Yav geçin bu ayakları. Alıcı olan her türlü buluyor. İbanez Xp300fx elektro gitarımı (sıfırı 3000tl üstü) 2 ay öncesine kadar 1000 Bin Türk lirasına satamadım. Sonra 1500e koydumgene satılmadı. Artk 2000e bile satmam. Boss fz 2 pedalı belkide dünyadaki garantisi olan tek pedalı bile yurtdışı 93 modelinin fiyatının altına yazdım gene alan olmadı. 2. El alıcı yok. O yüzden hakediyorlar bu piyasayı, satılmayacaksa FAHİŞ fiyata satılsın
Bakış açınız hayli yanlış.Kuyruk acınızı,Satamadığınız ürüne talep olmamasını,insanların tercih etmemesini,Aynı pazarın içerisindeki insanların tümüne fahiş satılsın demek,Hakediyorlar demek,Ben yapamıyorsam kimse yapmasın mantığıdır.Normal değildir.
Bunun dışında bence olabildiğince yardım etmeye çalışıyorlar. Mağazaların içindeki görevliler oldukça ilgililer.1-2 ay Önce Dore müzik Ataşehir mağazasından Epi hummingbird aldım.Yalan olmasın,4100-4000 gibi bir rakamdan,3623 e düştüler,3500 e düzlemeye ne kadar çalışsamda yapamadılar,Bunun yerine 2 set toplam değeri 200 tl yi geçen tel hediye ettiler.Bence asıl sorun mağazaya gitar girmemesi,Örneğin yeni seri Epiphone lar eskileriyle aynı fiyattan hatta daha ucuza doreye geldiler,Eski seri,Raflarda duran gitarlar ne olacak,Daha yüksek fiyattan mı satılacak?Ya da fiyatta 2000-3000 gibi indirimler yaptıkları taktirde yerine yenisini koyamayacaklarını bile bile mi satacaklar?Ben bu sorunun vergilendirme ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
2.Elde de sorun fiyat şişirme ve absürt al satçılarda diye düşünüyorum.5,500 e classic series 50s strat sattım, Vintage Noisless manyetik setli,Ne alacağımı bilemedim,standard Meksika Fender satıyorlarmış 5500 gibi rakamlara,E yerine bari aynısını koyayım dediğimde emsalinin sahipleri de haklı olarak bu fiyatlara vermiyorlar.Çünkü o fiyatlara Standard satılıyor.Bu fiyatları yükseltenler de Keyfi satıştır ya da “Koyayımda Beklerim illa birisi alır” mantığı ile yaklaşanlar.
Yeni Türkiye de en mantıklısı takas Sistemi gibi geliyor bana,Sıfır fiyatı üzerinden,Sıfır fiyatı olmayan ürünlerde de reverb emsallerinin fiyatlarıyla,takas yapmak,Herkesin istediği enstrümana,Ekipmana kavuşması açısından daha yararlı gibi.