HomeStudio için program tavsiyesi? Cubase - Sonar - FLStudio

Arkadaşlar öncelikle merhabalar.. uzun yıllardır ara ara FL Studio kullanıyorum fakat tam anlamıyla programa hakim değilim.. ki hep eğlencesine uğraştım.. cubase sonar ve reason programlarının demolarını kurup programları biraz inceledim.. reason pek sıcak gelmediği için onu eledim.. ve cubase-sonar ikilisi arasında sıkışıp kaldım.. cubase ve sonarı gördükten sonra FL Studio biraz basit kalmış gibi göründü gözüme.. herneyse ben bu programlarla şimdilik neler yapmayı düşündüğümü kısaca özetliyeyim, Gitar ve Line 6 POD X3 Live Prosesör yardımıyla solo albüm çalışması tarzında birşeyler yapmayı istiyorum.. yani satriani yada steve vai albümleri tarzı çalışmalar.. tabii ki bunu ben tek başıma yapacağım :) yani tek başıma hem elektro, hem bas, hem davulcu hemde yeri gelcek belki piyanist olacağım.. bas-davul ve piyanoyu tabi programın içerisindeki yapay enstrumanlardan ekliyeceğim.. davulun ses kalitesi bazı programlarda çok yapay oluyor.. bana gerçekci kaliteli davul sesleri lazım olacak.. Kullanı mı çok kafa karıştırmayacak, yaptığım kayıtların ses kalitesini yüksek tutacak hangi programı önerirsiniz ?

(Bu arada önümüzdeki haftalarda yeni bir sistem (pc) toplıyacağım.. iyi bir ses kartı düşünüyorum.. sadece kasa için 1700 TL civarlarında bütçe ayırdım, sanırım kuracağım yeni sistem programları rahatca çalıştırmaya yeterli olacaktır..)
 
Drumcore 2, bedava davul seti var ve orijinal programdır. Tabi Drumcore 3 te herşey var. Bence dünyanın en iyi programı çünkü MIDI ve audio loopları mevcut. İster stereo ister 16 kanal ayırabilirsin. aynı loopların ve enstrumanların MIDIleri ve waveleri var. Şaka gibi 2 dakikada beste yapıyorsun. Ses kalitesi ve sampledercesi tabi ki en üstte.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Davul Programı olarak aklım karıştı biraz.. bilinen iyi programlardan EZ Drummer - Addictive Drums - BFD2 çok konuşulan programlar.. bunları incelerken Atalay arkadaşımız farklı bir seçenek daha sundu Drumcore 2/3 ve böylece hepten kafam karıştı :)

bu arada program olarak cubase'de hemfikirmiyiz ?
 
pro tools sektördeki lider program diye geçer hep bir çok ünlü müzisyenin de evinde pro tools sistemi kuruludur diye biliyorum...eleven rack amp modeler bir vst diyebiliriz evde gitar ve bas kayıtları yapacağını söylemişsin bende pro tools ile kullanıldığını biliyorum o yüzden söyledim...guitar rig amplitube gibi programlardan daha üstün bir program diye biliyorum tabi bunlar bir tek beni bağlar...şunu söyleyebilirim baya video izledim youtube da bunlari ile ilgili ingilizce anlama düzeyin yeterliyse tavsiye ederim youtube da herşeye cevap var bu konularla ilgili...
 
Protools dünya markasıdır ancak her PC de başarılı değildi. Ben bunları yazana kadar şimdi versiyon 9 çıktı. Evde de daha rahat kullanılabilir. Ben her modelini kullanıyorum: Minisinden HD3 e kadar mevcut. HD dışındaki modellerde PC yi çok zorlayan bir programdı ancak 8den sonra yepyeni 9 çıktı. Birçok bug var ancak birkaç ay içinde daha stabil olacaktır.

Ancak ben yine de evde en kolay cubase derim.
 
cubase sx3 yeter belkide...iyi bir ses kartı ve referans monitör daha önemli bence bir de onları alırsan yanında gelen yazılımlarla da bir çok şey yapılabilir...
 
Aynen. Refereans monitör çok çok önemli. Hi-end kayıt yapmayacağına göre Cubase tam ev için. Cubase 4 ve 5 engineleri gayet başarılı.
 
Geri
Üst