önce şunu belirtmek isterim herkesin bildiği kendinedir.okuduğuda :!:
Dün ben ,umut,sedat abi ve uğurhan abi devam ettik senden sonra muhabbete olan sen çıktıktan 10 dakka sonra oldu zaten bişeyler yazldı ve yanlış olduğu anlaşılıp silindi :!:Garip olan kurulan cümlelerdeki harf hatalarına kadar kusur aranmış buluna buluna klavye hatası olan neo rock'a yanlışlıkla neon rock denmesi olmuş bunlanda bayaa kafa bulmuş abimiz Neyse boşverelim artık tatsızlığa gerek yok burası çok saygın bir site böyle şeyler olmamalı.
Terimler hakkında müthiş bir muhabbet vardı bilmediğim herşeyi sordum bende senin gibi arkadaşım zaten bu sitede bana yardımı dokunan ve en sevdiğim kişiler sketheist ve uğur hocam onlara burdan tekrar tekrar teşekkürler saygılar
ben senden önce düşündüm ve sordum çünkü hiç duymadığım bir şeydi senin gibi bende minörünü duydum sadece zaten forumda buna benzer bir soru sorulmuştu kimsede yanıt verememişti yanıtını öğrendim ve yazıyorum;
Armonik majör ve özellikleri;
a)3-4 7-8 doğal 1/2 sesler.
b)1-3 dereceler arasında büyük(majör 3'lü)
c)6.7 dreceler arasında artmış 2'li
d)6. derece pesleşmiş,çıkıcı ve inici konumda aynı kalır.
Melodik majör ve özellikleri;
a)3-4 dereceler arasında 1/2 ses.
b)5-6 dereceler arasında 1/2 ses.
c)1-6 dereceler arasında küçük (minör) 6'lı
d)1-7 dereceler arasında küçük (minör)7'li
e)çıkıcı halinde 6,7 pesleşir inici hali naturelleşir.
Biarmonik majör ve özellikleri;
a)1-2 dereceler arasında 1/2 ses.
b)2-3 dereceler arasında artmış 2'li
c)4-5 dereceler arasında 1/2 ses.
d)6-7 dereceler arasında artmış 2'li
e)3-4 dereceler arasında doğal 1/2 sesler
Tüm major türleri,naturel majör armatür işaretlerini taşır.Armonik majörde 6,melodik majorde 6,7 ve biarmonikte de 2;6 derecelerin pes olmaları ,sadece ölçüler içinde gereken notaların önüne yazılır.
turkrock kütüphanesi için güzel bir tanım oldu gibi