Cubase sx öğrenmek istiyorum

V

vicfirtt

uzun zamandır müzikle uğraşıyorum ama bilgisayar ortamında deneyimim hiç yok.CUBASE SX kullanımını bileniniz veya bunun için herhangi bir kaynak tavsiye edebileniniz varmı? lütfen bana yardımcı olun. [/img]
 
Malesef ülkemizde Türkçe bir kaynak yok bildiğim (malum korsan yüzünden)

Help dosyasi iyi bir başlangıç olabilir.

İstanbul'daysan Akademi 'nin vede Galatasaray ünv. bir hocanın Cubase kursu açtığını duymuştum...
 
En iyi yolu, eğer bilen birinden para verip ders almak istemiyor, azimliyim diyorsan, cubase in başına oturmak ve ufak tefek parçalar hazırlamaya çalışmaktır.

Help dosyası, diğer deyişle manuali gereken her türlü bilgiyi sana sunar. Programın kullanımını buradan öğrenmek mümkün. Mixing, kayıt vs. konularında bilgin var ise, programı öğrenmek sadece zaman meselesi, otur programla çalışmaya başla, gereken yerde manuale danış. Eksik bir şey olduğunu sanmıyorum.

Bahsedilen konularda bir fikrin yoksa, bunları tabi ki manualde bulamazsın. Bir mix ve kayıt yaklaşımı için baya bir çalışmak gerekiyor binbir ayrı kaynaktan, bunlar zaten cubase ile ilgili şeyler değil. Kayıt ekipmanın vs. hazır ise, manuale bakar nasıl kayda başlayacağını bulursun. Kayıtlar bitince mix için, mixeri nasıl kullanacağını bulursun, ama manual bu işi nasıl yapacağını, diğer bir deyişle nasıl "mix" yapacağını göstermez, butonların düğmelerin işlevini gösterir.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst