ben onu anlamıyorum müzik işi zevk işidir . sanmıyorumki insanlar ticaret işin alım satım yapsın müzik sektörü ucu açık kaşıntısı çok geçen sene setup topladım bu sene sattım rack sisteme geçtim. sonra prosesör alırım olmaz gene analog dönerim 🙂 buda biz müzisyenlerin zevki ama insanlar çok abartıyorlar. örnek olarak geçen sene amt ss11b pedal aldım 2.el geçen sene ocak ayında aldığımda sıfır fiyatı 2000 TL idi ben 3 aylık çok temiz 1400 TL aldım. 1000 TL vardı lambalı diye çok güvenemedim en temizini aldım. Şimdi satıyorum 1500 TL ilan koydum 1400 TL vereceğim ama bakıldığında şuanda sıfırı 3100 TL ozaman normal şartlarda benim onu 2200 TL satmam lazım o fırsatcı arkadaşların düşüncesi ile . Ama o fiyatlara ne o pedalı alan olur nede o parayı veren. dolar yükseldi diye 2. elde o kadar yükselmez.
Son cümlenizde zaten kendiniz de olayı özetlemişsiniz. Hangi ekipman vazgeçilmez ve eşsiz, yeri doldurulamaz özellikte ki gidip fahiş fiyata almak zorunda kalalım? A pedali olmaz B pedali olur, X gitar olmaz Y gitarı olur. Siz pedalınıza 300 TL fiyat verdiğinizde 35 mesaj gelip anında satabilecek düzeyde tuttunuz ama sonra baktınız ki fiyat cok uygun, siz de yükseltiniz fiyatınızı çan eğrisinin pik noktasına (tepki alırım kısmını geçiyorum
🙂 ). Böylece o mesajlar, arayan soranlar bir anda azaldı değil mi? Çünkü sizin pedalınızin diğerlerine gore cazibesi kalmadı. Ve sonra yazdığınız yeni fiyattan %27 indirim ile sattınız. Işte hersey ''piyasa" şartlarına göre gelişmiş. Zira o pedali sizden alan da 400'e kolay satar, ama 550'ye satması zor.
Ben zamaninda bir add+ pedal aldım sifirinin %40'ina, beğenmeyip birkaç gün sonra aynı fiyata iki günde sattım, alan kişi de beğenmeyip yine ayni fiyata bir-iki günde sattı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Uygun fiyat her zaman cabuk satılır. Sıfır fiyatına yaklaştıkça satmak zorlaşır. Ikinci el urun satmak isteyen gerçekten hizli satmak istiyorsa cazip fiyat avantajı olusturmak zorunda.
Ne var ki, sıfır fiyatlar arttıkça ikinci el de artacak mecburen.
Bana öyle geliyor ki sıfır fiyatlar artınca bir heves alınan ama pek hakkı verilemeyen gitarlar ve ekipmanlara sahip kişiler güncel fiyatlara bakıp "ooo! Hacı fiyat noolmus boyle? Ilana koyayım da şenlenelim" modunda gayriciddi veya şark kurnazı tipler ama onlar sa-ta-mi-yor. Ikinci el Meksika Fender'lerin fiyatlarının çok arttigina ağlayıp millet olarak bizi ayıplayan kardeşlerimiz sifirinin %80'ine prosesor ilânı açmaktan geri kalmıyor mesela. Satabilecek mi, tabii ki hayır.
Ben yaklaşık bir yıldır elimdeki ekipmani 'az ve öz' hale getirmek için mecburen piyasayı takip ediyorum, sattığım da aldığım da istisnasiz her zaman makul fiyatlarda oldu, takip ettigim fahis fiyatli urunler ilan sitelerinde aylarca sürünen ürünler oldu.