HABER: M-audio Digidesign tarafindan satin alindi...

Maalesef şu anki planlarında Pro Tools LE yazılımını M-Audio kartları ile uyumlu hale getirme yok. Dediklerine göre Digidesign yazılımları Pro Tools donanımları göz önüne alınarak tasarlanıyormuş...
 
Selcuk_Ergen demiş ki:
Digidesign'ın m-audio'yu almasındaki amaç rakip olabilecek şirketleri bünyesine katıp pazarı lehine çevirmek olabilir. O nedenle pek de hoş bir haber gibi gelmedi bana.

Bana da biraz "aggressive acquisition" kokusu geliyor. Digidesign zaten son yillarda urun yelpazesini cesitlendirerek home studio piyasasindan da pay kapmaya calisiyor, bu piyasadaki en onemli isimlerden birini yutmasi pek hayra alamet degil.

M-Audio icin cok uzuldugumu soyleyemem ama...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Evet ben de aynen katiliyorum Doruk'un goruslerine. Soundcard/audio peripheral pazarinda M-Audio ciddi bir tehditti Digi icin herhalde bu onemli bir faktor olmustur kararlarinda. Ama diger taraftan M-Audio'nun cok genis urun yelpazesi oldugu icin Digi bundan cok faydalanacaktir, mesela "mbox alana midi controller bedava!" filan gibi promosyonlar yapabilirler artik, bu biz tuketicilere yarayabilir...
 
Koskoca M-Audio da satmış ama şirketi... Global krizden etkilenmiş olup ta satmaya karar vermiş olabilir. Durup duruken neden satsın ki... Çeşitlilik azalmasın da gerisi onları ilgilendirir.
 
Ben krizden etkilenmediğine eminim. 2003 teki bayi toplantısında M-Audio Pro Audio pazarında yılın (2002 nin) en hızlı büyüyen firması seçilmişti. 2003'te ise en büyük üçüncü olmuştu. Yani büyüme konusunda pek bir sıkıntısı yok. Tahmin edersiniz ki firma büyüdükçe en hızlı büyüyen ünvanını elinde tutmak zor oluyor. (2004'ün ikici çeyreğinde geçen seneye göre %40 büyüme sağlanmış).

Bence, şu aralar firmanın durumu iyi ve hisseleri yüksek değerli iken güzel bir teklifi kaçırmak istememiş olabilirler (80 milyon $ nakit). Nede olsa yarın ne olacağı hiç belli olmuyor. Ekonomiler 1-2 bombadan kolaylıkla etkilenecek kadar kırılgan bu aralar...

Sonuçta M-audio ve Digidesign iki ayrı marka olarak AVID çatısı altında kendilerine özgü ürünlerini üretip pazarlamaya devam edecekler. Ama uzun vadede neler olacağını kimse bilemez tabiki...
 
cok şaşırdım desem yeridir acaba digidesign monitörleri üretilecek mi mesela ev studyosu ıcın ıdel secımlerden bırı olan m-box a uygun monitör üretseler o tip takım üretseler bence cok iyi olur mesela m-box ile en uyumlu monitör beraberinde klavye ve mikrofon gibi setler? bence iyi fikir...
 
İyi dedin zeos bence öyle bir digidesign seti üretimine girerler gibi geliyor. Paket üretimler halinde "ev stüdyosu" vb. toptan başlangıç setleri satabilirler. Şahsen Protool'un Ses kartı, hardware ve softwareinin beraber olması benim çok ilgimi çekmişti. Ona uydur buna uydur gibi parça parça uğraşmadan akılda soru bırakmadan iyi temiz ve dijital kayıt yapabilmek beni mutlu ediyor.
 
Atalay demiş ki:
Koskoca M-Audio da satmış ama şirketi... Global krizden etkilenmiş olup ta satmaya karar vermiş olabilir. Durup duruken neden satsın ki... Çeşitlilik azalmasın da gerisi onları ilgilendirir.

Dünyada yeni oluşan ekonomik bir trend var.Kimse bir şirket kurayım da bu şirket torunlarıma onların çocuklarına kalsın diye düşünmüyor.Ben şirketi kurayım, iş yapsın, popüler olsun ve daha büyük şirketlere satayım mantığında çoğu.Yani adam ürettiği mala ticari bir ürün olarak değil kurduğu şirkete ticari ürün olarak bakıyor.M-audio hissedarları bir şekilde amaçlarına ulaştılar sanırım, darda kaldıklarını ekonomik krizden etkilendiklerini hiç sanmıyorum.
 
Tuhaf gelebilir ama, bu islerde her zaman mantik aramamak lazim.

Ben MIDI sequencing yapmayi Opcode diye bir firmanin urettigi Vision adli bir programda ogrendim. Muhtesem bir MIDI sequencing programiydi, son derece guclu oldugu halde kullanmasi son derce kolaydi. Derken, aynen Cakewalk, Steinberg, MOTU ve Emagic'in yaptiklari gibi Opcode da Vision'a ses kaydetme/editleme yetenegi ekledi ve Vision Studio diye piyasaya surdu. Bu program da son derece basarili oldu.

5 yil kadar once Gibson firmasi (evet su gitar ureten Gibson firmasi) paldir kuldur Opcode'u satin aldi. Aklimiza bir suru soru geldi, acaba Gibson muzik yazilimi piyasasina mi giriyor? gibisinden.

Ne Gibson muzik yazilim piyasasina girdi, ne Opcode basari cizgisini devam ettirdi. Bir sene icinde Opcode kapatildi.

Muzisyenler icin buyuk kayiptir. 5 senelik program ama bugun yeniden cikaracak ve musteri destegi verecek olsalar Sonar'i birakir yeniden Vision'a donerim (gerci yalnizca Macintosh'da calisiyordu ama neyse :D )

Belki Digidesign daha akillica hareket eder, umarim oyle olur. Zamanla gorecegiz. Gerci M-Audio kapansa da simdiki kullanicilari acisindan degisen pek birsey olmayacak, cunku adamlarin musteri hizmetleri zaten yok denecek duzeyde :D
 
Geri
Üst