Sesteki Netliği nasıl saglarım

D

djcenk

Merhaba sizlerle bugun tanıstım ozel bir radyoda teknik eleman ve production sorumlusu olarak calısıyorum. yayında seste netlik saglıyamıyorum bu konuyu su anda equlazerla bir bakıma cozdum fakat sanırım bir procussere ihtiyacım oloucak ve aynı zamanda balanslı bir ses kartına bu konuda bana neler onerirsiniz... foumlarda gectiği gibi creativle bu işler olmuyor. butce kısıtlı oldugundan dusuk maliyetlşi cozumler beni sevindirir..
tesekkurler
 
Tam olarak ses zincirini bir açıklarsan belki bir çözüm bulabiliriz... Yani müziği hangi ortamdan çalıyorsun, hangi hardware'lerden geçiyor, hangi plug-inleri kullanıyorsun, hangi software'ler var...

Biraz ayrıntılı aktarırsan daha iyi olur...
 
İlk olarak konuşma kaydettiğin ( yada broadcast ettiğin :) ) odanın reverbasyonunu azaltıcaksın. Uygun bir değer 0.5 -0.7 saniye arası decay time. Ondan sonra diffuzerlar ile reflectionlardan nispeten kurtulup standing waves dan da yırtmaya çalışacaksın.

Akustik düzenlemeden sonra iyi bir mikrofon ve düzgün bir mikrofon preamplisi kullanacaksın. İki kişinin karşılıklı sohbet ettiği bir durumda figure of 8 patternli tek bir mikrofon ile yırtabilirsin. Tabi pop filterların, shock mount'un hali hazırda bulunacak.

İnsanların başına oturduğu masadan kaynaklanıcak reflectionlardan kurtulmak için masa yüzeyine yapılabilecek modifikasyonlar var. Etraftaki alet edevat'ın yansımalarından kurtulman için sistemler var. Bunlar hakkında da bilgi veririm istersen.
 
Behringer mixer, behringer b-1 mikrofon, kullanıyorum ve ses kartı malesef ki cretive sound blaster kullanıyorum oda yalıtımı yapılmış kayıtlarda değilde yayının tamamında bir problem yaşıyorum yani net bas ve tiz alamıyorum bu konuda daha oncedende dediğim gibi sanırım bir processor yada comproser kullanmalıyım birde ucuz yollu bir ses kartı balanslı olursa sevinirim....
 
Yayınlanmış halinde'mi bir problem var, yoksa göndermeden önceki halindemi. Nasıl bir problem yaşıyorsun, program materyalin ne, tam olarak ne ve nasıl yaptığını anlatırsan daha rahat yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst