Devrimciliğinin öncesi ve sonrasını anlatan bir filmdi.
Güzel filmdi böyle sessiz sakin oturduğun yerden kalkmadan uslu uslu izlenebilecek bir film.
Gael García Bernal'i Bad Education ve Paramparça Aşklar Köpekler filminden biliyorum. Özellikle Bad Education filmini izledikten sonra bu adamın oyunculuğu üzerine çok düşünmüştüm. Ve gerçekten Che rolüne cuk diye oturmuş adam. (Tamam belki biraz daha uzun boylu biri de olabilirdi

)
Aslında film Che Guevara'nın hayatı olunca daha bir hareketli olacakmış gibi hissetmiştim ancak öyle değildi hatta genel olarak bakıldığında devrimciliğini çok da göze batırmadığını söyleyebiliriz yönetmenin. Yani hayatının belirli bir kısmını konu etmiş aslında. Özellike komünist aileyle yaptığı sohbet "bir cümleyle hayata bakışı değiştirecek" türdendi.

Mesaj kaygısı taşımıyordu film yani en azından göze batmıyordu. İnsan olmanın gerektirdiği davranışlar gösterildi aslında.
Müzikler de bir o kadar dokunaklıydı. 21 Gram ve Paramparça Aşklar Köpekler filmlerindeki müzikleri de düşününce Gustavo Santaolalla çok başarılı bir seçim