Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Human Nature, Adaptation, Being John Malkovich gibi filmlerin senaristligini yapmis Charlie Kaufman'in senaryosunu yazdigi, Michel Gondry'nin yönettigi (Human Nature yönetmeni, genelde klip cekmis) mükemmel bir film.
Oyuncular:
Jim Carrey: Ciddi bir rolde oynadigi bu filmde bu adama yeniden tapicaksiniz. Truman Show'dan sonra bu adamin ikinci efsanesi...
Kate Winslet : Titanic'le meshur oldu, bu filmde zirve yapmis. Çok iyi rol yapiyor, sac rengi sürekli degisiyor. Bazilari buna uyuz olabilir ben begendim baya (Mavi baya yakismis)
Elijah Wood :Nami deger Frodo, bu filmde biraz abazan evlat modlarinda. Yine de bu adam isini biliyor. Ama fark ettiyseniz bu cocukta Kücük Emrah gibi hep ezik bakisli.
Kirsten Dunst : Ah ah bana izledigim zaman bile ciddi anlamda ask acisi çektiren bir hatun. Nasil oluyor bilmiyorum ama filmlerde falan izlerken bildiginiz aci çekiyorum (Ciddiyim). En sonunda düzgün bir filmde, düzgün rol yaparken görebildik kendisini (Bir de Mona Lisa Smile'da iyiydi). Spider-Man'in MAry-Jane'i bu arada onu da söyliyim.

Bagimsiz sinemadan, fazlasiyla Charlie Kaufman imzasini fazlasiyla tasiyan, biraz ucuk bir olayi sanki komsunuzun basina gelebilicekmis kadar dogal, hatta herkesin basindan geçebilicekmis kadar dogal ve çok mantikli anlatan, bomba bir kadroyla gelen bir film. Film bir çok seyi anlatiyor. Insan unutmak istedigi, keske yasamamis olsaydim dedigi seyleri gerçekten unutmak ister mi? Temasinda olan ama aslinda bu temanin yaninda çiftlerin iliskilerini çok derinden ama çok güzel bir sekilde sorgulayan, hayatta bazi ayrintilarin ne kadar önemli oldugunu vurgulayan, ufacik bir "okay" demenin ne kadar seyi degistiricegini gösteren ve bunun disinda anlatamiyacagim bir sürü seyi anlatan ve yasatan bir film. Ve inanilmaz bir sekilde filmdeki herkes mükemmel bir oyunculuk çikarmis...
Filmin teknik yanlarina gelirsek, ufak bütçeyle fakat çok güzel çekimler, isik kullanimlari ve inanilmaz yaratici bir zekayla çekilmis (Gerçekten bazi sahneler inanilmaz. Esi benzeri olmayan örnegi görülmemis filmler). Ve bu kadar seyin arasinda film hala çok dogal. Kurgu olarak film karmasik bir sirada gidiyor, klasik bastan sona mantiginda degil ama dahice hazirlanmis bir sirada (Cidden dahice). Misal: Pulp Fiction (Bu filmin kurgusu Pulp Fiction'dan çok daha saglam diyebilirm).
Senaryodan aslinda hiçbirsey anlatmak istemiyorum ama filmle ilgili kisa ve çok yüzeysel bir bakis atarsak: Joel (Jim Carrey) 'nin sevgilisi Clementine (Kate Winslet), kendi beyninden Joel'i sildirmistir. Buna çok üzülen Joel'de Clementine'i kendi hafizasindan silmek ister. Yalniz islemin ortasindayken buna pisman olur ve kendi beyninde Clementine'i silmemek için savasmaya baslar.
Senaryoyu böyle anlatinca çok dandik görünüyor. Ama bu filmin sadece arkasina saklandigi tema. Bu temanin çevresindeyken film o kadar çok sey anlatiyorki.
Türkiye'de gösterilmis sanirim, ben hiç duymamistim. Izleyenler varsa film hakkinda herseyi konusup paylasalim, izlemeyenler varsa da bu filmi izlemediginiz için cok sanssiz ama böyle bir filmi ilk defa izliyicek oldugunuz için ve keyini çikarbiliceginiz için de çok sanslisiniz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Filmden birkaç vurucu replik :) :
- alkol bastan cikarma surecinin igrencligini azaltir..
- "i'm not a concept, i'm just a fucked up girl who's looking for my own peace of mind."
Özellikle ikincisi çok iyi :) (Filmi izleyince çok daha anlam kazanicak)
 
züper bir film indrdim izledim ehuahuad mutluyum :)
filmin kırılma noktası iyi seçilmiş :)
hiddetle tafsiye ederim kristen için de katılıyorum zaten süper oyuncu abi tapıyorum b uhatuna mükemmel güsel kedi gibi bişleri war yerim ayrıca :)
kadro çok iyi oyunculuklar züper ki jim carrey cidden çok ii oynamış kate de süper konu da züper anlatım da züper daa ne diyim züper :))
 
Hakkında hatrı sayılır kişilerden baya olumlu görüşler duyduğum bir film, uzun süredir izlenecekler listemin içinde ilk 5'te kendisi, bulduğum an izleyip yorumlarımı yazarım...
 
her baslikta bu filmi izleyin diye kendimi yirttim burda cok hos film cok tatli bi film ve Jim Carrey yani ciddi aktör olabildiginide göstermis valla daha fazla yazardim ama sinemadan simdi The Terminal i izleyip geldim o kadar aglamadan sonra kendime gelemedim daha sonra yazarim...
 
hmm aslinda direk ismi cevirirsek ve filmin iceriginide göz önunde bulundurursak Temiz hafizanin(ya da duygu her ikiside olabilir) sonsuz isigi gibi bir seyler olabilir ama böyle bir isim koycaklarini sanmiyorum...
 
jim carrey i ciddi ve ciddiyetsiz tüm rollerinde oldukça seven birisi olarak izleyemediğime en çok üzüldüğüm filmlerden biri.filmle ilgili çok iyi yorumlar duydum,jim carrey e şaklaban gözüyle bakanların bile oyunculuğuna hakkettiği değeri verdirten truman show dan sonra ki ikinci film sanırım.ama dump and dumper benim için en üst noktada.
 
Konusu ve oyunculuk itibariyle dikkat çekici bir film. İzlemeyen arkadaşlara tavsiye eder ve film hakkındaki diğer tespitlerime geçerim ; Hafızadan anı silmek düşüncesi bana bu olayın tam tersi olan hafızaya anı eklemek olayını dolayısıylada "Total recall" filmini çağrıştırdı. Bu filmi izleyinceye kadar daha önce " frodo" karakteriyle tanıdığımız "Elijah Wood" hiç bu kadar antipatik gelmemişti.Filmin 2003 yılı yapımı olup ülkemizde gösterime girmediğini biliyorum.
 
Rocksurfer bir yerde duzeltme yapiyim. Film 2003 yilinin sonlari dogru cekilmis ve Amerika da bu yil Mart aylarinda gösterime girmistir :) O yuzden bu sefer gelecek yil icin Jim Carrey nin elinden oscari alamazlar diyorlar :D
 
jim carrey nin clementine i hafizasinda koruyabilmek icin, onu, hic varolmadigi cocukluk anilarina saklamaya calismasi , clementine in sac renkleri, buzul ve plaj, iliskinin kopma noktalari, yuzyuze soylenmemis sikayetler, absurdlugu ve acimasizligi, kristen dunst un engellenemeyen, tekrarlanan aski ve ayrica muhtesem soundtrack i......

sonunda hüzünlü müydüm yoksa huzurlu mu bilemiyorum.
sadece etkisi hala surmekte.....

Yazınızın fontu ve rengi forum kurallarına uygun olmadığı için yönetici tarafından değiştirilmiştir.
 
Dün gece izledim hoştu ne bileyim eğlencelik izlenebilir bir filmdi. Çok etkilenmedim açıkçası keşke ağır basması gereken bir noktada karar kılsalardı ya dramatik ya psikolojik ya vs.. hepsinden az az olmuş gibi geldi bana. Beynin özel eşyaları görünce tepki vermesi ve bu yolla beyin haritasını çıkarıp silme işlemi gibi hadiseler çok hoşuma gitti. ;)
Elijah Wood (Frodo ;) ) tam fiyaskoydu zannımca. Jim Carrey oyunculuğu tuhaftı başarılıydı ancak biraz silik geldi. Sanki elini kolunu kaldırmaya korkar gibi, bir hareket yapsa yine klasik komik adam imajına dönecek gibi bir çekinti vardı. Böylesi bir filmde kafaya dank dank vuran replikler ya da gözlere şenlik oyunculuk bekledim. :( Sadece Kirsten Dunst çok iyi rol kesmiş hakkını vermiş bence.

Görüntüler ve teknik hoştu. İnsan silüetleri, flu görüntüler, flashbackler gözümüzden kaçmadı ;) Kurgu olarak da başarılıydı bence filmin 18. dakikasında filmin yeni başladığını görünce önce şaşırdım sonra
keyif aldım 8O ;) Jim Carrey i uyutup silme işlemi devam ederken gözlerinin bir anda açılıp yavaş yavaş tekrar kapandığı sahne çok güzeldi. Kamera çekmemiş konuşmuş sanki orada...
 
sonunda izleyebildim. çok güzel bir film.
jim carey ile kate winslet'ın oyunculukları çok iyiydi. kate winslet'in saç renkleri de ilginçti. kirsten dunst da iyiydi. ama elijah wood konusunda hayalkırıklığına uğradım. oynadığı karakterden midir nedir bana da antipatik geldi.
gerçek hayatta da hafıza sildirebilsek nasıl olurdu acaba...
 
of ya.. beklediğimden bile daha çok beğendim filmi..

herkese tavsiye ederim, özellikle de, benim gibi duygusal konuları fazla kafasına takmış ve en sonunda herşeye küsmüş morali bozuk insanlara...
 
Olayi baglamak icin Kirsten Dunst' in da Doktor amcayla iliskisinin cikmasi bence biraz basit olmus..
Kate Winslet i hic sewmezdim (titanic yüzünden sanirim :p)
Ama bu filmde hem cok tatli hem de cok iyi oynamis...
 
Geri
Üst