15.000 tl gitar önerisi

C0llette

C0llette
1.5-2 yıldır uygun fiyatlı bir Squier kullanıyorum ve artık yeni bir gitar almayı düşünüyorum. Müzik tarzım genelde rock ve metal ağırlıklı; Iron Maiden, Black Sabbath, Pantera, Motörhead gibi grupları dinlemeyi seviyorum. Bununla birlikte, ara sıra The Smiths gibi daha yumuşak tonlarda parçalar çalıyorum. Bu yüzden geniş ton aralığına sahip bir gitar arıyorum. Mümkünse Les Paul tarzında bir model arıyorum ama bu fiyata Les Paul tarzında bişey bulamadım. Bu arada ikinci el gitar da önerebilirsiniz.
kafamdaki gitarlar şu şekilde (link atınca konu açamadım o yüzden adlarını yazdım): Schecter SGR C-1 , Jackson JS11 , Jackson JS22 (sırf 24 perde die 3.4 bin daha fazla vermeye değermi ?) Ibanez GRG121DX , Ibanez RG350EX(2. el).
not : gönlüm jackson js22 den yana ama bu bütçeye daha iyi bi tavsiyeniz varsa beklerim.

bu saydıklarını almak için elindeki squieri elden çıkarmaya değmez hocam birazz daha bekleyip bütçe artırmanızı öneririm.
squier ımda kalıcak yazın çalıştığım paradan ayıra bildiğim miktar bu ayrıca squier ım 2. el şundan durumu çok iyi değil elektronik aksamında fln sıkıntıları var düzeltmek için emek harcamak istemiyorum direk değiştirmek istiyorum

bu saydıklarını almak için elindeki squieri elden çıkarmaya değmez hocam birazz daha bekleyip bütçe artırmanızı öneririm.
internetten araştırma yaparak js22 ye karar kılmıştım ama forumdan bakınca çok beğenilmediğini gördüm 10.15k arası ikinci el bi öneriniz varmı en azından başlangıç seviye bozuk squierimden daha kaliteli uzun ömürlü bişeyler ?

internetten araştırma yaparak js22 ye karar kılmıştım ama forumdan bakınca çok beğenilmediğini gördüm 10.15k arası ikinci el bi öneriniz varmı en azından başlangıç seviye bozuk squierimden daha kaliteli uzun ömürlü bişeyler ?

bazı gitarların fiyatları şişirme bu arada pazarlık yaparsan karşı taraf da satmaya gönüllüyse dümenden ilan koymadıysa 15e kadar düşürür alırsın. schecter ve ibanezleri kastediyorum.

ama ben senin yerinde olsam bütçem de maks 15 olsaydı kesinlikle cort kx5 alırdım. bildiğim kadarıyla push pull da var clean tonlarda da hayal kırıklığı yaratmaz asla.

bazı gitarların fiyatları şişirme bu arada pazarlık yaparsan karşı taraf da satmaya gönüllüyse dümenden ilan koymadıysa 15e kadar düşürür alırsın. schecter ve ibanezleri kastediyorum.

ama ben senin yerinde olsam bütçem de maks 15 olsaydı kesinlikle cort kx5 alırdım. bildiğim kadarıyla push pull da var clean tonlarda da hayal kırıklığı yaratmaz asla.
çok teşekkür ederim <3

Buna karar verdim, teşekkür ederim. Bir de ilanlarda EC-256’yı bulabilirsem biraz zorlayıp 15-16’ya düşürmeye çalışacağım. Eğer düşüremezsem, bunu alacağım. Teşekkürler.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...k-aletleri-schecter-c-6-plus-1220103549/detay

Ben sana farklı bir alternatif daha önereyim.

Ben de araştırmaya başladım. Ibanez AZ2402 Prestige serisi gitarım var, yanına metal tonu alabilecek uygun fiyatlı ürün arayışındayım. Dünden beri ciddi araştırıyorum. Hem dünyada bilinen bir marka olması hem de F/P ürünü olduğu için bunlara bakabilirsin.

2 video referans olabilir.

Ben sana farklı bir alternatif daha önereyim.

Ben de araştırmaya başladım. Ibanez AZ2402 Prestige serisi gitarım var, yanına metal tonu alabilecek uygun fiyatlı ürün arayışındayım. Dünden beri ciddi araştırıyorum. Hem dünyada bilinen bir marka olması hem de F/P ürünü olduğu için bunlara bakabilirsin.

2 video referans olabilir.

Solar da boya dökülmesi, sap çatlaması/klavyenin ayrılması gibi kronik sorunlar varmış. Bir kaç yerde görüp duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi markayı kötüleme maksatlı şeyler de olabilir.

Daha önce farklı bir gitar deneme şansım olmadı, yaşadığım şehirde yalnızca bir müzik mağazası var ve orada gitarları denemek mümkün değil. Gitarlar arasındaki farkları ise videolar ve yorumlar üzerinden öğrenmeye çalışıyorum. Squier Debut ya da Bullet modeline sahip olduğumu düşünüyorum, ama tam emin değilim. Gitarımı, müzik mağazasından sadece tipine bakarak ve HSS olduğu için almıştım; satıcı da modelini belirtmemişti.

Sizce elimdeki gitarı Schecter C-6 Plus gibi bir modelle değiştirmek büyük bir fark yaratır mı? YouTube'dan videolar izliyorum, ama her gitarın sesi bir şekilde güzel geliyor ve farkları anlamakta zorlanıyorum. Şu an aklımda ikinci el bir C-6 var. Bunun dışında, Blackstar ID:Core 10 V3 amfimle uyumlu başka bir gitar modeli tavsiye edebilecek biri varsa çok sevinirim.

Geri