Dirty Black

Selamlar,

Dirty Black isimli grup, Old School Thrash Metal yapmak üzere, 2002 senesinin ilk çeyreğinde vatani görevini yeni bitirmiş olan Sinan Çelik ve daha halen askerlik görevini yapmamış olan Volkan kayabaş tarafından, yüzüklerin efendisi filminin, yüzük kardeşliği bölümünden esinlenenilerek Malatya Kardeşliği versiyonunu hayata geçirmek amacı ile Ekim 2002'de kurulmuş ve Davula Volkan Güney ile Gitara Ömer Güney'inde katılımıyla üçüncü ayında ilk demosunu yapmıştır!. (Ocak 2003)
Sit On isimli bu kayıt, iki parça ve bir outrodan oluşmuştur. Kayıt kalitesinin yetersizliği, düzenlemenin aceleye gelmesi ve yeterli kalitede bir demo olmaması sebebiyle yalnızca İstanbulda dağıtılmıştır.
Birkaç konserden sonra yeni bir demo yapılmasına karar verilmiş ve 2004 senesinin Ocak ayında yeni bebeğini dünyaya getirmiştir! Post War

Post War kaydında grup, kayıt olarak yeterli olmasına rağmen maddi olanaksızlıklar yüzünden, sunum(kapak fotokopi) ve davullarda drum machine kullanılması yoluna gitmiştir. Post War yeterli ilgiyi görmemiş olmasına rağmen. Sit On isimli parçasıyla Radyo D'de yayınlanan Maximum Rock isimli programda 4 hafta boyunca 1. sırada yer almıştır...............

Bütün bunlardan sonra grubun bütünlüğünün bozulması engellenememiş ve 2004 senesinin ilk çeyreğinde gitarist Ömer Kara ile Basist Volkan Kayabaş grup ile yollarını ayırmıştır.
Bu olaydan sonra grup tekrar toparlanmak için harekete geçmiş ve yeni elemanlar aramaya koyulmuştur, ne hikmetki aradıkları o yetenekli gitarist onları kendisi bulmuştur(ben :p )....
Gruba giriş tarihini hatırlamıyorum tam olarak ama M.S. 2004 olabilir ??
Grup bas gitaristleri olmadan birkaç prova yapmış fakat bas gitarın yaptıkları müzikteki büyük yerini hiçbir şekilde dolduramadıklarını ve dolduramayacaklarını fark ettikleri için basist arayışlarını hızlandırmıştır.
Ve evet, aranan adam bulunmuştur..........
Çağdaş Günal'ın da gruba katılımından sonra grubun kadrosu şu hale gelmiştir.

Sinan Çelik- Gitar/Vokal
Volkan Güney- Davul
Çağdaş Günal- Bas Gitar
Murad Erdoğdu- Solo/Ritm Gitar

Grup bu kadrosu ile son 3 ayda şehir şehir turneler yapıp konserler vermedi tabii ki, ama boşta durmadı. Bu kadroyla ilk sınavını BarışaRock isimli festivalde verdi ve geçer not aldığı için Adana, İzmir ve bursa gibi şehirlerden konser teklifleri aldı. Grup bu teklifler değerlendirip, içlerinden en az maddi hasar, en çok manevi kazançla çıkmayı başardı.

Şu anki hedef, adeti bozmayıp şimdiye kadar olduğu gibi yine Ocak ayında(2005) gerek kayıt, gerekse sunum içeriği olarak dopdolu! ve eski demolarda ziyan olan parçaların yeniden kaydedilmesi ile oluşacak kaliteli bir demo hazırlamak.

Grubun hücum tekniğiyle kaydedilmiş iki parçası:

http://www.ankaajans.com/dirty_black/skeleton_toys.mp3
http://www.ankaajans.com/dirty_black/tears_of_war.mp3

Fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve sevgi mesajlarınızı yazmaktan çekinmeyiniz lütfen, biz bunları duymaktan çok hoşlanıyoruz :)

Sevgiler&Saygılar
Murad Erdoğdu
23.10.2004
 
Efendim;
Grubumuzun live whiplash coveri Metallica nın forum ve fan area sına upload edilmiştir... çok iyi eleştriler almıştır, adeta bayılmıştır american ahalisi.. lakin kimseyi türk olduğumuza inandıramamışızdır... adamlar - yahu nasıl olur, türkler ne anlar rock dan, nasıl böle bi canlı kayıt yapmayı başardınız, nasıl canlı bi kayıtta böyle tonlar yakaladınız" gibi cümlelerle şaşkınlıklarını dile getirmişlerdir.... vatana millete hayırlı olsun.. söz konusu cover i aşağıdaki linkten download edebilirsiniz..

www.ankaajans.com/dirty_black/whiplash.mp3
 
Kişilikleri ve sıcaklıkları ile Az bulunuz insanlardan kurulu bir gurup Dirty Black. Her fırsatta stüdyo çalışmalarına gitmekteyim. Kendileri ile Adana Hell festte birlikte sahna alma şerefine nail olduk. Umarım olduğunuz gibi kalırsınız, bizi "Dirty Black" siz bırakmayın olur mu? Demolarını istemeyin çünkü ben bile hala alamadım. :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Estagfurullah efenim, o sizin güzelliginiz artiii o seref bize aittir kimseye vermeyiz ;)

Amcamizin da dedigi gibi su an için linklerdeki kayitlarla yetininiz, yeni demo yakin bir zamanda ortaligi kasip kavuracak zaten. Çiktigi zaman onunlada uzun zaman hasir nesir olursunuz.

Esenlikle seksenlerde kaliniz :)
 
arkadaşlar dinledim kayıdınızı ancak bu hücum kayıt dimi? Konser kayıdının böyle olması, biraz zor gibi
Bi de elinize sağlık yani buram buram kokuyor riffler. Kolay gelsin
 
Sinancım ikisinide indirdim izledim ellerinize sağlık yine yıkmışsınız ortalığı. Ama beni rahatsız den birşey oldu, şu güzel Murat kardeşime söyleyinde biraz hareketlensin, amplinin yanında put gibi duruyordu yani..kahroldum. Sahnede 3 kişi gördüm ben ama Çağdaşcımın Mandatory Suicide söylemesine bayılıyorum vallahi, süper ellerinize sağlık
 
Bronx demiş ki:
Skeleton Toys & Tears Of War Parçalarına Ulaşma İmkanımız Kalmamış Gibi ? :roll:

2.linklerde Patlamış :(

Nasıl Ulaşabiliriz?

Merhaba Hocam,
Skeleton toys ve Tears of war ın linkleri kaldırdık, çünkü parçaların kayıt kalitesi artık bizi tatmin etmiyordu. 2 elemanımız üniversite öğrencisi, üniversite tatil olur olmaz, içinde skeleton toys ve tears of war unda olduğu 7 parçalık çok ciddi bir kayıda başlayacağız. grubun bu 3. demosu olacak ve tamamen ücretsiz olacak..
İlgin için çok sağol, ama bir süre beklersen sana yeni yapacağımız kayıtları gönderebilirim.
 
Geri
Üst