20 23 bin arasi elektro gitar dunyasina giris

Merhabalar.
Yasim 45 ve solagim eskisehirde yasiyorum bugune kadar yogun is temposundan hep dinledim rock metal vs.. hayatimda hic bir enstruman calmadim gecenlerde pink floyd comfortably numb dinlerken electro gitara cok ozendim ve calmak istiyorum yanlis anlasilmasin tabiki sadece bu sarkiyi calmak istemiyorum sizce ben bu yastan sonra ogrenip calabilirmiyim ? Bu birinci sorum 2. ise solak oldugum icin buradan bir kac arkadasinda tavsiyesi ile sag el ile calmak istiyorum becerebilirmiyim ? 3. ve son sorum 20 23 bin arasi bir butce ayirabiliyorum forumda bu yazilari yazmadan once biraz arastirdim ibanez grg dx 170 ile blackstar id core 40 v4 alsam f/p olarak dogru secim yapmis olurmuyum ? Sizin tavsiyeleriniz de cok onemli tabiki okumak isterim.

Son olarak "bu konu ile ilgili bir suru acilmis konu var oraya bak kardesim" diyecekler icin simdiden ozur diliyorum.

Simdi aklima geldi yazmayi unuttum aslinda kizimda heves ediyor onunla birlikte de bir kursa gitmeyi de dusunuyoruz.

Hocam harika bir karar almışsınız elbette öğrenilir de , benim sormak istediğim ibanez grg dx ve blackstar id core 40 v4 kombininizi neye göre belirlediniz acaba
Gitari belki komik gelebilir size hepsiburada dan en cok satanlardan begenerek buldum 😀 birde ibanez marka diye hani olurda yeni bir seye gecmek isterim yada bu isi yapamayacagimi anlarimda satmak isterim diye amfiyi ise buradan bir kac konu okuyarak begendim beni cezbeden ozelligi yazilimci oldugum icin heralde amfi duz degilde sanki pc deki yazilimlar ile daha guclu olabilirmis gibi geldi bana.

en çok satan = en çok kurtulmak istenen veya = en çok reklamı basılan veya = satıcıya en çok marj bırakan
.... bir düşünmek lazım

acele etme derim.. gitara başlamanın en önemli eşiği başta gaza gelip az bilgi ve yanlış yönlendirmeyle kısa sürede satıp kurtulayım tipi ekipman alma tuzağına düşmemektir
solak gitar arıyorsan seçenek çok daha az ama sağlak ise GRG'ye benzer veya çok az üstüne ama daha iyi olan gitarlar var... amfi olarak da aman alma denilecek bir amfi değil, güzeldir ama yeni başlayan biri 40 değil 20 modeliyle de işini görür ... ve aynı şekilde o fiyata daha iyi seçenekler de bulunabilir
dediğim gibi araştırmaya devam... ve evet açılmış başlıkları dolaş, ilginç tavsiyeler var hem ne almalısın hem de nelerden uzak durmalısın anlamında 🙂

en çok satan = en çok kurtulmak istenen veya = en çok reklamı basılan veya = satıcıya en çok marj bırakan
.... bir düşünmek lazım

acele etme derim.. gitara başlamanın en önemli eşiği başta gaza gelip az bilgi ve yanlış yönlendirmeyle kısa sürede satıp kurtulayım tipi ekipman alma tuzağına düşmemektir
solak gitar arıyorsan seçenek çok daha az ama sağlak ise GRG'ye benzer veya çok az üstüne ama daha iyi olan gitarlar var... amfi olarak da aman alma denilecek bir amfi değil, güzeldir ama yeni başlayan biri 40 değil 20 modeliyle de işini görür ... ve aynı şekilde o fiyata daha iyi seçenekler de bulunabilir
dediğim gibi araştırmaya devam... ve evet açılmış başlıkları dolaş, ilginç tavsiyeler var hem ne almalısın hem de nelerden uzak durmalısın anlamında 🙂
Aslinda yillardir bilgisayarlarin arasinda boguldum bu durumdan kendimi muzik ile ve gitar calma hobisi ile kurtarmak istiyorum bir nevi.
Solak istemiyorum bu isi yillarca yapacagima simdiden kendimi inandirdigim icin sag ile baslamak istedim sagda secenek cok oldugu icin.
Acele etme demissiniz ancak.. acelem var yasim 45 bir an once bir anfi ile gitar alip calmak istiyorum.
Bu arada tesekkurler yaziniz icin gitar ve ozellikle amfi tavsiyelerinizi bekliyorum sizi yazdiginiz amfi yorumlarindan az cok takip ettim uzmanlik alaniniz sanki amfi ler gibi duruyor 😀

bir uzmanlığım yok... ben de geç yaşta başladım ve başlarda çöp işlere para verdiğim oldu... benim derdim başkaları boşa para harcamasın ve/veya vasat ekipmana razı olmasın
spesifik tavsiye vermeyi sevmem ama madem sabredemeyecen GRG için düğmeye basmadan önce bari LTD, Schecter, Sire, Fujigen gibi markalara da bir bakıver....

bir uzmanlığım yok... ben de geç yaşta başladım ve başlarda çöp işlere para verdiğim oldu... benim derdim başkaları boşa para harcamasın ve/veya vasat ekipmana razı olmasın
spesifik tavsiye vermeyi sevmem ama madem sabredemeyecen GRG için düğmeye basmadan önce bari LTD, Schecter, Sire, Fujigen gibi markalara da bir bakıver....
Az once geziyordum forum icinde dediginiz gibi ltd ile schecter lari tavsiye eden cok bir bakayim cok tesekkurler.

Tekrar merhaba, 12.000 TL civarı 2. el schecter c6 plus buldum tertemiz tek bir cizigi yok arkadas soyle diyor.. "klavye limon yağıyla temizledim tellerini değiştirdim tek bir telde sonradan sıkıntı oldu ama onu da hallettim sap ayarı entonasyon ayarı sap formu falan kusursuz" sizce fiyatına oranla almalımıyım nasıldır ? Üstelik bu alacağım arkadas 2 sokak yukarımda oturuyor 🙂

Tekrar merhaba, 12.000 TL civarı 2. el schecter c6 plus buldum tertemiz tek bir cizigi yok arkadas soyle diyor.. "klavye limon yağıyla temizledim tellerini değiştirdim tek bir telde sonradan sıkıntı oldu ama onu da hallettim sap ayarı entonasyon ayarı sap formu falan kusursuz" sizce fiyatına oranla almalımıyım nasıldır ? Üstelik bu alacağım arkadas 2 sokak yukarımda oturuyor 🙂
Gitara başlamak isteyen yeğenime geçen hafta bu gitardan aldım. Bu fiyat aralığındaki modellerde beklentiyi belirli bir seviyede tutmak gerekiyor ama bu model f/p olarak alınabilecek en iyi model olabilir. İşçiliği hiç fena değil, iyi denilebilecek kalitede bir gülağacı klavyesi var. Manyetikleri iş görür. Akor stabilitesi iyi. Agırlığı biraz fazla.

Gitara başlamak isteyen yeğenime geçen hafta bu gitardan aldım. Bu fiyat aralığındaki modellerde beklentiyi belirli bir seviyede tutmak gerekiyor ama bu model f/p olarak alınabilecek en iyi model olabilir. İşçiliği hiç fena değil, iyi denilebilecek kalitede bir gülağacı klavyesi var. Manyetikleri iş görür. Akor stabilitesi iyi. Agırlığı biraz fazla.
Teşekkür ederim fiyat olarak da uygun geldi bana sıfırları 20k civarında gitarda çok temiz cok kullanılmış.

Benim şahsi düşüncem bence gitar meselesinde çok kafa yormayın zaten bu fiyat skalasındaki schester,ibanez,jackson vs hepsi benzer ve markalı iyi gitarlar.
Yeni olduğunuz için de ton amfi vs hakkında çok düşünmenize gerek yok bütçenize uygun bir şey alın ve pratik yapıp öğrenmeye çalışın.İkinci el alacaksanız mümkünse çevrenizde bu işlerden iyi kötü anlayan birisi ile gidip inceleyip alın nolur nolmaz.Kolay gelsin.

Benim şahsi düşüncem bence gitar meselesinde çok kafa yormayın zaten bu fiyat skalasındaki schester,ibanez,jackson vs hepsi benzer ve markalı iyi gitarlar.
Yeni olduğunuz için de ton amfi vs hakkında çok düşünmenize gerek yok bütçenize uygun bir şey alın ve pratik yapıp öğrenmeye çalışın.İkinci el alacaksanız mümkünse çevrenizde bu işlerden iyi kötü anlayan birisi ile gidip inceleyip alın nolur nolmaz.Kolay gelsin.
Evet sanirim en mantiklisi once ogrenmeye kafa yormak bir grupda calan gitarist bir arkadasimla gidip bakacagiz bakalim tesekkurler.

Tekrar merhabalar ikinci ile olarak eskisehirde 2 gitar buldum
1. Schecter c6 plus
2. Yamaha pasifica 112v

İkiside ayni fiyatta ve kondisyonda hangisini almaliyim sizce ?

Farklı bir öneri yapacağım kafa karıştırabilirim bilginiz olsun. Eğer gitar şekli türü takıntınız yoksa Epiphone Les Paul gitarlar fiyatlarını bence fazlasıyla hak ediyorlar. Standard,classic,ultra modelleri çok çok iyidir. Taş gibi sağlam hissettiriyor. Ağaç kalitesine bayılıyorum. Bu paraya mesela öyle çok çok fiyatını hak eden gitar yok.
Zaten belirli bir seviyenin altındaki tüm gitarları, -farklı marka bile olsa- çinde, korede aynı firma üretiyor. O yüzden ince eleyip sık dokumaya da gerek yok tabii ki. Ama parasını en çok hak eden gitar bana göre budur. Sizi uzun süreler götürür. Başlangıç gitarı değil, baya baya en profunun da kullanabileceği gitardır. Yine aynı markanın lespaul100, slash afd, studio, special2 gibi vasat gitarlar da var. Bunları almanızı hiç önermem.
Aşağıdakiler önerebileceğim örnek modellerdir.

Farklı bir öneri yapacağım kafa karıştırabilirim bilginiz olsun. Eğer gitar şekli türü takıntınız yoksa Epiphone Les Paul gitarlar fiyatlarını bence fazlasıyla hak ediyorlar. Standard,classic,ultra modelleri çok çok iyidir. Taş gibi sağlam hissettiriyor. Ağaç kalitesine bayılıyorum. Bu paraya mesela öyle çok çok fiyatını hak eden gitar yok.
Zaten belirli bir seviyenin altındaki tüm gitarları, -farklı marka bile olsa- çinde, korede aynı firma üretiyor. O yüzden ince eleyip sık dokumaya da gerek yok tabii ki. Ama parasını en çok hak eden gitar bana göre budur. Sizi uzun süreler götürür. Başlangıç gitarı değil, baya baya en profunun da kullanabileceği gitardır. Yine aynı markanın lespaul100, slash afd, studio, special2 gibi vasat gitarlar da var. Bunları almanızı hiç önermem.
Aşağıdakiler önerebileceğim örnek modellerdir.
Tesekkurler oneriniz icin guzel gitarlar lakin eskisehirde yok 30k dan asagiya kargo ilede alma taraftari degilim acikcasi.

Schecter c6 plus amfi olarakda blackstar id core 10 v3 aldim 2 sinide 2. El aldim gayet temizler lutfedip cevap veren arkadaslara tesekkurler

Geri