Boardwalk Empire

Geçen ay her bölümü ortalam 60-70 dk. arası olan 12 bölümlük bu HBO şaheserini 3 günde tükettim.
"Nedir bu?" derseniz; Steve Buscemi reyisin (reyis çünkü o sıfat ikoniktir kanımca) başrolünde olduğu 1920 li yıllarda amerika da içki yasağının olduğu ve kaçakçılığın,italyan mafyasının (bkz:al capone) yükseldiği dönemde New Jersey de ki Atlantic City de belediye başkanı olan irlanda kökenli Nucky Thompson rolünde Buscemi. İkinci sezon başlamadan bu esere dalın.Zira Mad Men bunun yanında bok yemiş!
 
Ben izliyordum bir ara. Yedi veya sekizinci bölümde bıraktım. Aslında bırakmadım da bir kere indirmeyi unutunca, kalıyor öyle.

Müthiş dizidir o ayrı. Yapımcılarından biri Scorsese. Zaten her bölümde bariz bir sinema havası var. Steve Buscemi'ye diyecek bir şey yok. Bir diğer yapımcı ve aynı zamanda dizinin yaratıcısı Terence Winter'ın, yapımcı kadrosunda yer aldığı The Sopranos'taki gibi, başroller dışındaki oyunculuklar da her daim ortalamanın üstünde. Zaten Mad Men'le niye karşılaştırmışlar anlamadım. Bildiğim kadarıyla Sopranos'la karşılaştırıyorlardı en başından beri. Sopranos fenomendir gerçi; ama Boardwalk Empire da kesinlikle göz atılması gereken aşırı kaliteli bir yapım.

Vay a.k. Ulan kahrolsun Amerikan hedesi, sikko Hollywood bilmem ne diyoruz da, adamlar istedikleri an dizi-film olayını sikip atıyorlar. Sopranos, Dexter, Boardwalk Empire, Game of Thrones, Rome.. Sırf bütçe işi değil bunlar. İnsan durup bir sorguluyor hakikaten Türk sineması ve televizyonunun durumunu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
2.sezon tüm şiddetiyle tam gaz sürüyor. Martin Scorsese damgası bu sezon daha belirgin. Al Capone yükselişi beklerken karizma jimmy darmody reyis oldu. kaçırma ahali.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
3.sezon çekimleri devam ediyor.

jimmy reyisi harcamasalar iyiydi. :confused:


not: bir de bunun gibi mafya dizisi daha çıktı. 50 ler de geçiyor. "magic city". spartacusun kanalı starz ın dizisi. tahmin edeceğiniz üzere +18 lik şeyleri bol. başrolde winchester biraderlerin babası rolünde ki adam var. merak eden baksın.
 
4.sezonu da bitirdik.

nucky yutmadı tabii kardeşinin numaraları. eli''ı oğlu kurtardı. gerçi van alden manyağının yanına giderek yağmurdan kaçarken doluya tutuldu bence. :) ayrıca fbi ajanıyla olan kavga sahnesi breaking bad te ki aile içi kavga sahnesi gibi gerçekçiydi.harrow benim has adamımdı bu dizide. o hatayı yapmamalıydı. ölmesi üzdü. sonda evine sağsalim döndüğünü hayal etmesi ise duygulandırdı. chicago cephesin de ise işler artık capone başganda. 5.sezon da sonunda capone ağırlığını koyacaktır. chicago merkezli olup, j.edgar hoover''ı da daha çok göreceğiz.
 
Geri
Üst