Saw / Testere I-II-III-IV

Vallahi öncelikle filme gidenlerin konuyu anlatmadıkları için teşekkür ederim.. zira 6th sense filminden acı bir tat var ağzımda. Ben de burada okuduklarımdan dolayı fazla beklentiyle gitmiştim, ama sevdim filmi. Belki de tavsiyesiz gidilse çok daha etilenilebilecek bir film.
 
Filmi çok beğendim, korku ve gerilim hastası olrak sevindiğim bir nokta yönetmenin genç olması ve düşünün ki bu filmi borçlanarak çekmiş yani sınırlı imkanlarla.. İleride iyi işler çıkaracağını ve bu türden daha iyilerini çekeceğini düşünüyorum..
 
kurtulan kıza uyguladığı yöntem delirticiydi yaw, o alçıdan kafanın parçalanmasını kızın kafasıyla canlandırınca baya gerilmiştim. gerçekten çok güzel olmuş film. ama o hasta bakıcı zep'i niye seçmiş anlamadım, o damı hayatında bişeylerden şikayetciydi.
 
tretorian demiş ki:

Matrix 1 daha cok metin(kurgu yani dusunulmus sahne diyaloglar fln) uzerine kurulmustu. 2 ve 3 daha cok hollywood sahneleriyle milleti galeyana getirdi. :)

Ve ayriyeten en iyi siralamasi 1 --> 3 --> 2. 8)

birde dogru duzgun konus, burada ben sana birsey soylemedim niye atliyorsun? :)
 
Olay Matrix ya da Lord Of The Rings değil.
Fak of hiç değil...
Saw'ı tartışıcaksanız yazın, ki sadece de film süperi diyip bırakmanın da bir anlamı yok. O yazının bu foruma ve diğer insanlara kattığı hiç birşey yok çünkü.
Son olarakta: Matrix'in ikincisi ilk ve son filme oranla çok daha fazla detay içeriyor ve daha fazla senaryo ağırlıklı (Ki matrix dünyasını daha da çok açıklıyor. Kİm Matrix'ta vampirlerin olduğunu biliyordu?).
 
iğrenç oyunculuk, iğrenç bir çekim ve tam olarak açıklığa kavuşmayan parçalar..
!!!SPOILER!!!
ayrıca sonu da sürpriz degildi( katil sandıgınız kişiyi zenci deli ve bi o kadar mal polis kovalarken dünyanın en kötü oyuncusu olan doktor adama kim elektrik veriyordu ki sizce? )
!!!SPOILER!!!
Neticede begenmedim.. Konu her ne kadar güzel olursa olsun, işlemesini bilmiyorsanız böyle elinize alırsınız!
 
Izlemedim ama cogu yabanci forumlarda falan okudum biraz bu film hakkinda bir seyler. Filmin cok iyi oldugunu ama oyuncularin performanslarinin cok kötu oldugunu duydum. Ikinci bir cekilebilme gibi bir ihtimal var zaten. Yakin bir zaman icinde izlimeyi planliyorum ve insallah hayal kirikligina ugramam...
 
filme gitmeden yapılan eleştiriler gayet iyi olduğu yönündeydi..hatta "seven"dan sonra uzun zamandır çekilen en iyi gerilim olduğu falan söylenmişti..
şahsen ben tatmin oldum filmden..sonu başından belli olup sürükleyiciliği sadece aradaki atraksiyonlarla sağlamaya çalışan filmlerden farklıydı..her ne kadar o kadar da basit olup katil şu bu olamaz,yok canım..diye içimden söylensem de insan bir yerden sonra paranoyaklaştığı için ya oysa demeden edemiyor.. :)
ama bence sonu gayet bombaydı kim ne derse desin..ama resmen 2.si çekilebilsin diye öyle çöt diye bırakmışlar..
yani gidilesi,görülesi..gecikmişinden bir tavsiyedir bu da.. ;)
 
Herkes yazmış zaten çoğu şeyi 3 gün önce izleyebildim ben son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi cidden gerildim yani. Her zaman senaryosunu kendi yazıp filmi de kendi çeken adamların filmlerine doyum olmaz derim. Yine aynı şey olmuş. Yönetmen James Wan'in ilk filmimiymiş son olmaz umarım. Senaryoyu Leigh Whannel ile birlikte yazmışlar. Kimdir Leigh Whannel? Filmde doktorla aynı mahzende başbaşa kalan talihsiz fotoğrafçı ADAM karakteri ;)

Yönetmen James Wan a saygılarımı sunar başarılarının devamını dilerim... ;)
 
son yıllarda izlediğim senaryosu enii film filmde beyendiğim en ii yer katilin en son bi dakikada öğrenilmesi

Forum Yöneticisinden Uyarı:
Forumda irc/chat dilinde mesaj yazmak yasaktır. Ayrıntılı bilgi için forum kurallarının 4.maddesine bakınız. . Edit-Değiştir’e tıklayarak mesajınızı değiştirebilir daha sonra da bu uyarıyı silebilirsiniz.
 
Sanırım çok geç kaldım... Keşke bende gitseymişim demekten alamıyorum kendimi şuan... Korku filmlerine karşı inanılmaz bir merakım var ama bunu kaçırdım... :evil:
 
Roth-Azad demiş ki:
Şİmdi gittim ama... Hayal kırıklığı oldu biraz. Belkide burda yazılanlardan dolayı fazla beklentiyle gittim.
En sevindiğim yanı burdaki herkesin de bahsettiği gibi insaı anlık şeylerle korkutmaması (En azından Exorcist rezaletinden sonra iyi geldi).
Filmin geneline bakarsak çekimler güzel, ama etkileyici değildi (En azından benim için öyle oldu). Oyuncular fena değil zaten.
Senaryoda beklenmedik şeyler oluyor evet ama insan bir yandan da bekliyor. Artık insanlar en alakasız adamınkatil olmasına alışık. Ya da filmin sonunda kötü adamın sağ kalması. Yani farklı birşey yaratırken, bu farklılık filmin en büyük klişesi olmuş.
Gerilim ya da korku filmi olarak bakarsak da beni beklediğim kadar germedi. Kİ ben cidden filmlerde gerilen bir adamımdır yani öyle korkmam gibi bir havam yoktur. Giderim hakkını vererek korka korka izlerim :)
Güzel film, ama bence yüzyılın en iyi korku filmi, süper falan değil. Güzel vakit geçirilicek averaj bir film.
(Kızın kafasına geçirilien kapan cidden çok sadistti yalnız. Şu tersine açılan)

Bilmem fark ettin mi ama katil kanser yada hasta idi.. ameliyat olması, olmazsa öleceği düşünülüyordu.. Bu durumda herkes ölüyor bir tek kadınla, kızı hayatta kalmıyormu? ben böyle yorumladım.. Ama biz ilk çıktığı günlerde gittik, kötü filmdir dedik ama 8 arkadaş çok eğlendik.. Sonlara doğru arkadaş hııııııııhh, hhııııııııhhh diye derin nefes alıp, solumasını asla unutamayacağım.. Ve komik ama filmde kahkahalarla güldük..(sinirden) Sen büyük beklentilerle gittiğinden beğenmemiş olabilirsin ama biz en minumum beklentilerle manyak eğlendik..
 
sonu çok vurucuydu fakat geri kalan süper falan değildi zannımca.bazı yerleri aşırı saçmaydı.fellik fellik anahtar arayacaklarına(küvetten çıktı nitekim)cüzdanını çıkarmış,kızının fotosuna bakıyo,aaa bide ne görsün,ışıkları söndür,X i gör,kutu çıksın falan.polisler zaten ayrı bi beceriksiz.
 
son dönemde izlediğim en iyi gerilim filmi..iyi ki g.o.r.a. gibi maymun olmadan hemen gitmişim..böyle koltuklara sarılıp kalmıyorsunuz belki ama psikolojiyi bozuyor sonuna kadar beklemek...'daannn','duunnn' diye efektleri yok doğru düzgün hoplatıp sıçratan bir gerilim değil..
öyle fonda korkutup ürküten müzikler olmadan da gerilim filmi çekilebildiğinin en iyi ispatı..doğru düzgün müzik yoktu ve bu çok hoşuma gitti nedense..ilk bölümde sıkılıp çıkmak istememe rağmen ikinci bölümün son 15 dakikasında kilitli kaldım..sen tüm film kim kim o ? diye düşün.....,,,
 
Geri
Üst