Yeniharman - Eskişehir

Grubun hikâyesi 2001 yilinda Mehmet’in Harun’la tanismasiyla basladi. Bir dönem Eskisehirli rock gruplariyla çalisan ikili kisa zamanda kendi gruplarini kurma karari aldi. Yeni Harman dergisinin dogrudan etkisiyle grubun adi bulunmus oldu. Harun ve Mehmet Ocak 2003’te, üç parçadan olusan ilk demo cd’lerini dagittilar. Mart 2004’te Aykut’un, ayni yilin Nisan ayinda da Onat’in gruba katilmasiyla yeniHarman aktif müzik hayatina basladi. Eylül 2005’te Yasin’in dahil olmasiyla kadro tamamlanmis oldu. yeniHarman, bir yandan Eskisehir, Ankara ve Istanbul’un popüler barlarinda çalmaya baslarken, bir yandan da hizla kendi bestelerini yapmaya devam etti. Çesitli üniversite senliklerinde boy gösterdiler ve kisa sürede Sebnem Ferah ve Mogollar gibi önemli müzisyenlerle ayni sahneyi paylastilar. Ekim 2005’te katildiklari 7. Battle of the Bands’den ikincilik ödülüyle döndüler . Esas çikislari ise 11. Tuborg Roxy Müzik Günleri’nde kazandiklari Birincilik’le gerçeklesti. Ayni yarismada Tuborg Özel Ödülü’nü de kucakladilar ve bu dönemin ardindan çok daha fazla dikkat çekmeye basladilar. yeniHarman en son Yedikule Zindanlarinda düzenlenen Tuborg Alive 3’te ve Zeytinli Rock Festivali’nde sahne alarak müzigini genis bir kitleyle paylasmanin mutlulugunu yasadi. ..

Vokal - gitar : Mehmet Çelikhan
Gitar : Onat Özkaya
Bas : Harun yeşiller
Davul : Aykut Yücebaş
Klavye : Yasin Bayraktar
 
baba ben sizi biliyom ya siz nası bi grupsunuz hayran kaldım bu kadar olmaz burda gördüm çok beğendim siz kesin albüm yapacaksınız aha buraya yazıyom bak.Muhteşem nası olur böyle bişiy?
 
pazar günü başarılar inşallah her şey istediğiniz gibi olur bir aksilik çıkmaz (Gitarıma iyi bak abi fazla hırpalama)
 
teşekkür ederiz bide şöyle bi açıklamada bulunmak istedim vokal birilerinde sadece bar amaçlı çalışıyor yoksa

yeniHarmaN yeni bi isim olmasına rağmen bu grup 2001 senesinde kuruldu

bikaç eleman ve isim değişikliğinden sonra bu ismi aldı ve işallah bu isimle ve bu kadroyla topluluk çalışmalarına devam edecek
 

Benzer konular

İ
Yanıt
0
Gösterim
660
İbanezkullanıcısı12
İ
E
Yanıt
0
Gösterim
834
E
I
Yanıt
0
Gösterim
689
IGotHigh
I
Geri
Üst