sipariş almam gerekiyor.

- Devre ptp dizayn olacak hiçbir şekilde pcb sistem kullanılmayacak.

- Amfinin en güzel özelliği üzerinde dahili attenuatör (güç düşürücü) bulunacak. Ev ortamında full volume ile çalabilme imkanı bulabileceksiniz.

- Amfiyi sınıf olarak, orange tiny teror, vox night train, egnater rebel, jetcity jca20h, krank rev jr gibi amfilerin bulunduğu sınıfı kabul edebiliriz.


Fiyat olarak il etapta ön ödemeli 5 sipariş alabilirsem 600 tl olacak.


Neden 5 sipariş onu açıklayayım. Bir kaç yıldır aktif olarak üretim yapmaktayım ve tamamen herşeyi el yapımı olarak tek tek uğraşarak yaptığım için kozmetik bölümede ciddi oranda para harcıyorum 5 sipariş olması demek 5 adet amfiyi aynı malzemelerle ayı anda üretmek demek yani malzeme temini sırasında da uygun fiyata temin etmiş olacağım, örneğin bir amfide 50 liraya mal olan face plateler minumum 5 sipariş olursa 25 liraya mal olacak bana.


Bu fiyat kafa için geçerlidir eğer 5 kişi 1x12 kombo isterse fiyatım 800 lira eminence legend v12 speakerlar ile.

Fiyatlardan da anlaşılacağı gibi kar amacı olmayan bir harakettir bu. Bunu yapmamın nedenini ileri tarihler için yatırım olarak düşünebiliriz.

İlgilenenler başlık altından veya ö.m. yoluyla iletişime geçebilirler.
 
Selahattin abi, gorunusler nasil olacak? :D fiyati gorunce istahim kabarmadi diyemem :)

Bir de aklima takilan (tamamen bilgisizlik :s) sadece preampte mi lamba olacak? poweramp nolacak?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
envyboy demiş ki:
Selahattin abi, gorunusler nasil olacak? :D fiyati gorunce istahim kabarmadi diyemem :)

Bir de aklima takilan (tamamen bilgisizlik :s) sadece preampte mi lamba olacak? poweramp nolacak?


Mrb görünüş olarak şimdiki planım egnater rebel 20, jetcity jca 20, krank rev jr tarzında bişeyler olacak.

http://ampandguitar.com/shop/images/Rebl20.jpg

http://img.villagephotos.com/p/2005-7/1052255/EgnaterRebel-20-4_3.jpg

http://www.pssl.com/images/ProdImage01/500/JCA20H-G.jpg

http://www.pssl.com/images/ProdImage02/500/JCA20H-G.jpg

http://www.krankamps.com/wp-content/uploads/krank_revjrpro50.jpg



Amfiler tamamen lambalı olacak yani power katıda lambalı yukarıdaki maddelerde kullaıcağım power lambalarında söz etmiştim sanırım gözünden kaçmış:)

Power lambası olarak 2 x el84 veya 2 x 6v6 kullanacağım.
 
Ellerinize sağlık .! Eğer 5 amplilik bu proje gerçekleşirse resimlerı ve kullanıcılardan incelemeleri buraya asarsanız sevinirim.Kullanılan malzemeler , ton karakterleri ve vb. gibi konularda kullanıcılardan review alırız . Hem size hem foruma katkısı olur . Kolay gelsin!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
okhay demiş ki:
Ellerinize sağlık .! Eğer 5 amplilik bu proje gerçekleşirse resİmlerı ve kullanıcılardan incelemeleri buraya asarsanız sevinirim.Kullanılan malzemeler , ton karakterleri ve vb. gibi konularda kullanıcılardan review alırız . Hem size hem foruma katkısı olur . Kolay gelsin!

Teşekkür ederim ilk 5 siparişi alabilirsem aldıktan sonra kullanılan malzemeleri ve kademe kademe yapım safhalarını bu başlık altında resim olarak ekliyeceğim. Ayrıca artık tonal lambalı amfiler başlığı altında da sürekli eksik olan kayıt işlerinide düzene sokuyorum videolarlada tanıtıma katkıda bulunacağım.

Orange tiny teror v.b. tarzlardaki amfi sahibi olmak isteyen arkadaşlar için çok iyi bir fırsat. Fiyatın bu kadar uygun olması kesinlikle yanıltmasın inşalalh bu projeye başlayabilirsem kullanılan malzemelerin kalitesi hakkında da kesin fikir sahibi olunacak. Birde bu fiyatım ilk alıcağım toptan sipariş için geçerlidir. 2. parti toptan sipariş olacak olursa fiyatım daha da artacak yani ilk parti haricindeki üretimlerde kar payınıda ekliyeceğim amfilere.
 
daha engl, randall tadında olma imkanı var mı acaba? Çok mu cahilce sordum bilmiyorum ama line6 spider IV 75 almak gibi bir durumum var eğer uygun hi gain bir lambalı olacaksa diye soruyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
gurkanisevic demiş ki:
daha engl, randall tadında olma imkanı var mı acaba? Çok mu cahilce sordum bilmiyorum ama line6 spider IV 75 almak gibi bir durumum var eğer uygun hi gain bir lambalı olacaksa diye soruyorum...

Gain seviyesi kısık seste gain tamamen açıkken orange tiny terorun tam seste yani powerlarada yüklenmişken olan gaininden daha yüksek gaine sahip. Yani masterda tamamen açıkken çok ağır bir distortion olmasada gayet doyurucu hale geliyor. Üzerine dahili attenuatör koymamın amacıda budur ev ortamında rahatlıkla powerlarıda kırabilmek için.

Master kısıkken olan sadece preamp gainide bir hayli yüksektir pinch harmonic lerde biraz zayıf kalır ama genel olarak güçlü dolgun hacimli gaine sahip.

Bu amfiyi tamamen metal yapılacak halede getirebilirim ama tek kanal olduğu için gitar volume kısılarak tertemiz clean tonlara dönmek zor olur.

Bu projeyi ortaya atmamın nedeni tamamen çok uygun fiyatlı kullanışlı bir amfi üretmekti. Yani orange tiny terorden daha ucuz ama en az onun kadar kaliteli daha fazla fonksiyonlu bişey yapmak amacım.

Bu amfiye sahip olacak arkadaşlar bir booster pedalı ve gitarın volume potuyla nerdeyse her tarzın altından kalkabilecek sounda sahip olacaklar.

Lambalı amfi dinamiklerini tanımak içinde bence gayet uygun bir fiyat tamamen sizin tuşeniz ve gitar volume potuyla olan ilişkinize bağlı her çeşit tonu almak.

Tekrar belirteyim eğer çok ağır metal türleriyle ilgilenmiyorsanız amfinin gaini bir hayli yeter.

Senin için line6 yı al veya benim üreticeğim amfiyi al diyemem ama bu iki amfinin artı ve eksi yönlerini söyleyebilirim

Benim yapacağım amfiyi almayı planlarsan kaliteli tonun olur özellikle kayıt işlerine giren ve canlı müzik yapan arkadaşlara tavsiye ederim. Ton kalitesine önem veren dinamiklerden hoşlanan arkadaşlara tavsiye ederim. Ayrıca bahsettğim orage,vox gibi amfilerinin fiyatlarıylada kıyaslarsak bulunmaz nimet diyebilirim.

Senin almayı planladığın amfi tamamen fonksiyonel yani efektleri mevcut v.s. evde takılmak için güzel yani üzerinde hertürlü efekt modelleme mevcut bildiğim kadarıyla. Ama sonuçta digital bir amfi ton kalitesine çok fazla önem göstermiyorsan bence mantıklı seçim olur fonksiyonellik adına.
 
hocam ben şimdi hi gain ve pinch harmoniclere önem veriyorum o özelliği daha yüksek tutup tertemiz clean tonlardan vazgeçebilirim eğer oluyorsa...zoom g9 prosesör var zaten bende spiderdan vazgeçebilirim kolayca :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
gurkanisevic demiş ki:
hocam ben şimdi hi gain ve pinch harmoniclere önem veriyorum o özelliği daha yüksek tutup tertemiz clean tonlardan vazgeçebilirim eğer oluyorsa...zoom g9 prosesör var zaten bende spiderdan vazgeçebilirim kolayca :)

Tekrar mrb istediğin tarzda tek kanal amfiyi yine bu fiyatlarda üretebilmem için senin gibi high gain isteyen ve tertemiz clean tonlardan vazgeçebilecek 5 kişi olması lazım.

Bu verdiğim fiyatlar ön ödemeli toptan sipariş aldığım zaman üretebileceğim fiyatlar.

Ama bütçeni biraz daha zorlayabilirsen 1000 liraya 50w iki kanal (clean ve high gain) amfi yapabilirim. Kozmetik görüntüde sana özel istediğin gibi olur. Daha uygun bişeyler arıyorsan senin gibi düşünen 5 arkadaş varsa bu projeye ek olarak tek kanal ultra high gain amfiler yapabiliriz.
 
Geri
Üst