Big Lebowski

Flimdeki elemanınız kim?

  • Nihilistler (3 kişi + 1 parmaksız kız + su samuru)

    Oylar: 0 0.0%
  • Walter (Vietnam Gazisi,Orman Poliside sayılabilir)

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    2,027
nedir bu flimin cazibesi,gülmekten kendimi alamıyorum.Ne kadarda izlesem bıkmıyorum.Walter'ı görmek hoşuma gidiyor.Nihilistlere,Saddam'a herşeye fıtırıp gidiyor flim.
Ahbapın dünyası güzel be,olayı zaten güzel.Seneryoya gerek yok,Walterın asker anılarını dinlemekle geçiyor zaten flim.Yada 12 yaşındakilerin adamı Jesus'un,klik sesi ile...
Sona ermeyecek dostum,bu saldırgan tutum sona ermeyecek.

Coenlerin en matrak kara komedisi...
 
Filmin cazibesi nedir, tek nedeni olabilir bu film gerçekten büyük bir deha ürünü ve gerçekten inanılmaz büyük, kaliteli ve bence şu yüzyıla damgasını vurması gereken bir film (Bağımsız Amerikan olunca vuramıyor o ayrı). Steve Buscemi'nin karakteri Danny favorim (Bir kül boşaltma sahnesi varki).
Jesus'u sevme nedenim kapı kapı dolaşıp olayı izah etmesi ;)
Ben filmlere açıklama yazamaz oldum niye acaba :) Bulun izleyin (Bak Im Juli'de de aynısını yaptım). Gelin yorum yapın, bulamazsanız gelin hep beraber izleyelim buluruz bir çaresini.
 
işte komedi dediğin böyle olmalı! Bu türde bu filmin üstünde bir film göremiyorum! Ama sakın ola TRT de dublajlı seyretmeyin! Kardeşim bu kadar mı kötü çevrilir ya! Filmin güzelim repliklerini ne hale getirmişler! Benim favori karekterim Jesus(John turtorro) dı. Hala zevkle tekrar tekrar seyrederim. 'nobody fucks with the jesus' hala aklıma geldikçe gülüyorum. Seyretmeyenler çok şey kaçırmışlar
 
20-25 kere izlemişimdir haaala da izlerim:) danny nin kül boşaltma sahnesinden daha çok danny ölürken walter ın "dayan danny helikopter neredeyse gelir" demesi kopartmıştı beni:) izlenesi filmlerin en başında gelen matrak bir film...evet evet hatta şimdi bir daha izleyim:) odayı dolu gösteren halıdır 8)
 
aa ewet helikopter ve kül sahneleri acaip komikti..bana filmi mizah fln diye önermedilerdi..drama fln sandım :) sona bi acaiplik sezdim..özellikle küllerin adamın suratına gelmesine fln bittim ama bi yandan da film drama diye tuttum kendimi..yani öyle yayıla yayıla izleyemedim..yani bu kadar gülüorum bende mi bi acaiplik var diye düşünmeme gerek yokmuş,filmin konusu koparmaya yeter ztn..halı evini dolu gsteriyodu :)allam ya.. dramaymış..
 
flimin alt yapısına göre zaten öyle amerikan komedileri gibi ilk izleyişte gülemiyorsun flimde,biraz izliyorsun,sonra kafa basıyor.Örneğin walterın turnuva sırasında çıkardığı silahtan sonra,arabaya binerken ahbapla konuşması...

D-onun sorunları var dostum,duygusal birisi...W-barışçılık dışında mı?
 
doğru kelime asya asıllı amerikalılar ahbap:) eskilerinde dediği gibi bazen sen balığı yersin bazen de balık seni yer 8)
 
benim bayıldığım tipler nihilistlerdi.. bu kadar salak bi kötü adam ekibini başka bi filmde bi arada zor bulurum gibi geliyo ... kopmuştum heriflerim final sahnesine.
 
-lütfen şortunuzu indirebilir misiniz bay Lebowski? (bu arada dr. kulaklarını kontrol eder)
-hı? Hayır hayır işte burdan vurdu(çenesini işaret ederek)
-sizi anlıyorum..Lütfen şortunuzu indirebilir misiniz?
 
-tek ümidim bu Almanlar gelip penisimi kesmeden önce büyük Lebowski’nin beni öldürmesi
-bu çok saçma ahbap..kimse gelip penisini kesmeyecek
-teşekkür ederim Walter
-bu konuda söyleyebileceğim bişey yok
-teşekkür ederim Walter kendimi çok güvende hissetmemi sağladın..ben kendimi sıcak bi yuvada hissediyorum
-ahbap
-lanet olası şey! Burada sadece halımdaki bikaç sidik lekesiyle oturuyor olabilirdim
_________________________________
-biz lanet parayı oraya bıraktık..
-biz mi?
-ben! Saygıdeğer biz,yani geniş anlamda ben..
_________________________________
-hey ben kız arkadaşını rahatsız etmek istemedim..
-o benim kız arkadaşım değil o benim lanet bayan arkadaşım..sadece döllenmesine yardım ediyorum..
 
ewet ya o şişeyi almıyolar sona bi markete gidiolar..da Walter'in elindeki neydi? çerez kutusu gibi bişeydi :))içindekileri yiyip adamın küllerini koydular heralde..
 
peki filmdeki su samurlu alman manyakların birinin şu adını unuttum, red hot chilli peppers bascısı olduğunu biliyomuydunuz.....
 
ya bana en ilginç gelen bu film ile ilgili festivallerin de yapılması..
nette aratacak olursanız milletin filmdeki karakterlerin kılıklarına büründüğü partiler vs. düzenleniyor ve anladığım kadarıyla baya da rağbet görüyorlar...

yukarıda ankette yoktu ama sanatsever ev sahibi favorimdi...kıyafetlerine ve tek kişilik sanat aktivitesine bittim:)
 
Geri
Üst