Röportajlar Head Over Heels Röportajı

The Crow Rock Bar’da ( tarih oldu) düzenlediğim Janis Joplin’i anma gecesi tanıştım grupla. Benden Deep Purple, Led Zeppelin, The Doors, Judas Priest çalmamı istediler. Dikkatimi çekti. Heavy Metal grubu Janis gecesinde ve benden Doors çalmamı istedi. İyice merak ettim müziklerini.

Caravan’da konserleri olduğunu söylediler, gittim. İzleyemedim. Metal Monster Fest ile ilgili Erdem’le görüşmem gerekiyordu ve daha sakin bir yere çıkmıştık. Sonra CD’leri ile tanıştım. Underground Scream Of Turkey! 3’e katıldılar. Grubu yeterince tanıdığıma inanıyorum, yani sıra sizlere tanıtmaya geldi. Karşınızda Heavy/Thrash cephesinden yeni bir isim…

1 Head Over Heels bildiğim kadarıyla çokta yeni bir grup değil. Grubun geçmişi hakkında biraz bilgi verir misiniz?
VOLKAN: Grup olarak çalmaya 1998 yılında başladık; Ben, Ersin ve Özgür. Bir vokal ve iki baterist değiştirdik. Cover çalarak birkaç küçük çaplı konser verdik. 99'un sonunda Barış ile çalışmaya başladık. Yapacağımız tarzı belirledik ve kendi parçalarımızı yazmaya başladık. 2000 başlarında Kerem ile tanıştık. Yırtıcı sesi zaten yapmak istediğimiz Heavy Thrash tarzı ile bütünleşti. Kerem’in gelişi grup için bir dönüm noktası oldu diyebilirim. (Gerçi her ne kadar simdi askerde olsa da....) Böylece şu anki kadromuz oluştu.

2 No Longer In Force demosu ne zaman kaydedildi?
ERSİN: 2000 yılının sonlarında 5 şarkılık bir demo kaset yaptık. Ama yayınlamadık. Demo, kaset olarak yetersiz olduğu için 2001 yılının Şubat ayında 6 şarkılık bir demo CD kaydettik. Demonun adı No Longer In Force'tu ve çok az kişiye ulaştı, işte arkadaşlar falan. Sonra yeni üç parçamızı da Kasım 2002'de kaydettik ve önceki demo kaydından iki parça aldık ve aynı isimle, aynı kapakla çoğaltıp yoğun, bizim için çıldıran hayran kitlemize ulaştırdık (dünden bugüne Best Of Head Over Heels).

3 Demoya gelen tepkiler nasıl?
ERSİN: Demoyu dinlettirdiklerimiz kayıtın kalitesini biraz eleştirdiler. Bunun için de pek bir şey yapamayız, kayıtımız hücum, olanaklarımız kısıtlı. Yaptığımız tarza pek eleştiri gelmedi. Bu müziği dinlemeyenlerin ve yaptığımız tarzın eskidiğini düşünenlerin eleştirilerini kulağımıza asmıyoruz tabii…

4 Demonun ardından kadroda değişiklikler oldu mu?
VOLKAN: Bir değişiklik yok ama Kerem askerde olduğundan konserler için bize vokalde yardım edecek bir isim var. Büyük bir ihtimalle kayıtlarda falan yer almaz ama konserlerde bizi takip edenler onunla ve sesiyle tanışacaklar.

5 Caravan' da bir konseriniz oldu. Konser nasıl geçti? İzleyiciden gelen tepki nasıldı ve İstanbul' da ilk konseriniz miydi bu?
ÖZGÜR: Ses düzenindeki ufak aksaklıklara rağmen bekleneni verdiğimize inanıyorum. Seyirci gayet iyiydi. Güzel bir kalabalığa çaldık, gerçi konser başka bir yerde olsaydı bu kadar kalabalık ve güzel olur muydu bilmiyorum. Sonuçta Caravan’da da içkili bir seyirciye içkili sahneye çıkıp gürültü yapmak acayip hoşumuza gitti. Herhalde seyircinin de hoşuna gitti ki tepkiler iyiydi. İstanbul’da daha önce Laylaylom konser salonunda konser vermiştik.

6 İstanbul dışı konserlerinizden bahseder misiniz?
VOLKAN: 2000 yılında Bursa’da Metal Shock festivalinde yer aldık. Konser organizasyonu b*ktandı. Gittiğimize pişman olduk. 2000 yılında A.Ü. Rock kulübünün düzenlediği festivale katildik. Konser okul içerisinde düzenlendi ve beklenenin üzerinde seyirci vardı. 2001 yazında gene Rock kulübünün açık hava festivaline katildik. En son olarak DJ club ve Rock kulübünün birlikte bir barda düzenlediği Rock festivaline katildik.Üç konserde de Eskişehir seyircisi bomba gibiydi. Hele son konserde parçamızın hep bir ağızdan söylenmesi bizi gerçekten çok duygulandırdı. Bir ara gitarı bırakıp oturup ağlayacaktım. Eskişehir seyircisi galiba bizi seviyor. Biz de onlara olan sevgimizin karşılığı olarak bir konser de Deep Purple'dan Highway Star çalmıştık.

7 Klasik Heavy/Thrash tarzında müzik yapıyorsunuz genelde kimleri dinlersiniz?
ÖZGÜR: Ben Overkill, Testement ve Death şeytan üçgeninde kayboldum. Tabii ki metal müziğin birçok türlerini dinlemeye çalışıyorum.

VOLKAN: Ben 70'ler den günümüze kadar çıkan bir çok grubu dinlemekteyim. Ama herkesin kalbinde yatan grup vardır. Benimki de Led Zeppelin. Yinede ağırlıklı olarak Hard Rock dinlemekteyim.

ERSİN: Ben eski kafalıyım. Sıcak rock'n'roll her zaman beni çekmiştir. Deep Purple, Dio, Whitesnake, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Alice Cooper'ları sanırım burusana kadar dinleyeceğim. Tabii ki bunun yanında Hard Rock'ın yanında Testement, Annihilator... deliler gibi dinliyorum. (Bir de Glam ve Glam’cı dostlarının her zaman yanındayım.)

BARIŞ: Hard Rock adına birçok grubu dinliyorum. Son zamanların Rock türlerini de takip ediyorum.

ERSİN ( Kerem adına): Askerde ne dinliyor bilmiyorum ama buradayken Exodus, Guns'N'Roses, Kiss, W.A.S.P., Overkill, Ozzy’le yatıp kalkan bir adamdı. Geldiğinde de pek bir şey değişeceğini zannetmiyorum.

8 Yeni kaydettiğiniz parçalar var. Bu yüzden demonun ikinci basımına bu parçalar eklendi.. İlgi nasıl? Hangi parçalar eklendi?
VOLKAN: Son parçalar biraz daha hızlı ve güçlü. Riffler, sözler daha agresif olduğu için daha çok ilgi gördü. Demoda ilk kayıttan 'Readiness To Hell' ve 'Pain'in yanına 'Parody', 'Live In Coffin' ve 'Penance'ı koyduk. Demomuzu kendimiz çoğalttığımız için çok büyük kitlelere ulaşamıyoruz. Sadece underground yerlere bıraktık (Taksim – Köstebek Müzik Evi).

9 Grubu tanıtmak için genelde neler yapıyorsunuz?
ÖZGÜR: Grubu tanıtmak için bir kaç dergiye demo ile birlikte grubu tanıtan yazılar gönderdik. Ne kadar etkili olduğu tartışılır tabii. Grup adına bir internet sitesi düzenliyoruz. Tamamlandığı zaman sanırım daha çok dinleyiciye ulaşabileceğiz. Sırası gelmişken bize ulaşmak isteyen dinleyiciler için adres: [email protected]

10 Yerli gruplardan en çok dinlediğiniz gruplar hangileri?
ERSİN: Crossfire, Courtyard demolarını dinleme fırsatım oldu. Ayrıca beraber konsere çıktığımız Suicide ve Comma’yı keyifle dinledim. Bir de sadece konserlerden takip ettiğim Abraxas, Solitude da çok sağlam.

11 Sanırım bundan sonra grubu daha aktif göreceğiz? Sizce grubun gidişatında demodan sonra neler değişecek?
ERSİN: On iki tane hazır parçamız var. Artık kanal kayıta gireriz veya demoyu müzik şirketlerine götürebiliriz. Kesin bir şey söyleyemiyoruz, çünkü kimden nasıl cevap alacağımız belli değil. Kesin olan bir şey var ki çok büyük kitlelere
ulaşamasak bile biz müzik yapmaya devam edeceğiz. LONG LIVE ROCK'N'ROLL...

Mahir Bora Kayıhan
Yayın tarihi: 16.06.2003
 
Geri
Üst