Odada bebek filan yoksa ses yüksekliği rahatsız etmez aslında. Yeni kapıyı kapatabileceğin kendine ait bir oda varsa normal dizi izlerken ya da TV izlerken çıkartacağından daha fazla ses çıkmayacaktır near-field monitörlerle. Yok, ben yine de açamam diyorsan kulaklık da kullanılır tabii, ben de 23'den sonra filan kulaklığa geçiyorum. Kulaklık olarak elimden epey pahalı modeller de geçti ama en beğendiğim, şu anda kullandığım bu:
Sony WH-H910N/h.ear on 3 Wireless Review
Ama benim beğenmediğim modellere gitar için çok uygun diyenler de var, kişiye bağlı. Kulaklık tonu etkiliyor. Başta gidip pahalı bir şey alma, o Behringer'ı ise hiç alma. Şunu al:
SAMSON SR850 Yarı-Açık Stüdyo Kulaklığı
Referans monitör olarak şu anda dünyanın her yerinde (sırf Türkiye'de demiyorum bak) masa başında kullanım için en çok önerilen bu:
Presonus ERIS E3.5 BT Bluetooh Monitör (ÇİFT) Fiyatı ve Özellikleri | Sesçibaba Bunun Bluetooth olmayan versiyonu da var, 400TL filan daha ucuza geliyor. Ama Bluetooth olanı öneririm, aynı anda telefondan da ses gönderebiliyorsun onlarda, metronom olur, üzerine çalacağın şarkı olur, ne istersen.
Eğer ses açmak sorunsa daha büyük referans monitör önermem ben. Ben de daha büyüklerini çıkardım, bunu kullanıyorum. Küçük hoparlörler kısık seslerde daha iyi performans veriyorlar. Headrush FRFR-108 gibi çok beğenilen bir ürün yerine mesela bunu al derim kısık sesle kullanım için. Bas çalacaksan, klavye filan varsa durum değişir, ama Eris'i gitar için gönül rahatıyla önerebilirim. Sonra da Eris'in subwoofer var, onu takarak genişletebilirsin.
Amfi simülasyonları için ise şu konu var, güncelliyorum sürekli. En son önce bu Pazar, sonra da bugün güncelledim:
güncelleme: 22.01.2023 Kullandığım, sesini beğendiğim ücretsiz amfi simülasyonlarının, efektlerin ve diğer gereklilerin listesini yapayım dedim. Ücretsiz her şeyi kullanmıyorum tabii, burada listelediklerim de gerçeğin aynısı dediklerim değil; verdiği sesi beğendiğim ürünler. Onlardan sonra da...
turkrock.com
Eğer ücretli bir şey alabileceksen de şunu al, sana şu an için gereken her şeyi vereceği gibi başlangıç için de çok uygun olduğunu düşünüyorum:
Amp Room