Jackson Soloiste Sustainiac ve Coil tap modifikasyonu

Merhaba,

Gitarıma "sustainiac" ve "coil tap" modifikasyonu yaptırmak geçiyor bugünlerde aklımdan, sizce nasıl olur? Bunların -özellikle "sustainiac"- takılması sırasında ortaya herhangi bir sorun çıkar mı? Bir arkadaşımın Les Paul unda denedim coil tap i ve çok sevdim, ama LP de 2 adet "volume knobu" var ve iki manyetik de "single" a dönüştürülebiliyor. Benim gitarım SL2H, yani 2 "humbucker"lı ve tek "volume knob"lu, "coil tap"" ne kadar randımanlı olur, hangi manyetiğe uygulanır?

Bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hocam bu sistemi de biliyorum da gitarın gövdesinin böyle delinmesi sorun yaratmaz mı? Yani sustainiac ya da sustainer için de deliyorlar, hiç mi sorun olmuyor?
 
DK2S'im vardi bir zamanlar, guzel olay ama sustainer cok pil yer.
Soloiste de yazik olur bence, switchler govdede ekstra delik acacak, finishinde catlak meydana gelebilir dikkat edilmezse.
 
İyi bir lambalı amfi + booster + compressor ile aynı etkiyi drive tarafında yaratabilirsin. Bence boşuna masraf hem de yazık edeceksin gitara. Tamam çok güzel bir hadise ama, kullanım süresini de hesaba kat derim ben. Sonuçta Jackson'ın sitesinde 3600 dolar olan bir gitardan bahsediyoruz.
 
dostum sakın o gitarı deleyim deme. yarın birgün satmak istediğindede sorun yapar millet. ayrıca bildiğim kadarıyla luthierler volume ve tone potunu coil tap yapabiliyorlar. sana tavsiye "vigiliante" nickli F.Yılmaz'a sormandır...
 
SL2H'a sustainer takmak için özel bir çerçeve yaptırman gerekecek, bildiğim kadaıryla humbucker boyunda sustainer yok. Onu takınca zaten sap manyetiğin single olacak, köprüyü de öyle bir gitarda split etmene hiç gerek yok, çok başarılı olmuyor. Haliyle coil splitting olayına gerek kalmadı :) İki potanzı da push-pulla geçirir sustianerı kontrol edersin, böylece switch için delik açmana da gerek kalmaz. İstediğin zaman da eski haline çevirirsin.
 
Ama sustainer switch'lerinin biri iki yollu digeri uc yollu. Biri on/off digeri modlar arasi gecis saglayan 3 yollu bir switch, harmonic mode gecislerini push-pull ile nasil yapacak?

Ayrica piyasada humbucker boyutlu sustainer kit heryerde satiliyor (amazon, musiciansfriend vs.).
 
hmm ben ikisini de iki yollu diye hatırlıyordum. Duncan Triple Shot ringe baktım şimdi, onunla çözülebilir mi diye. Onda da iki yollu iki switch varmış, çok kasılırsa belki çözülür ancak emin olamadım.
 
Böyle bir modifiye yerine genel olarak gitarın tonunu geliştiren şu sitedeki modifiyeleri önerebilirim ben de ; floydupgrades.com

Şahsen kendi SL2H gitarım için burdan gerekli malzemeyi toparladım şimdi bekliyorum :D
 
Geri
Üst