2011 CGS Squier CV 60s ile Schecter Demon 6 FR Takas

Selamlar, elimdeki temiz Schecter Demon 6 FR ile 2011 Çin üretimi (CGS seri no) bir Squier Classic Vibe 60s Strat'ı takas etme aşamasındayım.

Squier, serinin en tutulan döneminden (Gül ağacı klavye, Kızılağaç gövde, CGS üretim). Ancak sahibi gövdeye zımparayla "Heavy Relic" yapmış, boyayı kazımış (fotoğrafı ekliyorum). Schecter gibi piyasası net bir gitarı verip, kozmetik olarak bu hale getirilmiş bir CV 60s almak mantıklı mı? Bu "zımpara/relic" işlemi gitarın piyasa değerini sizce ne kadar öldürür? Sapı ve tonu için bu riske girilir mi?

Yorumlarınızı bekliyorum.

WhatsApp Image 2025-12-24 at 18.01.52.webp

bu relic meselesi çok ikonik gitarların ya da yılların emeğini çekmiş, sahne görmüş vb gitarların kullanım ile eskimesi veya moda olduğu üzere atölyede eskitilmesi ile oluşan bir alan
yani klasik bir Les Paul, ne bileyim bilmem kimin çaldığı Strat vs... yani birkaç yüz dolarlık Çin takozlarını eskitince relic olmuyor sadece eskitilmiş oluyor

Dilimizde tüy bitti, poly cilalı gitarları gerçeğe uygun biçimde aşındırıp eritebilmeniz için terinizin alien kanı gibi asitli olması gerekiyor, böyle fantazilere lütfen girmeyiniz, kötü gözüküyor.

Geri