Öncelikle forumda ilanım var, 1500 liraya sıfırdan farksız EC-1000 Deluxe satıyorum, bak istersen.
Neyse sattığımdan bağımsız olarak fikir paylaşayım. Ağacı, tonu vs kişisel tercihler ve eline kulağına hangisi iyi geliyorsa onu al. Ben pratik bilgiler vereceğim:
Öncelikle Eclipse bence gelmiş geçmiş en başarılı seri üretim gitar diyebilirim. Çok butik şeyleri saymazsak ESP SV ve Eclipse vardı ben de, eline su döken gitar zor çıkar ikisinin de.
Amaaaa LTD de kesinlikle ucuz ESP filan değil, kaç para eder, değer mi geyiklerine girmiyorum, şu anda sattığım model de bence çok çok iyi bir gitar. Ha şu var 2800 sıfır LTD yerine temiz Eclipse bulduysan onu al derim ama temiz LTD, hele de benimki gibi 1500 liraya kaçırma hah haa, şaka bir yana sıfır Eclipse çok pahalı ama kesinlikle alınır. Düz EC-1000 emin değilim ama Deluxe olan da locking tuner var, düzünde normal tuner sanırım. Mesela Eclipse’lerde Sperzel vardır, bu benim için tercih sebebi olabilir gövde ağacından önce.
Neyse FT yani full thickness hem adı üstünde kalın hem de ağır. Ufak tefek bir adamsan o kalın gitar BB King gibi göbeğinden 10 cm uzakta duracak telleri. Ayrıca normal Eclipse bile benim ayakta belimi ağrıtırdı zamanında, FT’yi düşünemiyorum bile.
Yani markaya modele takılma, kafanda olmazsa olmazların nedir, onu sağlayana bütçen uyuyor mu ona bak, sonuçta dediğim gibi iki marka/model de pişman etmez.