Selamlar herkese arkadaşlar,
yoğunluğum sebebiyle yazamıyorum ama iyi kötü takip ediyorum yazılanları. Geçen haftalarda özel mesajdan google drive aracılığıyla eski videoyu paylaştım isteyen bir arkadaş için -bunu daha önceden de çok defa yaptım, video olmadığı için sıklıkla mesaj geliyor amfiyle ilgili-.
2 hafta sonra yoğunluğum bir nebze azalacak ve o 6 sene önceki video yerine yenisini çekme kararı aldım sizler için. Pek çok alet aldım sattım bu süreçte, eski videolarımda gördüğünüz tüm aletler gitti neredeyse ama o amfi kaldı. Hep de kalacak, dehşet bir amfi blues vari çalanlar için özellikle -tabii drive için pedal desteği lazım-.
Drive'la nasıl olur kısmında, hoparlörünün küçük olması sebebiyle beklentiyi düşük tutmak lazım. Diğer taraftan preamp'inin olabildiğince saf şekilde, sesi çok kompreslemeden kazanç sağlaması, drive tonlarında en saf tonu almayı sağlıyor. Tabii önemli olan ne pedal kullandığınız.
O videodaki belki de en önemli detay şuydu, normalde iki preamp üst üste bindirildiğinde sonuç çok kötü olur. Malum amfide bir fx return girişi yok, fakat ben önden bir preamp bağladığım halde sonuç şaşırtıcı derecede iyiydi. Bu da tamamen amfinin preamp katının tonu boğmamasına işaret. Yani iki preamp üst üste bindiği halde, bağlanan preampin tonu olabildiğince saf şekilde geliyordu. Elbette yalnızca fx return'den bağlansa sonuç daha iyi olur. Burada altını çizdiğim nokta amfinin kendi preamp'inin tona etkisi.
O eski videoda pek gitar çalamıyordum, ve kayıt kalitesi de şimdiye göre çok kötü geliyor bana. O yüzden tekrar paylaşmak istiyorum zamanı geldiğinde güncel kayıt ekipmanım ve çalımımla. Drive örneği de paylaşacağım hiç merakınız olmasın, satmadığım iki aletten biri Boston, diğeri de Shakti 🙂 Başka pedal da bağlayabilirim arkadaşlardan ödünç alıp.
Son olarak drive tonları için tercih edilecek bir amfi mi, bence hoparlör boyutu sebebiyle değil ama clean sizin için ağır basıyorsa, tercih edin bu amfiyi. Hi-gain tonlarında biraz hacimsiz sonuç alırsınız pedallarla belki ama tolere eder 🙂
Herkese sevgiler.