Satılık 1978 model Gibson bas gitar

Takasa
Kapalı
Fiyat
6500
Para Birimi
USD
Merhaba,
1978 model Gibson bas gitarım satılıktır.

IMG_1435.webp IMG_1436.webp IMG_1437.webp IMG_1438.webp IMG_1439.webp IMG_1440.webp IMG_1441.webp IMG_E1436.webp IMG_E1437.webp IMG_E1438.webp

Desteğiniz için teşekkür ederim. Bize yurtdışından hediye olarak getirilmişti, ben gitarın orjinalliğini sorgulayabilmek için Amerika'da Gibson satıcıları dahil mail attım. Bana verilen bilgi iyi ve değerli bir gitar olduğu yönündeydi. Hatta ingiltere'den dolandırılmaya çalışanlar oldu. Türkiye'de de müzik marketlere sordum bu fiyatlarda satılabileceğini söylediler. Bende satmak istiyorum, kullanacak birine gitmesi böyle durmasından iyidir diye düşünüyorum. Gibson markalı geldi ve bu şekilde duruyor.

Selamlar,
Gibson'dan aldığınız "orijinaldir" mailini paylaşırsanız satışınız kolaylaşacaktır. Çünkü bir dönem Gibson Viola bass kullanan birisi olarak Gibson'ın geçmişinde böyle bir viola bass olduğunu ben de hiç görmedim, ilk defa karşılaşıyorum.

Merhaba, Washington'da bulunan Guitars.net ile görüştüm. Gitarın Gibson EB-1 olduğunu söylediler. Ayrıca modelinin de 78'den daha eski olacağını da belirttiler.

Sizin gitarınız EB-1 değil maalesef. Bunu kim dediyse yalan söylemiş.
EB-1'ler hep tek manyetik üretildi. Bu manyetikler ilk seride (1953-1972 arası) tek single, ikinci seride (1972-1999 arası) tek humbucker ve 2000 ve sonrası Epiphone'da yine Sidebucker denilen bir manyetik türüyle üretildiler.
Bunu 1972 model ilk seri single manyetikli bir EB-1 kullanmış birisi olarak söyleyebilirim.
Bilmediğim, eksik bildiğim bir durum varsa bilen arkadaşlar aydınlatacaktır elbet.
Ama sizin gitarınız EB-1 değil maalesef.
Headstock yapısı, manyetik dizilimi bunu gösteriyor.

Konu hakkında fazla bilgim yok daha çok bilgi alma amacıyla geldim ama bu gitar daha çok dönemin japon üretimlerine (aria, teisco, zenta vs.) benziyor gibi geldi bana.

Gibson bunları bolt-on şekilde üretiyor muydu ki zaten? Benim gördüklerim hep set neck.

Geri