Ingvar Ambjornsen

"Beyaz zenciler" ve "İnsan postuna bürünmüş köpek" romanlarını okudum.
Başka kitaplarını okuyan var mı?

Yönetici notu: Büyük harfle başlık açmak forum kurallarına aykırıdır.
 
Tavandaki Kukla adlı kitabı da Türkçeye çevrilmişti aynı yayınevince. yeraltı edebiyatının sevdiğim yazarlarındandır kendisi :)

bu tarzı seviyorsan Dragan Babic in Son Sürgün kitabını da bulup okumanı öneririm.
 
bende de insan postuna bürünmüş köpekle beyaz zenciler var.ayrıca beyaz zenciler yanımda deil ama insan postuna bürünmüş köpek in başında şöyle bi ibare var: bu kitabın yayın hakları yazar tarafından ayrıntı yayınlarına iki adet nargile karşılığında verilmiştir. :) beyaz zencilerde de böle yöresel bişi vardı yanlış hatırlamıosam.eheh çok hoş bişi :)
 
beyaz zencilerin yayın haklarıysa iki adet lüle taşı pipo karşılığında verilmiştir...işi biliyo işte...bu arada ben bi yere ingvarla ilgili bi sürü bişeyler yazmıştım ama bulamadım şimdi...hangi başlıktaydı acaba?!...
 
norveçli bir yeni hippie kendisi... genelde yeraltı dünyası- rock müzik, alkol, uyuşturucu vb.- hakkında yazar. açılışı beyaz zenciler ile yapmanı öneririm ;)
 
beyaz zenciler in girişindeki biyografide eleştirmenlere göre gerçek hippi
olmak için biraz genç olduğu ve hippie ile punk arası bir kuşağı temsil ettiği
ifade edilmiş. ben bunu düşünerek ve kitaba tekrar bakmadan yeni hippie demiştim, yani ara kuşakta olduğundan "yeni" sıfatını kullanmıştım... tam oturan bir tanım olmamış pardon. illa kitabına uygun bir tanım olacaksa "yerleşik toplum dışı" diyeyim ;)

bu arada kendisinin üç kitabını da okudum.
 
"güzel gülüşünde öyle bir ışık vardı ki,gerçeğin acımasız bir avcı olduğunu,yalanın da tüm aşağılıklarına rağmen aydınlık bir yanı bulunduğunu öğretti bana."
 
Beyaz Zenciler ve İnsan Postuna Burunmuş Köpeği okudum.Bence bu kitaplar olağanustuydu.Inngvar Ambjörnsen için "Uyuşturu maddeler yazarı"diyorlar.Şahsen ben bu kitapları okuyarak yaşadığı yaşama özenmedim yazarın.Bence adamın anılarını mukemmel yansıtıyor olması Ingvar Ambjörnsen'i iyi bir yazar gösteriyor yani onu uyuştşruuc maddeler yazarı yapmıyor.Ingvar Ambjörnsen'in son olarak Oslo Garında Ölum ve Son Tilki Avı'nı buldum henuz okuma fırsatım olmadı ama en yakın zamanda okuyacağım.Ve bence özellikle herkesin en azından Beyaz Zenciler'i okuması gerek.
 
Kesinlikle "Beyaz Zenciler" okunmalıdır . Farzdır . Denildiği gibi anılarını mukemmel yansıtıyor . Evet uyuşturucu hakkında cok sey yazıyor , soyluyor ama bunları algılamak insandan insana değişiyor .
 
zaten "beyaz zenciler", "insan postuna bürünmüş köpek", bir de "tavandaki kukla"... maalesef türkçe'ye şu an sadece bu yapıtları çevrilmiş durumda.
beyaz zenciler baş yapıtı sayılıyor ama ben insan postuna bürünmüş köpek'i daha çok beğendim. beyaz zenciler'de anlatılan hikaye gerçekten etkileyici, özellikle ikinci kısım, insan postuna bürünmüş köpek'de ayrı bir psikoloji, bir roman kahramanı, kitabının adını bu kadar hak edemez... bana, kitabı ilk elime aldığımda (ingvar'ın okuduğum ilk kitabıydı ve kitabı rafta görüp incelemiştim- önbilgim yoktu) biraz sazan avcısı kitap isimlerinden gibi gelmişti ama hakikaten de çok yerinde bir tanımlama yapmış ingvar karakterine.
tavandaki kukla'yı ise bir kaç gün önce aldım bugün başladım. öncekilerden farklı bir havası var. mesela henüz kimse uyuşturucu almadı :) bu kitapta ise bir tecavüz ve intikam vakası var. bakalım. umarım diğer kitapları da yavaş yavaş dilimize kazandırılır.
 
yukarıdakiler dışında dilimize çevrilmiş olan cenneti gözetlemek adlı bir kitabı var- ancak konusu uyuşturucu vb.den çok başkalarının hayatını izlemekle ilgili...

ayrıca çocuklar için polisiye dizisi olan pelle ile prof tan: mavi kurtlar, oslo istasyonunda ölüm, devlerin düşüşü, satılık gerçek ve zehirli yalanlar da can yayınevinden dilimize çevrildi..

ambjörnsen iyidir, takip edilir... bir de drazan babic in kitapları- tabii varsa- çevrilse de okusam :?
 
Geri
Üst