Hero- Jet Li

31 Aralıkta Türkiye'de vizyona girecek Zhang Yimou filmi. Vziyona girdiği tarihlerde Çin tarihinde rekor kırıyor. Görüntü Yönetmeni Christopher Doyle ve başrolde Jet Li. Görüntü Yönetmenini illaki yazmalıyım dedim çünkü filmdeki görüntüleri anlatmak için uygun kelime bulamıyorum süperdi. Hayal gibi ruya gibi bir filmdi. Bir dövüş filmi bu kadar asil bu kadar zarif bu kadar etkileyici anlatılabilir sanırım. Anime sevenler bilir dövüş sahnelerindeki uçuşlar, insanın başını döndüren seri hareketler ve bir o kadar da masalsı anlatım. Böyle bir animeyi sinema filmi olarak düşünün, Hero böyle bir film. Tek kelimeyle mükemmmeldi, uzun süre dilimden düşürmeyeceğim sanırım ;)
Kung fu, felsefesi, Kılıç savaşları vs mevzularını sevmeyenler bile çok etkilenecektir diyebilirim.
Efektler konusuna hiç girmeyeyim hangi birini övsem anlatsam bilemem hepsi birer sanat eseriydi, tablo gibi sahnelerdi.
Bir başka nokta, filmin afişinde Tarantino Presents yazıyor ki bazı uyanık DVD ciler film Tarantino'nun abi diye yutturmaya çalışıyor alakası yoktur, Tarantino Jet Li hayranı olduğundan filmlerinin dağıtımını üstleniyor. O yüzden afişe böyle bir ibare ekleniyor tabi filme ivme kazandırdığı bir gerçek ;) Lakin yönetmen Yimou Zhang'tir. Neyse yönetmen babanın oğlu mu bu kadar övdün diyebilirsiniz ;) çok beğendim kesinlikle tavsiye ediyorum izleyin kendinizden geçin. İzleyenlerle yorumlaşmak isterim şimdilik filmin sahnelerinden bahsedip izlemeyenlerin keyfini kaçırmayayım.
 
Bu film en az 2 yıllık bir film ve Türkiye'de anca gösterime girebilecek. Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri kesinlikle. Hidden Dragon and Crouching Tiger mantığında çekilmiş bir film. Ben HDCT'ı baştan sonra izlemedim ama izleyen arkadaşlarım Hero'nun daha güzel olduğunu söylüyorlar.
Bu film bir sanat eseri. Bazı insanlar dövüş sahneleri gerçekçi değil diye filmden nefret edebilir ama o sahnelerdeli estetiği başka bir yönetmenin kolay kolay yaratabileceğini sanmıyorum.
 
Şimdi Anlatılacak Çok Şey Var...Dün Taxi Filmine Gittim Ama Yani Fragmanları İzlediğime Pişman Oldum Blade 3 Bi Yandan Hero Bi Yandan Walla Dumur Oldum...

Blade 3 Topici olmadıgı icin bunu es geçiyorum....

Ve Hero Nun Sadece 10 dakikasını İzledim Anlatacaklarım Şunlar
Bol Oklu Bol Aksiyonlu Bol Bol da EFektli Bir Film...Artık Matrix Misali Havada Asılı Kalmak Artık Farz Oldu Onu Soylememe Gerek Yok Abartıya Kaçıyor İllaki Belkide Biraz Can Sıkıntısı Ama Güzelliği Hepsini Örtpas Ediyor...

Ayy Vazgeçtim Anlatamayacagım Sorum şu Olacak

Bu Adamın Kaç Kolu Var ? Kaç Kılıcı Var ? Kaç Gözü Kaç Kulagı Var?

Ayrıca Bu Adamın Dex' i Kaç Ya Delirecem :) :) :)
 
Bugün Motorsiklet Günlüğüne gittim ama filmden önce Hero'nun fragmanını gösterdiler, etkisinden filme konsantre olamadım resmen :)

Hero'nun yönetmenini çektiği son film House of the Flying Daggers'ı izledim bugün. Aşağı yukarı aynı mantıkla çekilmiş film. Hero kadar süper olmasa da Hero'yu beğenenlerin bu filmi ve beğeneceğini düşünüyorum, kesinlikle tavsiye ediyorum. Çok etkileyici bir film bu da. Zaten bu yıl ödül almış galiba.
 
gitmeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum gidin ve renk değişimlerine özellikle dikkat edin diyorum başka bişi de demiyorum... filmi derinlemesine izleyenler filmin aslında dövüş diil de felsefe üstüne kurulu olduğunu rahatlıkla görürler zaten.
bu arada bilen birisi bana yeşil rengin ifade ettiği duyguyu belirtebilir mi?(güven, paylaşım, cömertlikten başka yansıması var mı)
 
2 yıl önce izlediğim bu filimden görsel vede estetik açıdan baya bir haz aldım...filimin içinde hissettim kendimi...dövüş sahneleri sanki bir bale gösterisinden çıkmış...mutlaka izlenmeli!
 
Filmi geçen gün izledik 4 arkadaş, 2'si (ki biri novemberrain)filmin heyecanına dayanamayıp sızdı kaldı. Filmle ilgili sanatsal yorumlar beni pek enterese etmiyor, sanattan çok da anlayan biri değilim ama yorumları okuyunca başka bir film mi izledim diye düşünüyorum. Film efsane Çinlileri anlatıyor olabilir ve muhtemelen bizim Çin tarihindeki yüce kişiliklerle ilgili herhangi bir malumatımız olmadığından filmi kavramakta zorluk çektik. Ama filmde anlayamadığım o kadar çok yer var ki hangi birini yazayım. Aynı hikaye değişik ağızlardan değişik şekillerde anlatılıyor ve kafa allak bullak oluyor. Biraz önce Levent Kırca vari bir şekilde öldüğünü gördüğümüz karakterler 5 dakika sonra oraya buraya kılıç savuruyor. Filmdeki aşk hikayesi çok dokunaklı olabilir ama bu zihindeki dövüş muhabbetlerinin (ki direk Matrix özentiliğinden başka bir şey değil), makinalı tüfek gibi ok atan okçuların(ki benzer sahneler Gladyatörde de vardı ama çok daha gerçekçiydi), tek başına orduları deviren Miroğullarının benim için hiçbir anlamı yok. Bu filmin benim için bir Malkoçoğlu, Tarkan gibi filmlerden hiçbir farkı yok ki o filmler de bizim efsanelerimizi anlatıyor ama çok daha gerçekçiler bunun yanında. Bu filmlere gülüp geçenlerin Hero'yu öve öve bitirememeleri bana çok anlamsız geldi. Filmden aklımda kalan tek sahne sonlarda sevgilisini öldüren hatunun arkasına geçip, kılıcını dibine kadar sokarak kendisini de öldürmesi oldu.
Ayrıca biz Çin seddini Hunlardan tırsıldığı için yapıldı biliyorduk:p
 
inglizce dublajlı versiyonunu izledim gayet gsüel bir filmdi...baya sanatsal çalışmış herifler kaplan ve ejderhadan o bakımdan daha iyi bence.....
 
Ben baya beğendim. Sıradan dövüş filmlerinden farklı; görüntü yönetmeni gerçekten çok sağlam iş çıkarmış. Diğer Jet Li filmlerinden daha duygusal olmuş. Stardart dövüş filmi izlemeye gelip filmin içeriğinden bunalan necip Türk gençlerinin cahil diyaloglarını dinlemek ayrı bir keyifti film sırasında.
 
Aldeberan demiş ki:
Bu filmlere gülüp geçenlerin Hero'yu öve öve bitirememeleri bana çok anlamsız geldi.

Ben onları da çok severim..
Savulun kefereler!!!! Nasıl bir nidadır değil mi ;)??

akinu demiş ki:
Stardart dövüş filmi izlemeye gelip filmin içeriğinden bunalan necip Türk gençlerinin cahil diyaloglarını dinlemek ayrı bir keyifti film sırasında.
Ben kütahyada X-men1'i seyretmiştim. Orada manyeto'nun bir sahnede "işte ben yeni tanrıyım" falan gibi uçuk bir lafı vardı, ardından arkamızdaki bazı muhafazafar arkadaşardan yükselen "tööbe tööbe,cık cık cık..." nidaları güldürmüştü bizi :)
 
Bence bu film bu kadar övgüyü hak etmiyor.Sanatsal filmlerden hoşlanırım aslında.Ama bu filmde sanatla dövüş sanatını harmanlayalım derken işin suyu çıkmış.Oldukça bayıcı bir film.Gerçekten sıkıcı, boş sahneler.Hele dövüş sahneleri berbat.Bunlar sanatsalsa eğer Malkoçoğlu'nun yaptıkları da sanatsal demektir.Filmde genel olarak atmosfer eksikliği var bence.Belli bir konu var ama oldukça sığ işleniyor.Daha çok masalsı sahnelere yer verilmiş.Bu yüzden izleyiciyi bir türlü içine çekemiyor.Tam tersine itiyor, "neden geldim bu filme?" diye düşündürüyor.

Bu filmi ya seversiniz ya da nefret edersiniz.Ama sinemada (ki taksim afm 10-15 kişi vardı) herkes ne kadar sıkıcı olduğundan bahsediyordu.

Filmde tek eğlendiğim olay su sahnesi ve o Çinli kızın devamlı ağlamasıydı.Komiğime gitti, güldüm, oldukça abuktu.Hiç olmazsa sıkılan bedenlerimize bir nebze olsun tazelik verdi.


Sonuç olarak bu filme gitmeyin, izlemeyin.Berbat bir film tek kelimeyle.Bunun yerine Final Fantasy oynayın daha iyidir.
 
Zaten filmdeki 3 değişik flashback sahnesine anlatılanlar imparatorun zihninde canlandırıyor bence masalsı olması gayet güzel olmuş.Ayrıca sahnelerdeki renk zenginliği ve kontrast farkı sahnelere ayrı bir duygu ve hava katmış.Ayrıca dövüş sahnelerinin çok abartılı olması normal çünkü bir insan ağızından anlatılıyor.Asıl burada insan anlatımı olduğunu belirtmek güzelliği ortaya çıkartıyor.Misal,fon sarı dövüşçüler kırmızı olurken sonra birinin kılıç darbesini alması ile belkide insan zihni yeri kırmızıya boyanmış şeklinde canlandırıyor.(kurtuluş savasında sakarya ırmagının kırmızı akması gibi).Japon sinemasının bu maslası yönü gerçektende taktire şayan.
Ayrıca 3 flash backtede konunun başka türlü anlatılması başka yönlerden gelişmesi yarıtıcı olmuş.
Birkaç senedir beni en çok etkileyen film oldığunu söyleyebilrim.


İyi Seyirler.
 
renkler, oyunculuk, senaryo hepsi gayet iyi de özel efektler bi süre sonra abartılı gelmeye başlıyo. ben uzakdoğu filmlerinin hastasıyımdır ama kill bill'de hiç göze batmayan özel efektler bu filmde gözümüze sokarcasına verilmiş, çok sevmedim açıkçası..
not: kill bill uzakdoğu filmi diil biliyorum merak etmeyin ;) ama uzakdoğu filmi göndermeleri çok fazla olduğu için onu örnek verdim. amerikan yapımı olmasına karşın onda efektler göze hiç batmıyodu zaten az vardı ve dövüş sahneleri çok gerçekçiydi.. ahh tarantino yeni bi film çeekk :)
 
Geri
Üst