Braveheart

Bu film size özgürlüğü tam anlamıyla yaşatıyormu? üzerinden 9-10 sene geçmesine rağmen hala bu kalitede özgürlüğü yaşatan bir film yapılmadı sizce?
 
bu fılmı ızleyelı cook zaman oluyor .. ondan sonra yaklasık 500 kez daha ızledım.. her seferınde goz yaslarıma engel olamıyorum.. harıka bır fılm...
 
Offf... tv'de defalarca verilse de tadı kaçmayan filmelerden. Özgürlük ya da milliyetçilik aşılamıyor ya da bu duygularımı kabartmıyor benim ama defalarca izlemekten sıkılmadım.

Ayrıca James Horner'in yaptığı başarılı OST'ler de göze batıyor. Görselliği tamamlıyor.

Süper film, bu filmi sevenlere daha az iyi Patriot'ı (Vatansever), Patriot'ı izleyenlere de bu filmi tavsiye ederim.

En son Mel Gibson diyorum ve çekiliyorum.
 
Defalarca izledim... Her izleyişimde değişmeyen tek şey çene ve kas ağrım... İzlerken duyduğum hırs yüzünden

-Gözyaşlarımı tutma isteği yüzünden boğaz ve yüz kaslarım
-Yukruklarımı sıkmam yüzünden kol kaslarım
-Dişlerimi sıkmam yüzünden dişlerim ve çene kemiklerim

ağrıyor...

Uzun bacağı benim elime vereceklerdi ki... :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
 
bu film bi harika..... ağlamaktan ertesi gün gözlerim davul gibi olmuştu.... tek kelimeyle HARİKA............. özellikle FREDOOOOOOOOMMM die bağırıo ya.. işte o zaman savaşa gidesim geldi ...........
 
Bir sahnede çarpıştığı kişinin maskesini çıkardığında yandaşı olduğunu gördüğü anki yıkılma sahnesini unutamıyorum Mel Gibson'un..
 
Shzofren demiş ki:
Braveheart, Vatansever gibi gereksiz bir türevinin çekilmesine yol açan güzel bir yapıt...
Katılıyorum ama şöyle bir durum var: Patriot'da olay biraz daha farklıydı, baba ve oğullar falan işte izleyen bilir burda anlatmayayım izlemeyenler vardı. Patriot biraz eşkiyavari bi film, adam savaş baltasını gömdüğü yerden çıkarıyor falan... savaş sahneleri pek de iyi değildi.

Nese.. Braveheart...
 
Mükemmeldi bu film açıkçası başka birşey söylenmez.Bunun bir de MALATYA seslendirmeli versiyonu vardı bilen bilir.En sonunda Fredoom die bağıracağına MAAALAAATYAAAA!!! diye çığırıyordu.Hey gidi günler ey.
 
William Wallace çok saygı duyduğum bir milli kahramandır. Ancak Mel Gibson, William Wallace karakterini yaşatamadı ve onun karizmasını taşıyamadı ama bu karakterle bütünleşti. Bence milli kahramanları en iyi yansıtan oyuncular: Rutkay Aziz-Atatürk, Milla Jovovich-Jeanne D'arc.
Tip olarak Mel Gibson, William Wallace'a ne kadar benzese de oyunculuğuyla ondan ayrılıyor.
 
Geri
Üst