Bayağılaşan Dünya

Kaçmak da bir seçimdir kaçabilirsin. Ama çağdaş devletin temelidir laiklik. Sen şimdi ne alaka diyeceksin, sen dini caydırıcı olarak görürsen, yaptırım olarak görürsen hukuka güvenmediğini gösterirsin. Yasalar yerine dini geçirelim demekle, ikisi birden yürüsün demekle, din de bir yerde hazır beklesin demek bir şekilde dinin hukuğa burnunu sokması demektir. Gerçekleri beğenmiyorsun, hoşuna gitmiyor diye de rededemessin.
 
Ben bunların hiçbirini demedim sana bir kaç yaptırım daha söleyim ailevi yaptırım, sosyal yaptırım, utanma ... ben şimdi bbunlarıda yaptırım diye kabul ediyorum diye kanunlara güvenmemiş mi oluyorum
canım sen marx ın kitaplarını okuduğun kadar git bide temel sosyoloji oku birazda karete yap öle sonra konuş haa ikide bir sözlerimi çaptırıp durma hep demediğim şeyleri demişim gibi gösterip sözlerim üzerinden yorum yapma okadar zeki değilsin....
 
üç nokta senin için neyi ifade ediyo grinder zeki arkadaşım hepsinimi yapıyım sana etik dersimi veriyim istersen senle etik tartışalım aç bir konuda....
 
Ben temel kavramlardan bahsediyorum. Ben çarpıtmıyorum, çarpıtsam da okuyan ne yazdığımızı görüyor okuyan değil mi? sen dini her alanda yardımcı görüyorsun ben de sakıncalarını belirttim. Bunda tehlike göremiyorum çarpıtmada eğer buna çarpıtma diyorsan. Zekiyim diye bi iddiam yok IQum 123 pek de zeki sayılmam di mi? Eğer zekanın IQ ile ölçülebildiğini kabul ediyorsan durumum bu. Bir çok insan benden zekidir. Ben kendimi büyük görmem.
 
123dedim 126 değil bu bir itiraftır tamam mı dünyada ve türkiyede benden zeki bir sürü adam var ben kimim ki bunu da sen söylettin kendimi büyük görmüyorum sen yap bu testi daha yüksek çıkabilir ona diyecek lafım yok
 
şaka lan şaka IQun daha düşük diye komplekse girme şimdi bir işe yaramaz IQ testi. zeka nöronların beyindeki dallanmalarına bakar öğren şimdi ayrıca geliştirilebilir bir şey beni sollayabilirsin
 
oyoyoyoy şakaymış üsteki mesajda yalan yazdığını sölemedimmi zeka geliştirilemez buda başka birşey azimle s.. mermeri deler gibi ıkınıp beyin kıvrımlarını derinleştirip yada kıvrımları uzatıp geliştiremezsin :) )
 
ya abicim sen şu kitabı okurken filan altıma sçtm falan diyorsun yaa bayılıyorum yaa sen biraz da komik forumlara gitsen iyi olurorda değerini bilirler
 
evet cahil arkadaşım sen ırkçısın herhalde öyle mi? zeka geliştirilemezmiş. Bu suçlama değil teori olarak algıla çünkü bu bir gerçek bulgudur ve soru işareti var sonunda dikkatini çekerim. Irkçı insanlar hep zekanın anadan doğma babadan olma birşey olduğunu söyler. Zeka gelişir şirin şey. Ünlü fare testinden haberin yok herhalde cahil herif uzamazmış. Ehhehe ne lan bu zeka beyninde nohut büyüklüğünde bir organ mı? Ayrıca IQ zekayı tam olarak göstermez ben güvenmem o teste. Sen baya cahilmişsin oy oy oy nedir şimdi sinirlendirme yöntemi mi? Yemezler.
 
İkiz çocuk deneyi vardır. Tabi bu arkadaş bilimsel araştırmaları takip etmediği için bilmiyor. İkiz çocuklardan biri ekonomik durumu iyi olan bir ailede, diğeri de ekonomik durumu kötü olan bir ailede yetişir ve sonunda ekonomik durumu iyi olan ailede yetişen çocuk diğerine onlarca puan fark atar. Sanırım 30 puan fark vardı ve sanırım çocuklar tek yumurta ikiziydi.
 
Kardeşim bilimi senden çok takip ediyorum ve senin farklı amaçlarda değil benim mesleğim bu zeka doğuştandır bunu kimse yatsıyamaz ırkçılıkla ne alakası var bunun zeka doğuştandır derim ama ille şu ırk zekidir diye bişi demedim ya seni bi türlü anlamıyorum hoplayıp zıplayıp başka taraflara geçiyorsun ne alaka onun için türkiye derceleri hep doğudan vandan geliyo einstanın aldığı eğitimi herhangi biri alıpta onun kadar zeki olabilirmi haa bende sana bir örnek bende ikizim hemde tek yumurta ikizi diğer kardeşim berberlik yapıyor şu an aynı koşullarda büyüdük okey ben insanın bir deneyde kullanılıp bir ailenin çocuklarından koparılıp çocuklarının ayrı yerlerde yetiştireleceğinede inanmıyorum bu tıp etiğine aykırı bir kere okeymi eğer yapılmışsıda anket düzeyinde yaplılmıştır deney deme ona eğer bu deney yapılsaydıda tıbbi dökümanlarda yer almaz neyse aman yaa siz yalan uydurmaya ne kadar meraklısınız düşüncelerini sağlam temeller üzerinde savunun

her insan belli bir potansiyelle doğar o potansiyel onun zekasıdır . eğer dediğiniz gibi koşullar olursa bilmem o potansiyelin yüzde bilmem kaçını kullanır eğer eğitilmez bilmem yüzde kaçını kullanır ama kullandığı zekasının bir kısmıdır hiçbir testlede insan zekasının ölçülebileceğine inanmıyorum..
hep frued okuyacağınıza yada ondan önce genel psikoloji okursanız sevinirim önce bir temeli oluşturun sonra uç şeyleri okuyun...
 
Ben teori ve soru olduğunu söyledim zaten suçlamadım ben. zeka doğuştan da gelir fikri bir iddiadır ona diyecek yok ama büyük bölümü gelişir de pek tekip edememişsin ya da yetmemiş bilimsel ilgin iceman. Ben de kabul ettim zekanın gerçek değerinin ölçülemeyeceğini ama neredeyse ölçülür yaklaşık olarak. Senin Einstein olayın başka kardeşin de başka siz aynı ekonomik ve besi ortamında yetişmiş olabilirsiniz ama 365 gün 6 saat birlikte değildiniz değil mi birlikte olsanız o da berber olmazdı herhalde. Çok küşük olaylar kişinin yaşamını değiştirebilir. Kafasına aldığı darbeler, öğretmeninin yaptıkları, sen vs yani bütün dış etkenler . Ayrıca mesleğini niye ortaya koyuyorsun ben de Moleküler Biyolog adayıyım. Bu kendini büyük görme değil mi sen mezun oldun mu da kendi mesleğin kabul ediyorsun hipokrat yeminini ettin mi bakim. Benden iyi bileceksin diye birşey yok mesleğin diye ne kadar okuduğumuza, ne kadar açık fikirli olduğumuza bakar iş. Nasıl karar verdin bilimi benden çok takip ettiğine ?
Ayrıca Freud okuyacağınıza bunu okuyun demek ne iş anlamadım Freud küçümsenecek bir nörolog ve psikanalist mi? Niye taktın sen genel piskolojiye anlat bize biraz Freud olmasa senin genel piskolojin olmazdı efendim küçümseme adamı. Anlat bizden fazla bildiğin konuları biz de öğrenelim.
 
adamı küçümsemedim
öle bir deney yoktur olamaz bunu kabul et benim mesleğimle övünemmele ne alakası var
sen teorilerini atmasan daha iyi olur dediğim gibi zeka doğuştan gelen bir potansiyeldir potansiyel değişmez ama senin poatnsiyelin nekadarını kullandığın o testleri etkileyebilir ama zeka o pottansiyeli nekadar kullandığın değil potansiyelin kendisidir kişisel gelişimle sen sadece potansiyele yaklaşabilirsin buda zekayı geliştirmek olmaz bunu anla yeter söledikleriniz tamamen uydurma şeyler bu arada okey doğrusu bu istediğiniz kaynağa bakabilirsiniz:)
bu arada konumuz bu değil isterseniz kapatın uydurma teori ya da kişisel saldırı yapacaksanız
 
Peki sana bu çocukların hayatta gerçekleşen bir yol ayrımından dolayı olduğunu söylesem mantıklı gelir mi. O deney yapıldı derken çocukların bilim adamları tarafından şehire diğerinin köye yollandığını mı söyledik. Ama yapıldı denen kısmı deneyin böyle insanları bulup aradaki çevresel faktörleri incelemektir. Bu da mantıklı gelmiyorsa ne diyeyim. Sen heryere girip alakasız şeyler yazınca birşey olmuyor biri seni eleştirince kaçmaya çalışıyorsun ya da konuyu dağıtmayalım diye dostça bir tavır alıyorsun.
Ayrıca o potansiyel geyiğini ben de duydum ne yazik ki doğuştan gelen fark çok azdır. İnsanlar spor,müzik.resim,okuma vs gibi aktiviteler yaparak nöronlarının aksonlarını dallandırıp uzatabilir böylece göz-vücut koordinasyonu da gelişir. Zeka doğuştan gelseydi bilim adamlığı hala aristokratların elinde olurdu ama öyle birşey yok. Bu zırvadır arkadaşım bütün normal insanların beynini kullanabilme kapasitesi hemen hemen aynıdır.
Ve Freud konusunu mesleğinle bağdaştırmadım zaten onu da nereden çıkardıysan. Kendini çok biliyor gibi göstermenle bağdaştırdım. Okuduğunu pek anlamıyorsun sanırım.
 
Geri
Üst