Game Of Thrones

Kitaplarını okumadan izlemeyim diyorum ama Unurtulmuş Diyarlar'a devam ediyorum hala. Yarın indiremeye başlarım artık diziyi. Hastasıyım ulan Orta Dünyanın.
 
Günde bir bölümden fazla izlememe kuralı koydum, her bölüm sonunda yenisine başlamamak için kendimle savaş veriyorum resmen. Beşinci bölümü de bitirdim. Bir an önce savaş çıksa da artık Saxon'un Crusader'ı eşliğinde izlesek. Herkesler izleyip bitirse de buraları da şenlendirsek.
 
Günde bir bölümden fazla izlememe kuralı koydum, her bölüm sonunda yenisine başlamamak için kendimle savaş veriyorum resmen. Beşinci bölümü de bitirdim. Bir an önce savaş çıksa da artık Saxon'un Crusader'ı eşliğinde izlesek. Herkesler izleyip bitirse de buraları da şenlendirsek.

Bak mesela 6. bölümle ilgili bir şey anlatayım sana... Şaka şaka. :D

Süper şantaj modeli lan. Bu akşam biralar senden, yoksa sererim önüne tüm senaryoyu ahaha.

Valla ben açık söyleyeyim, o "bölüm sonu yeni bölüme başlamama" savaşını ben veremedim. Kaybettim demiyorum, baştan girmedim mevzuya, bittikçe yenisini attım aminiyum. Ya aslında hikaye benim anlayabileceğimden karışık başlamıştı ama her şey düzene giriyor. Ayrıca, Camelot'da Claire Forlani, bu dizide Sarah Connor (ismini unuttum) misali eski tanıdıkları habersiz olarak fark edince hoş oluyor insan. Olum hadi hepinize diyorum, bitirin de konuşalım daa! 8 ve 9'u da bekliyoruz ayrıca.

Yemin ediyorum ilaç gibi geldi bu dizi. Seinfeld öyle böyle yakalamamıştı beni paçamdan. İzlemeden uyuyamıyordum, biraz ara vermek istiyordum ama veremiyordum.
 
Hani Camelot'u sevmiştim ama, o bunun yanında çok zayıf kalıyor. Claire Forlani gene nur yüzüne çok yakışan iyi kalpli bir kraliçe rolündeydi. Güzelim Lena Headey'e (Sarah Connor :D) bu rolde bir türlü alışamadım ben. Ayrıca "The Imp" de tanıdık geliyordu hep. Meğersem o da Nip Tuck'ta Dr. Mcnamara'nın bebek bakıcısını da oynamıştı. Sonradan adamın karısını ayartmıştı falan hatta. Orada da seksçiydi, burda da boşu yok. Respect!

Şantaj söylemine şöyle bir kontrayla cevab veriyorum komşu; elinde 7. bölüme kadar var. Biraları ısmarlamazsan 8-9-10'u ben izleyene kadar beklersin, hadi bakalım :D :D :D

(Şaka ulan şaka, indirdim hazır onlar da)
 
Bu spoiler mevzuundaki sıkıntı kanımca hikayenin kitap uyarlaması olmasından kaynaklanıyor en çok. Öyle şeyler görmüş (gözüme çarpmış) durumdayım ki, bırak ilk sezonu, bundan sonraki bilmem kaç sezonu bağlayacak hikaye çıkar :(
Bitirelim de şunu, alenen yazmak yerine özel mesaj yoluyla çok kullanıcılı bir konuşma açarız, spoil endişesi olmadan konuşuruz bari.​
 


Lena Headey'in konuk olduğu bir program. Sohbetin hemen başında en önemli soru cevap buluyor; ilk bölümdeki sevişme sahnesinde tam da tahmin ettiğim gibi dublör kullanmış :D
 
Adamım Snow'dur ulan bu dizide. Kendisine Benediction'dan Grind Bastard'ı armağan ediyorum. Haydi gelsin artık sezon finali! (Sonra bekleyelim 9 ay mal gibi)

O sahnede de pek bir şey yoktu ki, nesine dublör kullanmış? AYDINLANIN ARTIK, ATIN ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ, BATILILAŞIN!
 
Lütfen sayın "Cant". aydınlanmanın yolunu afedersin domalmak ile eşleştiren düşünce akışına itiraz ediyorum :D

Lena Headey hain kraliçe rolünde olmadı, olamadı gönül hanemde yau. Benim için o hep Sarah Connor'ın bölüm sonlarında karamsar hikayeler anlatan, tespitlerde bulunan hüzünlü sesi ile özdeştir. Ses tonu bile o karakterde bir kraliçe rolüne uymuyor kadının. Yalnız şu şov programlarında ne kadar güzel sohbetler ediyorlar, her çıkan konuk da komedyen oluveriyor arkadaş. Şov anlayışında ne kadar geriyiz düşün artık. Beyaz Şov, İbo Şov, peheyyy...

Serinin kitapları memlekette basılsın, alıp okuyorum hemen. Bekleyemem öyle yıllarca. Basılı kitabı var ama sadece şu izlediğimiz ilk sezonun hikayesi iki kitaba bölünmüş vaziyette ve çeviri rezil.

Jon Snow'a respect. İçime doğuyor, bir Jon, bir de Khaalesi kilit karakterler. Coğrafi olarak da hikayenin geçtiği toprakların birbirlerine en zıt, en uzak noktalarında bulunuyorlar. Özenle yerleştirilmiş gibi. Spoiler değil, sallıyorum ha, tahmin :)
 
Kuzeyli piçlerin soyadı "snow" oluyormuş.Güzel düşünce. :) Bu diziye isveç death-norveç black metali uygun soundtrack olurdu.
 
Dün izledim bunu. Game of Thrones benim için bitmiştir. :)

Şaka bir yana, tabii ki herkes biliyor neyin ne olduğunu; ama görünce yine de koyuyor arkadaş. Hele Lannister'ın o uçurum kenarı hücresindeki sahne en büyük hayalkırıklığı oldu benim için. Gece yattığın hatunun sabah uyandığında bıyıkları olduğunu fark etmek gibi. Bırrr.

Ayrıca, şu sembollerden Tyrellgillerin ve Greyjoygillerin sembolleri nedir allah aşkına, anlayabilen var mı? En eziği de Tully'lerin sanırım. Balık. Ahaha. :D
 
teknoloji çıktı mertlik bozuldu,nerde bizim eski "Tarkan" filmleri. Bu arada amerikalılar tarkanı keşfederse çok pis dizi yaparlar birkaç sezon. çinliler var, romalılar var,vikingler var,Atilla reyis zaten var, valla süper hbo dizisi olur reklamında amuğa koruz.cidden.
 
Bu bizim eski kahraman filmlerinin öyle veya böyle yeniden çekimlerini düşünüyordum ara sıra, her şeyi yaptılar da bunları niye yapmıyorlar diye. Nitekim geçen ay Kara Murat'ın yeniden çekildiğini ve Hollywood'dan görsel efekt uzmanlarıyla anlaşıldığını filan belirten bir yazı okumuştum. Eğer tutarsa diğer kahramanlara da sıçrayabilir. Ama benim bu bahsettiğim yerli yapım.
 
Yerli den cacık olmaz.Ama dediğim gibi olsa çok pis reklam olur.Düşünsene muhteşem yüzyılı hbo-showtime uyarlasa.... ne harem sahneleri olur... :ıslık:
 
Geri
Üst