Solo elektro ile iş yapabilir miyim

Arkadaşlar ellerim gitarda hızlı olduğu için elektro gitarda ben genel olarak solo çalmayı düşünüyorum tabi arada diğer türlüde çalmayı düşünüyorumda yani gruplar felan ister mi solo elektro çalan kişileri iş yapabilir miyim...
 
Müzik bir bütündür.Herşeyi öğrenmek zorundasın teorisi,armonisi, tekniği, tavrı ....!

Sadece solo çalayım demekle olmaz bu iş ,elin bu işe daha yatkınsa işin o kısmını kolay ogrenebilirsin yada buna benzer bır durum ortaya çıkar.Ben sadece bunu yapabılıyorum buna kasayım dersen bir gün alırlar bir ekstraya öyle oturursun sahnede.İdealini bilmiyorum hangi derecede ileri düzeyde düşündüğünü(ben virtüöz olucam, şurda çalıcam, bunla çalıcam,) gibi bir düşüncen varsa bu işin oluru hatta olurunun mekanik kısmı budur ;herşeyi bileceksin.Birde yetenek ,kulak,duygu meseleleri var ki buda işin diğer tarafı.Ben daha küçük düşünüyorum dersen en azından hedefin için öğrenebildiğin kadar öğrenmelisin.

Şimdi diyebilirsin ki okadar sanatçı var, eee şuda gitar çalıyor herşeyi biliyormu senin söylediklerinin?

İstisnalarda vardır.Yeneteneği çoktur beste yapar, abisi çoktur ,albüm yapar, parası çoktur ............ yapar!

Ama işin öbür tarafında hep bu işi bilene ihtiyaç buyulur. Şimdiki trend şarkı patlatmaca yap 1 şarkı patlasın çık 2 tv kananalına hooop kralsın.Ya sonrası 2. album hep hüsran sana onlarca grup sayabilirim.Zaten başarılı olanlar hep başarılı.....
 
Benim anladığım kadarıyla sen klasik gitar çalıyorsun normalde ve dizileri temiz bir şekilde hızlı çalabiliyorsun ve elektro gitarın da genelde hızlı sololar atılan bir enstrüman olduğunu gördüğün için ve klasik gitarın bu şekilde çalmaya pek yatkın bir gitar olmadığını bildiğin için elektro gitara geçmek istiyorsun.Güzel, geç öyleyse.Ve şunu bil ki eline alıp çalmaya alıştıktan sonra ben ne saçma bir soru sormuşum böyle diyebilirsin.
 
Gitarlar ve genel olarak müzik aletleri kendileriyle iş yapılmasından hoşlanmazlar. Üretiliş amaçları çok başkadır.

"Elleri gitarda yavaş olan insanlar" Michael Romeo'nun yazdığı riffleri çalamazlar.

"Grupların falan" ne istediklerine göre şekillenen adamlar üç yıl sonra o gitarı bir kenara atıp KPSS'ye girerler. Hayat bunu gerektirir.

Soru cümleleri üç nokta ile bitirilirse böyle cevaplarla karşılaşılır.
 
Geri
Üst