konu lambalı amfiler olunca ister istemez tamir, bakım gibi konulara aşina oluyorsunuz. orada da kolay tamir olabilen ürünler hem cüzdanı yormuyor hem de sorunları kolay çözülüyor.Güzel detay… ben tamire inanmam. Hayat tecrübem toplamda tamire para verip tekrar bozulan şeyleri baştan yenilemek daha ucuz oluyor, bunu öğretti bana. Küçük onarımlar hariç, bozulan cihazı direkt elerim.
@solitude71 hocam, konuyu biraz daha derinleştiremek hatta geliştirebilmek için alıntıladığım yerden sormak istedim. Sorum sadece size özel değil, en az sizin gibi görmüş geçirmiş herkes için diyeyim.( @LuciferioN hocam özellikle sizin teknik bilginizin oldukça derin olduğunu hissediyorum 😊)Yamaha THR II üzerinde 3.2 inch stereo hoparlör var, piyasadaki 3-10 inch arası neredeyse tüm “başlangıç” amfilerinden daha iyi performansı var. Gözü kapalı dinletsem odada 10 veya 12 inch combo bir amfi var hem de iyi bir amfi var dersiniz. Ama öte yandan yine kendimden örnek, 10 inch Celestion’u olan Blackstar Silverline kullanıyorum, onu da çalınca farkı net hissediyorsunuz.
Line6 Spider IV 30 Watt amfim vardı. İçinde 12" Celestion Custom vardı ama çok yeterli değildi. Dönüp baktığımızda ikisi de Celestion. Sanırım sadece hoparlör de değil konu, modellemeli amfilerde modellemenin(amfi yada efekt) orjinali nasıl yansıttığına da gidiyor.Misal Blackstar Silverline... içinde Celestion.
Bu işlemi yapan kullanıcı bence celestion vintagein büyüsüne kapılarak yapmış. Ben onun bu işi çok bilinçli yaptığını pek sanmıyorum.@solitude71 hocam, konuyu biraz daha derinleştiremek hatta geliştirebilmek için alıntıladığım yerden sormak istedim. Sorum sadece size özel değil, en az sizin gibi görmüş geçirmiş herkes için diyeyim.( @LuciferioN hocam özellikle sizin teknik bilginizin oldukça derin olduğunu hissediyorum 😊)
Amfiden sesi veren en önemli elemanlardan biri hoparlör. Bu doğrultuda hangi hoparlör türünü tercih etmek daha doğru olur. Bu konuda en spesifik örnek forumda da takip ettiğim kadarıyla Celestion Vintage 30. Keza alttaki konuda da Katana Artist gibi üst düzey bir amfideki etkisinden bahsedilmiş.
Katana Artist MK2 ses sorunu
Amfide hangi tür hoparlör tercih etmeliyiz?