Ipod

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
10 20 ve 40 gb lıkları ile en son jenerasyon olan 4th generation ipod muziksiz yapamayanlar icin mukemmel bir alet.Ben sahsen ondan daha ustun bir jukebox - mp3 player bulunmadıgını dusunuyorum..Bu tabi benim dusuncem..Benim icin tek kotulugu ekranın ve arka tarafın cok cabuk cizilmesi. ama buna da cozum var.www.theistore.com daki evo 2 case lerle mukkemmel sekilde koruyabiliyoruz.Ses kalitesi gercekten mukkemmel , hatta cd den bile daha iyi gibi geliyo cogu zaman.:D
 
eheheh :) seskalitesi genelde mp3 formatlarına bağlıdır fakat bunda ipod unda desteği olmadığını söyliyemem açıkçası bazı aletler decibel yükseldiğinde cızırtı yapma ihtimali bulunuyor ama sony de yine bu olay yok ipod da da olduğunu zannetmem... ama bitware 96 kbps - 44 khz de kaydedilmiş bir mp3 ün ses kalitesinin iyi olmasını bekleyemessin genelde cd kalitesi 192 kbps - 44 khz dir...
 
ben de ipod almayı düşünüyorum ama açıkçası ipod ve diğer gb hafızalı ürünler hakkında pek bi bilgi edinemedim ne internetten ne de mağazalardan... Bu tür ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeliyim?
 
bende ipod ya da benzeri bir alet yok ama böyle jukebox gibi birşey alacak olursam ilk tercihim ipod olmaz. "ipod killer" diye tanımlanan aletler var.
-sony vaio
-creative nomad muvo/ jukebox
-rio karma
-iriver ihp120
daha gider.
 
Selamlar,

iPod'un benzer urunlere gore en buyuk artilarindan biri Apple disi firmalarin surekli olarak iPod ile calisacak aksesuarlar uretiyor olmalari. Ornegin bende bir tane Belkin Media Reader for iPod var. Tatile fln gittigimde dijital fotograf makinamla cektigim fotograflari iPod'da depolamaya yariyor.

Bu arada iPod'un tum teknik ozelliklerine http://www.apple.com/ipod/ adresinden ulasabilirsiniz. Sormak istediginiz birsey olursa da ben yardimci olabilirim.

darkmatter
 
Apple ipod miniler 4gblik olanlar Turkiye`de ne kadar? Simdi almayi planliyorum ama malum dunyanin en pahali ikinci sehrinde oturmaktayim. O yuzden yazin Turkiye de almakla buyuk bir kar edeceksem neden ordan almayim...
 
Selam,

Bende 20 GB var. Ve su anda sadece 500MB kadarlik bir alani bos. Kullanmaya basladiktan sonra kesinlikle yetmiyor. Ayrica iPod'u sadece bir MP3 player olarak degil tasinabilir HDD olarak da kullanabilirsiniz. Ben Mac uzerinde dosya aktarimi icin hizli firewire kaüpisini kullaniyorum. GB'lari saniyeler icinde aktariyor.

darkmatter
 
Apple'ın hemen hemen tüm ürünleri zaten alternatiflerine oranla pahallıdır. Abimin 10GB lık Ipodunu kullanırım arada bir. Alet gerçekten çok şık ve kullanımı gayet basit. Harici disk gibi kullanabiliyor hatta renkli ekranlı Photo modellerde resimleri depolamakla kalmıyor oturup güzel güzel seyrediyor ve hatta Power Pointle ilginç atraksiyonlara da girebiliyorsunuz. Yalnız Li-on pil yerine Alkaline kullananları tercih etmek gerek.

Bu arada nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama Amerikada bir profesör tıbbi amaçlarla geliştirilmiş Osirix adını verdiği bir görüntüleme yazılımını Ipod üzerinde çalıştırarak elde edilen görüntülerin taşınmasına dahası Ipod'da izlenebilmesine de olanak sağlayabilmiş. Böyle de ilginç amaçlara hizmet eden çok fonksiyonlu bir ürün.

darkmatter demiş ki:
Apple'in Turkiye Distributoru Apple tarafindan Avrupa'daki diger ulkeler ile ayni kategori icinde degerlendirildigi icin fiyatta cok buyuk farklar olacagini dusunmuyorum. Belki Turkiye'de %18'lik KDV farki biraz daha pahali kilabilir...

iPod'un tum modellerinin Turkiye fiyatlarini http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/wo/0.1.1.0.0 adresinden ogrenebilirsin.

darkmatter

Bence tam tersine Bilkom bu konuda tam anlamıyla kullanıcılara giydirme gayreti içerisinde. Mini Maclerin yurt dışı satış fiyatları 600$ civarındayken Tr'de 1000 küsür dolara satılıyor. Hatta şu aralar Türkiye'deki Mac kullanıcıları tarafından alışveriş yapılmayarak protesto ediliyor.
 
çok pahalı ama bence çok karizma bir alet şahsen discmanim var ama ipod için yinede para biriktiriyorum
 
ben de ünivesiteyi kazan1rsam babama bi tane 10.000 sarkilik aldiricam ama bi arkadas1m da creative'ler daha iyiymis,ipod yere düstü mü falan hemen bozuluyomus ve hiç saglam degilmis falan dedi. ne yapsam bilmiyorum simdi.
 
yani cok ozel bir koruma uygulamadıgın surece her alet yere dusunce bozulur genelde ama bende gordum creative in bisuru renge sahip yeni Zen Micro mp3 playerlarını ,guzel aletlere benziyor belki mini ye alternatif olabilecek kapasitede..Fiyatları da fena degil aslında ipod a nazaran daha ucuz.. 4-5 gb lık mp3 player arayanlara duyurulur.
 
Geri
Üst