cubase hakkında bilgi

Arkadaşlar evde kendi demo kayıtlarımı yapmak için cubase sx kullanıyorum ancak bu konuda 2 sorunum var eğer bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız?
cubase'in midi seslerine ulaşamıyorum bunları kullanarak davul yazmak için. Bulduğum orj plugları nasıl kullanabilirim şarkıda?
midi sesler kullandığımda eğer parçayı export edersem midi sesleri tanımıyor?
 
Öncelikle ses ayarları için kullandığın software neyse ona gir ve midi kanalının sesinin açık olup olmadığını kontrol et. Eger böyle bir software yoksa volume kontrolu kullan. Volume kontrol'de adi SW Synth olarak geçiyor olabilir.
Sonra Cubase'e gir bir midi kanalı aç. Davul sesleri çoğu zaman 10. kanaldan gelir. Midi kanalını 10 'a ayarlamayı unutma. Ancak bunlar General Midi'dir. Bir Vst instrument kullanıyorsan ki bence kullanmalısın. O zamanda yukardaki menulerden birinde Vst instruments seceneği var (F11 kısa yoluydu sanırım) ona bas ve instrument'ı yükle. Daha sonra,daha önceden açmış olduğun midi kanalına da o instrument'ı ver. Yok ben sf2 kullanıyorum diyorsan o zaman onun da ayrı bir çözümü var, (zaten ses kartının bu uygulamayı desteklemesi lazım eger sf2 kullanmaya niyetliysen) eger kullanmıyorsan boşuna anlatmıyım. Plug-in leri Audio Track'lere verebilirsin. Sol tarftaki menude sanırım "inserts" diye bir bölüm var oradan veriyorsun. Yada F3 le mixeri açıp oradan da verebilirsin. Biraz kurcala orayı çok da zor birşey degil.
Export seçeneğiyle hem wav hem de midi dosyalarını aynı anda mixdown yapamazsın. Midileri önce wav dosyası haline çevirmen gerek.
File menüsünde midileri wav olarak exportlayan bir secenek olması gerekiyor. Bu şekilde exportladıktan sonra parçaya bu wav halini importla. Artık export dediğin zaman tüm parçayı alacaktır.
İyi Çalışmalar...
 
Geri
Üst