Kerem Görsev ve Caz

tv8 de başladığından beri takip ettiğim bir program.caz müziğine karşı bir ilgim olmasına sebep oldu.şimdiye kadar caz hakkında hiçbirşey bilmiyordum fazlada ilgimi çekmiyordu ama orda hem söyleşi yapıp hem eserleri çalmaları çok hoşuma gidiyor.

keşke bu tarz programlar daha fazla olsa. ilhan şeşen ve fatih erkoç un programları da diğer favorilerim .

görüşleriniz.
 
Kerem Görsev cazz müzikte Türkiye'nin başına gelen en güzel şeylerden biridir.Türkiye'de cazzın yaygınlaşmasında hem çıkardığı albümlerle, hem katıldığı ve yurt dışından diğer cazzcıların da gelmesinde rol oynadığı festivallerle hem de TV8'de yaptığı programla(ne kadar geç saattede yayınlansa...) çok büyük payı vardır.
 
Konu Kerem Görsev ve caz dan açılmışken bir kaç cümlede ben ilave etmek istedim :)
Kerem Görsev ve Allan Harris'in ortak albümü olan "Laid Back" isimli albümü tüm caz severlere tavsiye edebilirim.
cd_laid.gif

:arrow: Özelliklede albümdeki " What A Wonderful World " cover'ı gerçekten dinlemeye değer.
 
Ben de jazz'i bu programla sevmeye başladım. Dinlemek gerçekten çok zevkli. Piano, kontrbass ve davulun bu kadar uyumlu olacağını hiç düşünmezdim herhalde. Kerem çok ünlü kişilerle tanışmış zaten. Bu da onun profesyonel olduğunu gösteriyor.
 
İyi bir müzisyen yeni albümü üzerinde çalışıyor bildiğim kadarıyla, birkaç ay önce yeni albümünden bir parça çalmıştı programında çok beğenmiştim, bana göre şu an dünyada Jazz orjinal anlamını yitirsede Türkiye'de Jazz yapan ve işini iyi yapan ender insanlardan Kerem Görsev...
 
bizim okula gelmişti bi kere bu adam.. ailemle gitmiştim hiç bi bilgim olmadan. o kadar memnun kalmıştım ki konserden, adam eskilerden parçaları coverladı ve o kadar değişik ama o kadar güzel olmuştu ki.
adam gerçekten çok başarılı...
 
ama açılmış bi başlığa 1-2 cümle bende eklemek istiyorum.kerem görsev ve caz adeta caz bu adamla yaşadım herhalde o ölünce bu caz dünyasıda ölücek.kerem abi kerem abi şeker var mı abi gibi mahalledeki diyaloglar yok olacak ühühühühühühü aglamak istiyorum :) bu geyik uzaar gideer..
 
harbiden ekliyim 1-2 şey..kerem görsev iyidir.akşam 8 gibi ntv radyoda caz var..sonra 11.30 cumartesi trt2de.daha sonra trt fm'de de bir iki şey var bildigim kadarıyla..
 
içimizden böyle bir üstad çıkması çok keyifli.standardın üstünde bir piyanist ve müzisyen.ayrıca programıda izlenir kılıyor,örnek alanlar olsun.
 
Kerem Görsev.. Evet çok büyük katkıları var Turkiye'de cazın gelismesinde. Bazı besteleri de çok iyi bence. E iyi de çalıyo.. amaaaaaa.... fakaaaaaaattttt.... hödöööö.... böööö...

Çok artiz ya.. çok "ben"cil. Artiz işte ya anlayın.. Ama saygılarımı sunuyorum tabi..

Kerem abi.. Hadi bakiim ordan re den bi "night in tunisia" çalın bakem...
 
Tv8 de izlemeye başlayalı yaklaşık bir sene oluyor.Hiçbir bölümünü kaçırmadım.
Geçen hafta izmir e gelmiş.Hilton otelinin arkasında yolda giderken onu gördüm ayaküstü konuştuk.
Jazz müzikle olan ilgimi başlatan kişi kendisine çok saygı duyuyorum
 
tv 8 deki programını ben de takip ediyordum ama son zamanlarda hep kaçırdım yada kalktı mı program bilmiyorum,bizim okula konsere gelmişti geçen sene,seviyorum bu adamı ben ya artiz martiz ama :LOL:
 
kerem görsev ayrıca cengiz baysal gibi büyük cazcıların Türkiye'de albüm çıkarabilmeleri için de çok yardımcı oluyormuş.
iyi ki var diyorum!
 
Geri
Üst