2.el elektro gitar alınırken ki süreç

sarı siteden bir elektro gitar buldum fiyatıda çok makul fakat bildiğiniz üzere müzik kategorisinde param güvende kullanılınamıyor bu yüzden bir güven sorunum var
ya alacağım kişi hatalı bir ürün gönderirse veya hiç göndermezse ilk defa 2. el bir ürün alacağım bunun yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum ilk o mu gönderecek yada benmi parayı atacağım tecrübe etmiş olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Risk her zaman var tabi ama ben genelde şu şekilde bir yol izliyorum.

Önce arıyorum. Ses tonundan zaten az buçuk anlarsınız makul biri mi değil mi. Biraz hoşbeş yapıp başka ekipmanları falan var mı soruyorum, yani müziğe yabancı biri olmasın. Gak guk demeye başlarsa pek uzatmıyorum vazgeçiyorum.

Gitarı ne zaman almış, nerden almış, sıfır almışsa faturası var mı, herhangi bir işlem görmüş mü gitar, ne zaman bakım yapılmış gibi.

Gidip görme şansı yoksa sağlıklı kargo yapabilir mi, gigbag yada hardcase var mı diye sorarım.

Laf geçiştirmeye çalıyorsa, taö cevaplar vermiyorsa, mesela yok tertemiz, pırıl pırıl, oturmuş gitar vb garip konuşuyorsa vazgeçiyorum.

Sonra videolu aramayla gitarı inceliyorum, fretler, vuruk kırık vs var mı diye. Ayrıca biraz çalsın mümkünse ki elektroniğinde sorun olmasın.

Sonra biraz pazarlık yapıyorum.

Genelde tanıdığım güvendiğim kişilerden alışveriş yapmayı tercih ederim özellikle gitar konusunda. Ama hep mümkün olmuyor.

Biraz da nasip, iyi bir müzik sever denk gelirse yardımcı olur zaten.

Risk her zaman var tabi ama ben genelde şu şekilde bir yol izliyorum.

Önce arıyorum. Ses tonundan zaten az buçuk anlarsınız makul biri mi değil mi. Biraz hoşbeş yapıp başka ekipmanları falan var mı soruyorum, yani müziğe yabancı biri olmasın. Gak guk demeye başlarsa pek uzatmıyorum vazgeçiyorum.

Gitarı ne zaman almış, nerden almış, sıfır almışsa faturası var mı, herhangi bir işlem görmüş mü gitar, ne zaman bakım yapılmış gibi.

Gidip görme şansı yoksa sağlıklı kargo yapabilir mi, gigbag yada hardcase var mı diye sorarım.

Laf geçiştirmeye çalıyorsa, taö cevaplar vermiyorsa, mesela yok tertemiz, pırıl pırıl, oturmuş gitar vb garip konuşuyorsa vazgeçiyorum.

Sonra videolu aramayla gitarı inceliyorum, fretler, vuruk kırık vs var mı diye. Ayrıca biraz çalsın mümkünse ki elektroniğinde sorun olmasın.

Sonra biraz pazarlık yapıyorum.

Genelde tanıdığım güvendiğim kişilerden alışveriş yapmayı tercih ederim özellikle gitar konusunda. Ama hep mümkün olmuyor.

Biraz da nasip, iyi bir müzik sever denk gelirse yardımcı olur zaten.
uzun uzun yardımcı olmuşsunuz sağolun deneyeceğim 🙂

Geri