ses kartı tavsiyesi lütfen

abit nf7 nforce2 anakart (o/b ses kartı)
amd 2500+@3200
2*256 ddr400 ram

bu sisteme geçikme ve gürültü problemi olmayan hesaplı bir ses kartı takmak istiyorum.şu anki ses kartımla bilinen gecikme ve cızırtı problemlerini yaşıyorum.

sadece gitarım ve boss mt2 distorsion ım var.
comp-eq-delay-reverb-flange gibi effecetleri pc yardımıyla elde etmek, real time kullanmak ve kayıt etmek istiyorum.

sizce bu mümkün mü? acaba hesaplı dandik zoomlardan alıp mt2 nin yanına bağlamak mı daha mantıklı?

şu anda output müzik setine bağlı.bir tane lambalı radyo bulup çıkışı ona bağlamayı düşünüyorum.bu konudaki fikrinizi de yazarsanız sevinirim.
 
M-Audio (yakın zamanda digidesign tarafından satın alındı bu firma ama ürünleri hala piyasada) Audiophile (2 giriş 2 çıkış) işini görebilecek en basit ses kartı ama asio desteği ve kaliteli A/D converterları var. Türkiye fiyatı 200£ civarı sanırım. Eğer bundan daha iyisini istersen Delta 1010LT (8 giriş 8 çıkış 2si preampli) senin için iyi bir seçenek olabilir. Sanırım bunun fiyatı ise 350-400£ civarlarında.
 
Eğer bilgisayara gitar kaydı yapacaksan, ses kartından baska, sesin sivrisinek cızırtısı gibi gelmemesi icin(hele ki metal zone' da) amfi görevini görecek bir şeye de ihtiyacın olacaktır. Bu amfinin kendisi olabilir, onu mikrofonlamak suretiyle kayıt alabilirsin, amfiyi taklit eden bir simulator olabilir, bunların da hardware ve software cesitleri var. Hardware olanlar, POD, vamp, sansamp gibi ürünler. Senin software tercih edeceğini varsayarsak o konuda pek bildiğim yok, ama "revalver" gibi ceşitli amfi modellemesi yapan şeyler var. Bunlar sadece amfi modellemesi de yapmıyor, ayrıca o dediğin efektleri de iceriyor, aynı rack mount sistemlerdeki gibi üstüste ekliyorsun istediğini. Tabi kalitesi tartısılır.
 
awakeone arkadaşımın söylediklerine ek olarak belirtmek isterim ki, software deyince revalver çook eski kaldı..
amplitube ve guitarrig devri şu aralar...
 
Abi ben Revalveri begenmemiştim ama bu Amplitube basarılıya benziyor, gercekten parmakların verdiği hissi ve dinamikleri POD felan gibi yiyip bitirmiyorsa direk atlayabilirim üstüne. Ne öyle spastik gibi iyi amfi bul, iyi mikrofon bul, kayıtta binbir dertle ugras, cart curt hallolur gibi sanki...!
 
amplitube tuşe tepkisi ve dinamikler konusunda revalver il kıyas kabul etmez, güzel gayet. ancak drive ı kökleyeceğim diyorsan, noisegate i de devreye alman gerekir. builtin compressoru da yok.

native instruments guitar rig ise çok çok iyi bana göre. cidden, bir göz at derim bakmadıysan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
awakeone ve pyramind teşekkürler.

aslında hardware olarak tanıyorum aletleri.eskiden roland boss gp8 vardı bende.gitar çalmayı beceremiyorum diye satmıştım.
açıkçası şu anda onun tonlarını arıyorum.

sadece evde kafa dağıtmak için takılacağımdan masraf yapmak istemiyorum.bu yüzden softwareleri araştırıyorum.açıkçası sizin verdiğiniz feedbackler olmasa biraz zor bulurdum bu programları.ben guitar fx diye bişey buldum ve cızırtılar, dip gürültüleri ,sesteki gecikme çok rahatsız edici.
ses kartı tavsiyenizi de bekliyorum.bana pro bir kart lazım değil.gecikme problemini aşabilirsem bu bana yeter şimdilik.

awakeone upload ettiğin demoların 2 tanesini indirebildim.
tonlarına ve fx5500 e hasta oldum.eski suspect gitaristi mahmut var bizim arkadaş acaba o musun diye profiline falan baktım hemen.tarzınız çok benziyor.o da satriani takılırdı bir zamanlar.

kusura bakmayın konuyu çok dağıttım.ses kartı tavsiyenizi bekliyorum.

saygılar
 
zafer666 demiş ki:
awakeone upload ettiğin demoların 2 tanesini indirebildim.
tonlarına ve fx5500 e hasta oldum.eski suspect gitaristi mahmut var bizim arkadaş acaba o musun diye profiline falan baktım hemen.tarzınız çok benziyor.o da satriani takılırdı bir zamanlar.

Övgülerin icin teşekkürler, bana sımarmak icin alan yaratmıssın. :) Orada da dediğim gibi onlar baya eski denemeler sadece, o zamanlar miksaj bilgim de 0' dı. Yeni işlerimi daha cok benimserim herhalde, bitirebilirsem bir gün dinlersiniz. :)
 
awakeone demiş ki:
Ne öyle spastik gibi iyi amfi bul, iyi mikrofon bul, kayıtta binbir dertle ugras, cart curt hallolur gibi sanki...!

abicim, bu ne demek? bir açıklama yapabilirsen sevinirim, zira ben de bu saydıkların için yemeden içmeden kesip para biriktirip zor bela edinebilmiş kişilerden biriyim. spastiklik kavramı sana göre aşağılayıcı bir sözcük mü yoksa uzanılamayan bir ciğeri mi ifade ediyor bir anlasak hoş olur. fiziksel bir özür ne kadar ifade edebiliyor bunları o da ayrı bir forum konusu.

saygılar.
 
günümüzün modellerları, çok çok profesyonel olmayan kayıtlar için yeterli derecede gerçekçi ses veriyor. şimdi bir alete gitar bağlayıp direk sesi alabilmek var iken, cidden o kadar ihtiyaç yoksa efekt diz, amfi bul, mikrofonlamasını öğren uğraşmak zor. ve hatta ne yaptığını iyi bilmiyorsan alacağın netice büyük ihtimalle daha kötü. bu yüzden "spastik gibi" demiş anladığım kadarıyla, laf arasında söylenegelmiş bir şeyi bu kadar gerçekçi alıp da sıkılmamak lazım derim. saygılar ;)
 
pyramid +1

guitar rig güzel birşeye benziyor.ses kartı olayını halledersek kullanılabilir bence.şu anda önden gitarın clean tonunu, arkadan ve derinden de guitar rig in marifeterini duyabiliyorum. :)
 
bir konuşma söz konusu olmadığı için bu tür ifadelerin, kişinin tanımadığı insanlara da ulaşması durumu var. hiç hoş bulmadığı ifade ediyorum yalnızca. açıkçası bu tür durumlarda ifadede seçici olmayan kişilere pek hoşgörülü olamıyorum. bu yüzden tepki gösterdim, o kadar. saygılar.
 
Geri
Üst