Morleyler optik bir sistem kullanıyor crybabylerdeki switch olayı yok (crybaby 95Q da switch yok ama mesela morley gibi) o yüzden yukarda anlatılanlar gibi switchten kaynaklı problemleriniz olmaz, bizzat kullanmadım ama arkadaşımın bad horsie 2 sini denemiştim fi tarihte öyle pek sorun çıkarır alete benzemiyordu. Morleyleri daha çok modern müzik yapanlar kullanıyor sağlam bir pedal.
Crybabyler daha çok vintage müzik yapanların tercih ettiği wahlar, ancak çok fazla crybaby çeşidi var size en uygun olanı bulabilirsiniz. Bahsedilen gıcırdama veya potansın içeri göçmesi sorunları görülebiliyor evet gıcırtı sorununu gres yağı sürerek aşabiliyorsunuz. Elektroniğe, pedal modlamalarına ilgiliyseniz crybaby için yalnızca tornavida kullanarak bile yapabileceğiniz çok basit modlar mevcut, pedalın sweep aralığını vs 2 dk da değiştirebiliyorsunuz, çok eğlenceli işler. True bypass olmayan crybabyler gitarınızın tonunu açık olmasa da bayağı boğuyor.(tabi bu modifiye de rahatça yapılıyor.) Pedal açık olduğunda da hışırtı sorunu olabiliyor.
Daha önceden de ibanez weeping demon kullanmıştım o da crybaby+morley şeklinde bir pedaldı. üzerinde çok fazla kontrol vardı beni hiç üzmedi işlevsel bir sıkıntı çıkartmadı hiç ancak çok büyük bir aletti pedalboardda taşınacak gibi değil hiç.
yani temel olarak vox ve crybabyler aşşağı yukarı aynı aletler, morley bunlardan biraz ayrılıyor, bu markaların pedallarını deneyip ton karakteristikleri hakkında aşağı yukarı fikir sahibi olabilirsiniz. Ben crybaby yi tercih ederdim çünkü çok çeşitli modelleri ve çeşitli modları mevcut haliyle daha geniş ve isteğinize özel bir sound çeşitliliği yakalayabiliyorsunuz.