MBox Digi 002/002R almayi dusunenlere bir soru..

MBox, 002, 002R, PT LE ile Access virus gibi iyi bir synth bedava gelse, bu urunleri satin almanizda

  • Hayir, Digidesign urunleri cok pahali hayatta almam/alamam...

    Oylar: 0 0.0%
  • Hayir, Synth'lerle ilgilenmedigim icin etkili olmazdi

    Oylar: 0 0.0%
  • Bilmiyorum/Ilgilenmiyorum

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    1,886
Merhabalar,

Uzun bir Ar-Ge calismasindan sonra daha once burada ilan ettigim SynthMaster isimli soft synth'imin tum eksik ozelliklerini tamamladim, ve yine uzun bir karar asamasindan sonra bu synth'i simdilik sadece ProTools platformu icin RTAS formatinda yayinlamaya karar verdim. Su anda porting calismalarima basladim 1-2 ay icerisinde once Mac sonra PC icin cikacak RTAS formatinda.

Forum uyelerine sunu sormak istiyorum: Icinizde Digidesign'in MBox/002R/002 urunlerini satin almak isteyenler vardir mutlaka. Ama muhtemelen fiyati pahali geliyordur. 24/96 Firewire M-Audio Audiophile 300 dolara satilirken 500 dolara MBox, 1200 dolara 002Rack almak tabi cok cazip degil. Ben de bu ikilemi yasadim, ama daha once Digidesign'dan developer fiyatina MBox siparis etmis oldugum icin (biraz daha ucuza geliyor oyle), kalsin artik alayim bari demistim, ve 4 aylik beklemeden sonra gonderdiler MBox'u gecen ay, boylece ben de RTAS development'a basladim. Neyse asil soruya doneyim lafi uzatmadan: ProTools pek cok plugin ile beraber geliyor ama aralarinda Digidesign'a ait RTAS formatinda bir synth plugin yok (Reason Adapted SampleTank bundle ediliyor ama bunlar M-Audio urunleriyle de geliyor). Acaba soyle Access Virus gibi iyi bir virtual analog synth verseler PT LE ile birlikte bu MBox/002/002R almaniza yol acar miydi? Bu soruyu anket formatinda ekliyorum simdi o sekilde daha kolay toplarim cevaplari.

Herkese kolay gelsin,

Bulent
 
Bülent, 500 dolara m-box yanında 400 euroluk acces virus veriyosa atlanır diye düşünüyorum.Ama şöyle bir sorun var biliyosun virus gerçekten cpu katili olabilecek kapasitede bir plugin.Powercore içinde üretiliyor sanırım tdm için de.Yani cpu bağımsız bir dsp işlemci gerekiyor.Bu durumda bu tarz bir pazarlanmaya atlanmayabilir de.Tc electronics Amerikada powercore kartlarının satışında iki ayrı koldan strateji uyguladı, buradan takip ettiğim.Bir ucuzculara yönelik Powercore Element kartını çıkardı ki bu içerisinde Master3x denilen mastering plugininin olmayan hali.Bunu 500 dolara satıyor.Bir de İlk çıkan Powercore kartını ve eksiksiz pluginleri access virus pluginiyle satıyor.Bununda fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 1000 dolar.Ve virus almak için bu parayı veren adam epey fazla.Benim de ona yetecek param olsa ben de veririm.Virus gibi bir synthi cpu harcamadan kullanabilmek müthiş bir şey ve hakikaten çok güzel bir synth.Yani asıl nokta insanların virus için powercore alması.Bu sanırım soruna cevap niteliği taşıyordur.Ama Türkiye'de durum farklı olabilir.Virus ne olaki, virus vereceğine antivirus verselerde makinamızı temizlesek diyen çıkar belki. ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Selcuk uzun uzun yazmissim cok sagol. Valla benim amacim Virus ayarinda birsey cikarmak, ve sadece PC/Mac CPU kullanarak. Az once bir benchmark test yaptim. P4 1.6 Ghz, 266 DDR Ram ile 8 ses polifoni kullanarak caldigimda (tum sesler aktif ayni anda) %26 civarinda CPU harciyorum, bunun %3'u efektler icin harcaniyor (2 band EQ, Chorus/Flanger, Reverb, Echo), kalan %23 de 8 sesi sentezlemek icin. Her bir ses 4 osilator + 3 filtreden olusuyor, ve her filtrenin frekans+resonans+volume envelope'lari var ayri ayri, bu envelope'lar touch sensitive yapilabiliyor da. Eger Virus'deki gibi 3 oscilator + 2 filtre kullanacak olursam CPU kullanimi 8 ses + efektler icin %15'e dusuyor. Saniyorum hic fena rakamlar degildir bunlar P4 1.6 Ghz icin. Haa, bu arada sunu da belirteyim: osilatorlerin kodlarini henuz assembly ile yazmadim, C++ compiler ile derlenmis hali bu, ileride assembly versiyonlari da deneyecegim o zaman %20-25 bir performans artisi olabilir.

Bu arada ornek bir parca hazirladim Pet Shop Boys'un go west'ini caldim hazirladigim synth patch ile. Bu patch'de 4 osilator, 3 filtre + Chorus + Reverb+ Echo + 2 band EQ var. Su adresten dinleyebilirsiniz: http://www.kv331audio.com/synthmaster/samples/gowest.wma

Bulent
 
Bülent bu anketi Sound On Sound forumlarında da yap istersen, daha iyi netice alabilirsin. Nasıl olsa yazıyorsun orada, görüyorum arada bir senin mesajlarını.

Bu arada ben Digi 002 aldım gerçi ve pakedin içinde öyle güzel bir synth geliyor olsaydı hayır demezdim ancak klavyeci olmadığım için satın almamı etkilemezdi sanıyorum. Zira şu anda öyle bir synth çıkmadı pakedin içinden ama ben yine de aldım.

Bugün yine kayıt yaptım bütün gün, aleti sevmemek elde değil.
 
Geri
Üst