amfi + foot switch + pre amp aynı anda nasıl bağlanır?

slm arkadaşlar...yukarda görüldüğü üzere bu parçaları nasıl aynı anda birbirine bağlarım??normalda amfi + foot switch kullanıyordum fakat şimdi bide sansamp triac aldım bunları aynı anda nasıl bağlıycam ??bende 1 tane jack var başka bitane dahamı lazım?? ben şöle alatler üzerindeki çıkışları yazıyım..

1) amfi :pwr amp in, pre amp out, foot switch bunlar amfinin arkasında bide önünde input 1,2 var
2)foot switch : üstünde bitane çıkış var
3)sansamp triac: bitane in bitane out var...

tabi ilk önce sormam gereken şuydu sanırım...ben bütün bu alet edavatı birbirine bağlıyarak hem amfinin üzerindeki efektleri hemde sansamp in üstündeki ayarları kullanabilirmiyim???
 
sansamp ı amplisine bağlayan kişiler(özel bir beğeniden dolayı) olsa da, sansamp ampli taşıma derdinden kurtulmak için üretilmş bir ampli modelleyicisi. Yani sansampa taktığın gitarı direk pa sisteme yollamak asıl onun kullanım alanı, ampliye bağlamak değil. Ama dediğim gibi, özel bir şey yakalanırsa kullanılır neden kullanılmasın...

Amplinin üzerindeki efektler dediklerin neler? Şimdi şöyle anlatayım, sansampa girdiğin zaman gitarı, onun çıkışında verdiği ses; normalde sansamp kullanmadan, bir ampliye mikrofon dayayıp, mikrofonun çıkışından alman gereken ses. Yani bunu simüle ediyor cihaz. O aşamadan sonra bir chorus efekti, veya bir delay efekti vermek pek iyi bir fikir olmayabilir. Bu efektler mikrofonlamadan önce verilir çünkü normal şartlarda. Yani bildik gitar tonları için konuşuyor isek.

Sonuç olarak sansamp+ampli demek, sesi iki ayrı gitar amplisinden geçirmek demek(sansampın ampli simülatörü olmasından dolayı). Sansamptan sonra reverb vermek mantıklı olsa bile, diğer efektleri iki ampli arasına koymak pek iyi bir fikir değil bence. Amplinin farklı efektler içerdiğini varsayıyorum tabi.
Kolay gelsin.
 
Kafanı yorma, rahat rahat bağlıyabilirsin tri-ac yi ampline, tonda gayet güzel olur, yanlız amplini olabildiğince flat bir karakterde drive a girmeyecek şekilde ayarla.

Yüksek volümlerde TriAC nin speaker simulation'u amplinin doğasından gelen speaker etkisi ile üst üste gelebilir, gelmiyedebilir, ufak tonlamalar ile üstesinden gelebilirsin
 
Benim kullandığım setup şu şekilde:
sabine tuner--->cry baby wah---> Sansamp triAC---> Boss Stereo Chorus--->Behringer AC112 vintager.

Öncelikle pyramind'e katılıyorum. Sansamp'ın esas kullanım şekli aynen dediği gibi ama amfiylede sorunsuz kullanabilirsin. Ben bir programda amfisiz kullanmaya çalıştım fakat çok kötü sonuçlarla karşılaştım. Belki mixerden alakalı sorunlardu bunlar. Daha sonra amfiyle birlikte kullandım barda. SOnuç oldukça güzel oldu. Sansampta dikkat etmek gereken nokta şu. Bu alet aslında bir preamp. Yani sen bunu amfiye normal bir pedal gibi bağlayınca 2 preamp den geçmiş oluyo sinyal ve bu ses karakterlerini karıştırıyor. Amfiyle birlikte sağlıklı kullanmanın yolu bu aleti power amp in ya da effects send return bolumune bağlamakla olur. Sorarsan sen öyle mi yapıyosun diye hayır ben direk bağlıyorum çünkü normal inputtan girişte kendime oldukça hoş tonlar bulabildim... Aslında bu işte pek kural yoktur. Güzel oluyosa çalmaya devam et :)
 
pyramind olay düşündüğün gibi değil ister chorus istersede phase shift yada başka bir efectle sorunsuz olarak kullanabilir :!:
asıl olay şu arkadaş amplimin üstünde efectler var demiş bunlar 1adet gain 1 adet destekleyici gain treble midle bass extra parlaklık ayarları olduğunu sayalım bu ayarları sansampın karakterini etkilemiyecek şekilde ince oynamalar şartıyla ayarlarsan bi problem çıkmaz(aletin simule yeteneği ona göre düşünülmüş ve yaratılmıştır zaten)
yani gain kazancını ve parlaklığı sansamp den sağlıyacaksın chorus olayına gelecek olursak sakın elinizdeki preset ayar katologlarına göre yapmayın sound'u işte bu olay kötü netice verdirebilir chorusu çok iyi tanımak lazım ve yaklaşımıda ona göre ayarlamak!!(unutma her firmanın kendine öz yaklaşımı var bu konuda)
 
Üst üste pre-amp katı ekleyip distorsiyonu tekrar bir ditorsiyona sokmadıktan sonra her şey ard arda eklenir... dikkat edilmesi gerek Gain ve Output->input seviyeleri. EQ'nun da bir pre-amp olduğunu düşünürsek tüm birimleri flat yapmak en şeffaf sonucu verecektir.
 
sansamp sesi hoperlörden çıktığı şekilde renklendirdiği için(gt2 de mic pozisyonu bile var hani), sonuna başka efekt eklemeye pek içim elvermiyor benim. Güzel ses alınamaz değil tabi, alası alınır belki denemedim, ama içim rahat etmiyor o konuda. :)

Sadece preamp olsa tamam da.
Neyse, haklısınız arkadaşlar. :)
 
poweramp inden bağlamanı tavsiye ederim sansampı
ben kendi preampimi o şekilde bağlayıp kullanıyorum ve en iyi randımanı alıyorum
tüm diğer kombinasyonları denedim ve en sonunda rocktron a mail attım adamlar bunu önerdiler ve sonuç mükemmel oldu

preamp :rocktron chameleon

benim setup
gitar --> bad horsie wah --> chameleon --> marshall jtm 60 fx return
 
bu konuda kişisel yaklaşmlarda mevcut ama!!
elimizde ya bir nükleer santral kuracak kadar çok fx varsa o zaman naapacağız??kuyruklamayı nasıl kuracağız??
bu konuda bayaa çok şema gördüm googleden aratın ve bakın
yaklaşımları gördükten sonra kafamda hala bir sürü çelişki var
 
Geri
Üst