20.000TL civarına Superstrat önerisi

Yaklaşık 8 aydır Js11 kullanıyorum ve daha iyi bir modele geçmek istiyorum.
Genelde metal riffleri ve bend ağırlıklı gitar soloları çalarım (aynı zamanda kendimi shredde geliştirmek istiyorum)
Bütçesine göre üzmeyecek bir Fr köprü sistemi bulunan ve 24 perde bir alet önerebilirseniz çok müteşekkir olurum.
---
Bir de ek olarak bir arkadaşım bu gitarı önerdi bana isteklerim doğrultusunda.. Sizce alınır mı? Alınmaz derseniz eğer daha iyi önerilerinizi bekliyor olacağım.

Bana kalırsa bunları almak yerine temiz uygun fiyatlı bir ibanez 1570 her açıdan avantajlı olur.

Hem giriş prestij serisi japon yapımı işçiliği iyi

Çok yönlü, bir çok tarza gidiyor

Kaliteli

Klasik ibanez soundu

İkinci eli nispeten hızlı.

Eksi olarak bütçenin az üstünde ama fazlasıyla değer. Eski kalıyor biraz, fretlere dikkat etmek lazım. Elden geçmiş olabilir, işçilik iyiyse yıllarca götürür. Sabit köprü versiyonu yok ama köprü sabitlenebilir. Sapı ince olduğu için strattan falan geçince alışması sürüyor biraz.

Bana kalırsa bunları almak yerine temiz uygun fiyatlı bir ibanez 1570 her açıdan avantajlı olur.

Kaliteli

Klasik ibanez soundu

Eksi olarak bütçenin az üstünde ama fazlasıyla değer. Eski kalıyor biraz, fretlere dikkat etmek lazım. Elden geçmiş olabilir, işçilik iyiyse yıllarca götürür. Sabit köprü versiyonu yok ama köprü sabitlenebilir. Sapı ince olduğu için strattan falan geçince alışması sürüyor biraz.
Hocam yanlış mı baktım bilmiyorum ama dediğiniz gitarı aratınca sadece tek bir ilan buldum o da zaten 40.000tl civarında.

Kaliteli

Klasik ibanez soundu

RG 1451 sabit köprülü versiyon olarak kabul edilebilir gibi duruyor. Bende var bir tane, mis gibi gitar. Yalnız malesef artık prestigeler bu fiyatlarda değil.

RG 1451 sabit köprülü versiyon olarak kabul edilebilir gibi duruyor. Bende var bir tane, mis gibi gitar. Yalnız malesef artık prestigeler bu fiyatlarda değil.
Hocam bu konuya çok fazla kişinin bakmayacağını varsayarak size de spesifik olarak sormak istiyorum.
Yukarıda linkini attığım gitarın gideri var mıdır sizce alınır mı?

floyd varsa gitarın yalın fiyatı -6, 7 demektir. yani 20k bütçe ile floydlu sağlam gitar çok yok ama üzmesin deniyorsa schecter omen elite omen extreme bakardım ben olsam alternatif olarak c-6 pro serisi de olabilir.

Hocam bu konuya çok fazla kişinin bakmayacağını varsayarak size de spesifik olarak sormak istiyorum.
Yukarıda linkini attığım gitarın gideri var mıdır sizce alınır mı?
Gitara baktım, specleri genel olarak güzel duruyor. Fakat üzerindeki manyetikleri hiç bilmiyorum. Ayrıca bunlar aktif manyetik, output olarak yüksekler. Kötü bir şey çıkma olasılığı yüksek geldi bana.

Hocam bu konuya çok fazla kişinin bakmayacağını varsayarak
Yok bakarlar bence hocam. Sabredin.

20 bine şöyle aman aman şeyler yok, artık piyasada o fiyatlara vasat birşeyler alıp zarar ziyan etmek bana akıl karı gelmiyor sadece.

Biraz daha biriktirip daha makul akredite olmuş modeller her zaman daha avantajlı, onu demeye çalıştım aslında.

Kovalamak lazım biraz. Rg1570 i şubatta 22 liraya denk getirip almıştım bir süre ilan kovalayarak. Ufak tefek kozmetik kusurlara takılmamıştım. Şu an memnunum epey.

Gitara baktım, specleri genel olarak güzel duruyor. Fakat üzerindeki manyetikleri hiç bilmiyorum. Ayrıca bunlar aktif manyetik, output olarak yüksekler. Kötü bir şey çıkma olasılığı yüksek geldi bana.
Yarın (daha doğrusu bugün) gitarı denemeye gideceğim ancak oradaki ses sistemiyle benimki bir olmadığı için manyetik kalitesini ne kadar anlayabilirim bilmiyorum.

Yarın (daha doğrusu bugün) gitarı denemeye gideceğim ancak oradaki ses sistemiyle benimki bir olmadığı için manyetik kalitesini ne kadar anlayabilirim bilmiyorum.
ibanezin stok aktifleri bunlar galiba, ibanezin çoğu manyetiği başlangıç ve orta derecede çalan kimseyi üzmez kaldı ki bu gitarda son takılacağın şey bence manyetik ve tonları. floyd köprü ve arkadaki edge sistemi ile klavye rahatlığına odaklanın bence denerken.

Bu gitar içine sinmez ise schecter bakmanı öneririm. Hellraiser special - blackjack vb modelleri gayet fiyat performans geliyor bana, genelde emg oluyor bunlarda. Tek sıkıntıları fr olarak fr special kullanmaları. Bu fiyat bandında ibanez tarafında genelde edge zero 2 ve kendi manyetikleri kullanılıyor.

Bu gitar içine sinmez ise schecter bakmanı öneririm. Hellraiser special - blackjack vb modelleri gayet fiyat performans geliyor bana, genelde emg oluyor bunlarda. Tek sıkıntıları fr olarak fr special kullanmaları. Bu fiyat bandında ibanez tarafında genelde edge zero 2 ve kendi manyetikleri kullanılıyor.
ibanezin stok aktifleri bunlar galiba, ibanezin çoğu manyetiği başlangıç ve orta derecede çalan kimseyi üzmez kaldı ki bu gitarda son takılacağın şey bence manyetik ve tonları. floyd köprü ve arkadaki edge sistemi ile klavye rahatlığına odaklanın bence denerken.
Hocam hazır konusu açılmışken sorayım sizlerle:
Edge zero 2 iyi bir köprü mü ve Fr bir gitar denerken nelere dikkat etmem gerekiyor?
Daha önce kendi gitarım hariç hiçbir elektro gitarı elime bile sürmemiş birisi olarak bir gitarı denerken klavye rahatlığı dışında neye dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.

Son düzenleme:

Geri