Isp Decimator Sorunu

Dip gürültüsünden çok çeken biri olarak büyük bir hevesle gittim ve isp decimator noise gate pedalını aldım. Gitar çalmıyorken gürültüyü kesti (ampli uğultusu hariç) fakat çalarken cızırdamalar belirgin şekilde hala devam ediyor ve ampli uğultu yapıyor. İnternette dinlediğim tonlarca kayıtta böyle bir şeye rastlamadım. Boss ns-2 düşünüyordum fakat kesin çözüm olmaz diye bir ton para döküp bu pedalı aldım. Bu pedalı kullananlar veya aynı sorunu yaşayanlar varsa fikir alışverişi yapmak istiyorum. Overdrive pedalı olarak DOD Yjm, ampli olarak Marshall AVT 100 kullanıyorum. Manyetiklerim yjm - yjm - hs-3 şeklinde.
Sizce sorunun çözümü veya yapmam gereken ne olabilir ?
 
Öncelikle hayırlı olsun, Boss Ns-2 ile ISP' yi karşılaştırmamanızı öneririm, farklı işlemdeler. Bir kere Dod Yjm dip gürültüsü yapıyor. Yjm manyetikler oldukça sessiz zaten (Seymour Duncan' dan bahsediyorum) o konuda sıkıntı yokta onun dışında evinizdeki topraklamalarınız ne derecede? Buzdolabı, televizyon gibi eşyalara yakın olmamanızı belirteyim onun dışında kullandığınız amfide sorun olabilir belki. Birde amfinin ses seviyesini çok yüksek tutmanız durumunda ISP' nin ayar derecesi karşılamayabilir biraz kısıp deneyin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cevap için çok teşekkürler. Sorunu çözdüm gibi. Kullandığım kablodan kaynaklanıyormuş gürültü, değiştirince gürültü kesildi fakat çok çok az bir ampli uğultusu devam ediyor yüksek volümde. Bendeki manyetikler dimarzio ama galiba değiştirmem gerekiyor duncanlarla tam performans için
 
Geri
Üst