lilja 4 ever

çok gerçek ve aynı zamanda korkunç bir konuyu ele alan güzel bir film.filmin açılışı ve bitişinde ki rammstein şarkısı da,oyuncuların performansları da,yönetmende bence gerçekten çok iyi.dünya hakkaten o kadar da güzel değil,yetişkin erkekler pekte güvenilir değil,orta parmağını göstermek kimi zaman hiçte boş bir şey değil...vs..vs..
 
Baktım burada başıboş duruyor forum,atlayayım dedim.
Ordaki bir yaşamı,bizim yaşamımızla birleştiren bir flim.Senin bir erkek yada kadın olman,lilja for ever'da kendini bulmamanı gerektirmiyor.Orada olan kötüler belli,olmayan iyiler ise,şurda içinde dedirten bir flim.
 
çok çarpıcı bir film, bir de finali çok hoş bence .ben lilja forever'la boys don't cry'ı arka arkaya izlemek gibi bir hata yapmıştım bir kere. Kendime gelmem bir haftamı almıştı. İzledikten sonra sokaktaki insanlara bile aynı gözle bakamıyorsun. Bir de adı geçen Rammstein şarkısının adını bilen var mı?
 
kendisi 2002 Isvec filmidir ama eski Sovyet te gecer.Ben o kadar fazla sevmedim film biraz yavas ilerlemekte ve sonunda ne olcagini cok cabuk tahmin edebiliyosun.Oyunculuk konusuna gelirsek ben basrolde oynuyan kiz haric öbur performanslari hic begenmedim sahsen ve o oyuncunun ismi Oksana Akinshina dir.Ama filmin ele aldigi konu gercekten su an bu ulkeyi ve bu ulke gibi cogu baska ulkeyi cok kötu etkileyen konulardan biridir.Zaten bu filmde gercekten alinmadir yani böyle bi kiz gercekten yasamis.Filmde bi umut icin her seye kanan bi insanin yasadiklari gösterilmekte.

Ben pek sevmedim yani filmi sonu haric cunku sonu baya iyi bi sondu diyebilirim...

D.N:O sordugunuz Rammstein sarkisinin adi Mein Herz Brennt dir isteyenlere :D
 
ayrica tum film boyunca yönetmen Lukas Moodysson ve barol oyuncusu Oksana Akinshina konusurken tercuman kullanilmis hep cunku Oksana ne ingilizce ne de isvecce biliyormus.Bu Lukas Moodysson a dikkat derim cok iyi bir yönetmendir ve daha cok genc.Yavas yavas yurtdisina acilmakta bakalim gelecekte ne olacak...
 
evet öyle ama film Isvec filmi ve butun sette calisanlar isvecli,yönetmen isvecli ve film Estonya da cekilmis zaten.Kiz ama rus ve isvecli yönetmen rusca bilmedigi icin tabi ki tercuman kullanilmis.
 
Herkesin izlemesi gereken ama herkesin izleyemeyeceği bir film. Basit bir kötü yola düşme hikayesi diye bakılmaması gerekiyor bence. Film bir şok etkisi yaratıyor bünyede. İzledikten sonra bir gün boyunca etkisi altında kaldım diyebilirim. (abartısız) Şimdiye kadar ağladığım tek filmdir aynı zamanda.
 
film bitince geceyarisi lolipop almaya gittik, ise yaramadi, velvet goldmine i seyrettik yumusatmadi, ruh cagirdik kimse konsantre olamadi.sonunda, sabah balkonda sessiz sessiz kahve ictigimi hatirliyorum.
kesinlikle uygun zaman secilip izlenmeli.
ama kesinlikle tavsiye ederim.....
 
kalabalik bir ortamda izleme gafletine düsmüstük biz de, sonuç filmi tam olarak izleyen tek kisi ben oldum. herkese daral geldi, kaçtilar!
oksana'nin oyunculugu cok iyiydi cidden.
filmden sonra anneme sarilmak istedim, yapmadim.

izlenmesi kolay olmayan, sinir bozucu bir film, iyi film.
 
bu filmin yönetmeninin -birlikte- isimli diğer bir filmi de değişik,insan ilişkilerini çok güzel ele alan güzel bir film..izlemenizi tavsiye ederim..bir ev içinde komün hayatı yaşayan bir toplulukta erkek-kadın,ebeveyn-çocuk vs.. ilişkilerine değinen çok güzel bir film..
 
carolgerber demiş ki:
bu filmin yönetmeninin -birlikte- isimli diğer bir filmi de değişik,insan ilişkilerini çok güzel ele alan güzel bir film..izlemenizi tavsiye ederim..bir ev içinde komün hayatı yaşayan bir toplulukta erkek-kadın,ebeveyn-çocuk vs.. ilişkilerine değinen çok güzel bir film..

Bir de yeni ulke ve cikis filmi fucking åmål var onlari da izlemenizi tavsiye ederim. Adam isvecli oldugu icin her seyi biliyorum hakkinda :D Fucking åmål zaten cikis filmi ve superdir ben cok severim o filmi. En son cikardigi film olan A hole in my heart filmini ben kötu bulmasamda size tavsiyem sakin annenizle falan izlemeye kalkmayin cunku öyle sahneler var ki koltugun dibine sokar seni ailen karsisinda...
 
lilia 4-ever
tabi ya nasıl bir filmdir o öle harbiden insanların bu derce kötü olabildiklerini gösterebiliyor Rammstien süper film süper abartı sahne yok (bence yok sizi bilemem)

sinemada izlemiştim arkamda yaşlı bir çift film boyunça çekirdek çitleyip aaa gördünmü annesi ne yaptı - aaaa gördünmü bak kızın başına neler geldi vs vs
bi solukta izlediğim filmlerden genç yönetmen [Lukas Moodysson] umut vaadediyo
aynı yönetmenin Together (birlikte) diye filmiini buldum vcd fırsat bulunca izlicem mrk ettim baya
 
seks ticaretine mahküm edilmiş çocuklara adanmış bi film.rammstein kafadan giriyo filme mein herzt brent ile. oksana çok güzel.filmin en beğendiğim yeri finalinin hem mutlu edici hem üzücü olması.
 
çok beğendim ve hayret ettim annem de beğendi. sonra komşumuza verdi bak ne güzel diye, kadın da ağlamış. sonra annem asiye nasıl kurtlur diye bi filme benzetmiş filan off anlatamadım bi
 
Piyanist den sonra hüzünlendiğim ikinci filmdir. Seyrederken şok olmuştum. Senaryosu bilindik olmasına rağmen çok iyi işlenmiştir bence. Başından kalkmadan, ara vermeden seyrettiğim yine ikinci filmdir) [ilki LOTR serisi, üçüncüsü piyanist].
 
Geri
Üst