2. El ürünü iade etme saçmalığı

Arkadaşın birine geçenlerde nano cortex sattım gelip deneyip almak istediğini söyledi ve alet çok temiz maksimum 2-3 kez kullanılmış durumdaydı ürünü çalışır bir şekilde teslim ettim fiyatıda 2. El sitesindeki en uygun fiyattandı aradan geçti 1 hafta yada geçmedi arkadaştan mesaj brom selam ürünü daha yeni deneyebiliyorum benim setupla çok uyumlu olmadı ben iade etmek istiyorum sanada uyarsa , abi 30 yaşından büyük adamsın hayatında hiçmi bişey yaşamadın hiçmi bişey görmedin üstelik bu adam sahne alıyor be kardeşim nerede görülmüş bir 2. El ürün sen beğenmedin diye iade edilebileceği başka ürün aldım iade alamam dedim geçtim sonra bana üründe sorun vara getirmeye çalışıyor aklınca insanlar nasıl bu kadar toy olabiliyor anlamıyorum baştan böyle bişey konuşsak amenna onada tamam abi harbiden bak iyileri bir kenara alıyorum ama bu sadece müzisyenlik yapan tayfa için bi pedal üreticisi abim hayatında görüp görebileceğin en boş modeller bunlardır muhattap oluncak tipler değildir demişti şimdi onu daha iyi anlıyorum.

Anlamadığım şey şu ilk başta bana gelen mesaj şu ;

Brom selamlar. Nano benim setupla uyumsuz oldu maalesef; yoğunluktan bugün bakma fırsatı yakaladım. Sizin için de mümkünse iade etmek isterim .

Ben üründe sorun herhangi bişey olsa tamamda siz deneyerek aldınız bende başka ürün aldım iade alamam dediğimde sonrasında gelen mesaj ise bu ;

Hayır hayır beğenmemezlik değil. Sadece kulaklıkla ses alabiliyorum, amfiye bağlantı yaptığımda ses alamıyorum.

Eee geldiğinizde ürünü amfide denedik benim lambalı amfimde çalıştı aldınız gittiniz şimdi ya ürünü beğenmedin , ya ucuzunu buldun (26 bine sattım daha ucuzu olcağını sanmam)
Yada elinde arızalısı vardı bunu aldın sözde 2 gün sonra bana arızalıyı iade edicen. Düşük ihtimalde olsa buda mümkün aslında bu tarz ürünlerde mutlaka mutlaka seri numara olur vs ekran görüntüsü almak gerekiyor alıcı belki arızalı ürünle değiştirecek

Şüpheli. Her şey söz konusu olabilir. Eğer "-beğenmezsen iade edebilirsin" gibi bir opsiyon sunmadıysanız; Sonrada ortaya çıkan bir ayıp söz konusu olmasıysa, gelmiş, denemiş, almış gitmiş... Kusura bakmasın.

Tüketici Kanununa göre bile bir mağazadan ürün satın alsanız ertesi gün, hatta fatura kestirip kapıdan çıktığınız anda iade değişim hakkınız olmaz.

Bu arada, bu kişinin adı Mert gibi bir şey olabilir mi?

Şüpheli. Her şey söz konusu olabilir. Eğer beğenmezsen iade edebilirsin gibi bir opsiyon sunmadıysanız. Gelmiş denemiş almış gitmiş Kusura bakmasın.

Tüketici Kanununa göre bile bir mağazadan ürün satın alsanız ertesi gün, hatta fatura kestirip kapıdan çıktığınız anda iade değişim hakkınız olmaz.

Hayır benim adım mert 😄

Şüpheli. Her şey söz konusu olabilir. Eğer beğenmezsen iade edebilirsin gibi bir opsiyon sunmadıysanız. Gelmiş denemiş almış gitmiş Kusura bakmasın.

Böyle bişey demedim aklımın ucuna dahi gelmedi ama sanırım bundan sonra sattığımız her üründe özellikle kapıdan çıktığınız anda benimle işiniz biter diye belirtmemiz gerekiyor sanırım daha önce biriyle o gitar ben amfi şeklinde takas yaptık benim amfi kargoda kırılmış arkadaş iade edeceğini söyledi sorunsuz aldım ama bu gerçekten çok saçmalık

1 hafta uzun süre. Muhtemelen cihazdan aldığı performans ve tonları beğenmemiş. Balayı bitince de geri vermek istemiş. En kör alıcı ne istediğini bilmeyen alıcı oluyor maalesef. Ben olsam iade falan almazdım.

Begenmediyse koyar ilana satar. İade etmek istiyorum da ne demek. Hiç denemeden kargo yolu ile satilmis olsa bile iade teklif edilmemeli. (Arıza durumu veya ürünün açıklamada belirtildiginden farklı olması hariç) Ben geri almazdım.

Gelmiş, test etmiş, denemiş, sonra almaya karar vermiş ve almış. Hani 1-2 saat olsa tamam ama 1 hafta çook uzun. Nereden bileceksiniz içindeki bir parçayı değiştirip değiştirmediğini? Bir tarafını bozmadığını? Düşürüp zarar verip vermediğini? Sakın geri almayın. İstemiyorsa aynı fiyata satışa çıkartsın.

Millette hiç utanma arlanmada kalmamış nasıl bir devirdeyiz gerçekten anlam veremiyorum. Değil bir günü bir saat sonra bile iade etmek uygun değil çünkü dükkandan vs almıyorsun. O parayla istediği birşeyi almış olabilir, borcunu vermiş olabilir vs vs. Beğenmedin mi koyarsın ilana satılmayacak bir ürün de değil her zaman alıcısı çıkar.

Hocam aynısı başıma geldi geçen pedal aldım kot klonu 1 gün sonra aldığım fiyata kargo masrafını ekleyip ilana geri koydum hoşuma gitmedi aldığım kişiyi arayıp beğenmedim demem aklımın ucundan bile geçmedi böyle bişeyle karşılaşıncada çok garibime gitti ve işin komik tarafı kabul etmeyince cevap bile vermeden ya numaramı sildi yâda engelledi kötü ben olduk

"Sizin için de mümkünse iade etmek isterim."

Hayır benim için de mümkün değil... 2. el üründe sadece önceden söylenmeyen bir arıza var ve bile bile satıldı ve alıcı bunu 1 hafta sonra farketti ise o zaman geri alınır ahlaki olarak (böyle oldu diye söylemiyorum). Onun dışında 1 saniye sonrası bile iadeye tabi olamaz. Ben kaç kere gitar da dahil olmak üzere ürün aldım ve çokça beğenmediğim oldu birisine iade alır mısın abeeem demedim. Koyarım uyguna ya da zararına gider olur biter. 2. el alırken onu da düşünecek insan, ona göre alacak.

sattığımız her üründe özellikle kapıdan çıktığınız anda benimle işiniz biter
2.eldeki temel kural gibi diyebiliriz buna.

İzmir'de lüthiye bi arkadaş geldi Blackstar HT 40'ı satıyorum kendisine. Drive kanal baktı ok dedi iban istedi parayı iletecek. Clean kanala da bi bak sonra şurası şöyledi dersen benden çıkar diye adamı yönlendirip denettim.

önceden söylenmeyen bir arıza var ve bile bile satıldı ve alıcı bunu 1 hafta sonra farketti ise
Buradaki durum ayıplı mal satmak oluyor tam tabiriyle. Ürünün kusuru varsa yaz. Alacak kişi ona göre alsın, pazarlık yapsın. Satanın niyeti ve karakteri önemli.

2.eldeki temel kural gibi diyebiliriz buna.

İzmir'de lüthiye bi arkadaş geldi Blackstar HT 40'ı satıyorum kendisine. Drive kanal baktı ok dedi iban istedi parayı iletecek. Clean kanala da bi bak sonra şurası şöyledi dersen benden çıkar diye adamı yönlendirip denettim.

Buradaki durum ayıplı mal satmak oluyor tam tabiriyle. Ürünün kusuru varsa yaz. Alacak kişi ona göre alsın, pazarlık yapsın. Satanın niyeti ve karakteri önemli.
Aynen abi işte ancak böyle bir durum varsa alırsın onun dışında babamın oğlu değil ürünü geri almam (tanıdıklarım ve samimi olduklarım dışında).

Yok kaldı ki şöyle bir teklifle gelse bana başta abi ben bu ürünü alıcam sahne alıyorum vs ama setupımla nasıl olcak bilemiyorum vs olmazsa 1-2 gün içinde geri versem olurmu baştan söylese amena ama zaten bunu baştan kabul etmem ürün gitçek geri gelcek sorun belki değiştircen bişey olcak gel kardeşim getir setupını müsait bir zamanda otur 1 saat dene ki bu bile bazen suistimale giriyor adam geliyor alcağı yok ürünü merak ediyor boş vakti çok deniyor beğenmedim diyor gidiyor ben hatta bazı şeylerde vaktimi boş yere harcamayın diye özellikle uyarıyorum internet çağındayız aç araştır öyle al

Geri