Basit piano roll sorusu, Fruity Loops

S

SymboliC

Selamlar,

şimdilik 1 soru yazıorum bu konuya ama ilerki günlerde gerisi gelecek.

Piano Roll a gönderdiğimiz zaman sadece "hi-hat" ise hat vuruşlarını görüyoruz.

Hem piano roll görüntüsü almanın hem de(aynı anda) tüm trackleri alt alta görebilmenin imkanı var mı? yani step sequencer gibi.

Bu sayede davul patternleri hazırlamak daha kolay olacak benim için de..

Saolun,
 
35-40 " [inch,parmak, ingiliz uzunluk ölçme birimi, monitör büyüklügünü belirtmede kullanilan birim bkz 17", 19"(benimkinden),21" vs] bir monitörün olursa birde hayvani ekran karti ile 5000x3500 rezolasyon ile açarsan(su anda mümkünati yok :D )belki hem piano roll hemde step sequencer'i ayni fl ekraninda görebilirsin.(dreams have no limits)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ahh be arkadaşlar, adamlar scroll bar ları boşuna mı koyuyo programlara, sayfalara. :oops:

Neyse cevaplar için saolun. en azından, şu an bu tip bir özellik yokmuş.

Başka bir sorum olacak,

1- Track ler ile hazırladığımız davul setup ını her sefer tekrardan hazırlamamak için bi şekilde save etme/export imkanı var mı acaba? Sonuçta her sefer 12 parçalaık bir kiti hazırlamak çok hamallık.

2- Bir de, mesela piano roll un menüsünden, import midi DATA dediimde bir midi dosyasını açmayı istiyor ve hangi track ler import edilsin diyor. Ordan mesela sadece, lead gitarları import edip onun üzerine sample lardan patch ediyorum. Ancak davul da durum farklı. Bunu yapamıyorum. ve sesler midi olarak kalıyor.

Demek istediğim elimde hazırda midi olarak(guitar pro export lu) bulunan davul track ini nasıl import edip üzerlerine yamaları(kick, snare) koyabilirim? Çünkü midi de 1 track olarak gçzüken davul partları FL da sanırım setup kaç parçaysa o kadar track e yayılmalı ki üzerlerine sample ları yükleyebiliim. Bunu yapmak mümkün mü?

Cevaplar için tekrar saolun,
 
1. Sorunu cevaplayım.

Bir adet proje aç ve kendi drumkitini kur oraya. Daha sonra boş bir FLP dosyası olarak kaydet. Daha sonra kullandığın sampleları ve flp yi aynı klasörün içine at. (örnek : davul diye bir klasör yarat içine at). (Flp yi de atmayı unutma). Bu klasörü
Program Files\FLStudio\Data\Projects\Templates klasörüne ya da her nerdeyse FLstudio klasörü onun içinde \Data\Projects\Templates Folderının içine at. Flstudio açıksa kapat ve aç. Daha sonra File menüsünden templates e geldiğin zaman "davul" seçeneğini göreceksin.

Saygılar.
 
2. Sorunu cevaplayım.

Tek track halinde midileri parçalayamazsın. Ancak bir iki alternatif yol var bu konuda. O da track i açıp hangi tuş hangi alete karşılık geliyor onu belirleyip teker teker yeni tracklere onları kopyalarsın, ya da bir soundfont gibi bir sample bankası yaratırsın ve bütün davul seslerini (ziller kick trampet vs) teker teker tuşlara atarsın. Mesela bir sf2 dosyası yarattığın zaman diyelim ki C3 trampeti veriyor. Sen elindeki midideki trampetin olduğu notayı transpoze ederek C3 e denk getirebilirsin.
Anlatması ve uygulaması zor bir hadise. En kolayı davulları ayrı ayrı trackler halinde yazmak ve öyle yazılmış olanları kullanmak. Yoksa uğraşırsın baya. (belki de kısa bir yolu vardır ama sanmıyorum).

Saygılar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Cevapların için çok saol SiLeNoZ...

1. soruyu uygulamaktayım şimdi. 2. soru için de 1. verdiğin alternatifi kavradım onu yapıcam. Aslında dediğin gibi guitar pro'da da davulları ayrı trackler halinde yazmak daha iyi oluyor. B nevi mikrofonlama gibi.

benden de saygılar. ;)

:: Edit ::

Evren yaw slm =) bakim kimmiş bu yardımsever adam dedim. Ben Arda. Napıosun ne ediosun? Fortuna ne alemde arada sırada sizin siteye bakıorum da. Kadro flan ne durumda? En son RTN de görüşmüştük. Bi ara zaman olsa da Death çalsak şöle 1-2 konser projeliine. Haydin buh bye.
 
Ya Arda var ya fotograftan benzettim ama yine de demedim birşey. Sen heralde beni fotoğraftan tanıdın :) Gruptan ayrıldım ben. 2-3 ay kadar oldu. Onlar kendileri devam ediyorlar yapıcaklar heralde baharda birşeyler. Siteleri şu an problemli heralde açarlar yakında. Bassçı Davulcu ve vokalist katıldı gruba. Gitarist te bulurlarsa kadro tamamdır. Benim de var bir iki proje. Ama burda konuşursak konuyu kapatırlar :) icqdan msn den bir yerlerden ulaşıyorum sana şu an.
 
Geri
Üst