Uzun zaman once Cort'un neredeyse butun EVL serilerini kullanmistim. En uzun sure benimle kalan model EVL Z6 olmustu.
Hangisi hangisiydi cok net hatirlamasamda genel olarak K serileri floating tremolo, Z serileri sabit kopru. 4 Serileri pasif manyetik ve bolt-on, 6 serileri aktif manyetik ve sap govde butun (neck-thru / set neck farkini bilmiyorum hep karistiriyorum) diye hatirliyorum.
Sert, karanlik, koyu tonlar icin EMG HZ gayet guzeldi. Ayni donem sahip oldugum INF3 ve INF4 manyetikli Ibanez'den cok daha guzel rock/metal riffleri vardi Cort'un.
6 serilerinde sustain biraz daha uzun, ve harmonikler biraz daha kolay geliyordu (sap baglantisi ve aktif manyetikle bu cok normal) ancak 4 serisi de gayet guzeldi.
Clean tonlarini sevmemistim. Su an EMG manyetikli baska bir gitarim var, onun da clean tonlarini sevmiyorum. Benle alakali olabilir.
Hem Ibanez hem de Cort'u birlikte kullandigim donemde Ibanez'in sapi hizli seyler calarken biraz daha rahat olsa da Cort'tan hic sikayetim olmamisti.
Bunlarin hepsi standart akord icin. Farkli sistemler kullanmadim hic.
O donem Cort nispeten ucuz fiyatiyla bir cok rakibinden ayrilarak one cikiyordu. Eger hala alternatiflerine gore fiyat avantaji var ise ve hareketli koprusu saglam ise kesinlikle alinir.