Youtube ten binlerce egzersiz bulabilirsinElimde selim ışık metodu var. Oradan teknik çalışıyorum. Egsersiz yapıyorum . Ayrıca şarkı çalışıyorum . Günde 2 saat gibi yapıyorum bunları
İnşallah olabilirim iyi bir gitarist
Youtube ten binlerce egzersiz bulabilirsinElimde selim ışık metodu var. Oradan teknik çalışıyorum. Egsersiz yapıyorum . Ayrıca şarkı çalışıyorum . Günde 2 saat gibi yapıyorum bunları
İnşallah olabilirim iyi bir gitarist
Bende bi dahaki gitarımı 24 perde alırım diye düşünüyorumBende 21 perde 22yi arardım bend yapıodum hep ama herşeyde olmuyordu. 24 perde aldım 22 alırsam bu sefer 24. perde lazım olur diye 😀
Aynen mi 1. Teli fa# ye akortla. Normal de mi ve fa basacağın yerleri 2. Telde 5 ve 6. Perde de çalarsın böylelikle ulaşman gereken notaya 22 de ulaşabilirsin.Gitarı daha yukarıdan akort ederek çalabilirsin.
Arkadaşlar bi sorum daha olacak konu açmaya gerek duymadım
Solo çok hızlı solo şarkıda 175 bpm çalınıyor. Nota değerleri 16lik çoğunlukla yani shred.
75 bpm de temiz çalıyorum sonra daha hızlandıkça kontrolü kaybediyorum . Sizce 175 bpm e nasıl ulaşabilirim temiz çalarak ?
Metronomu beşer beşer artırıyorum
Hocam 1 ayda bu şarkıya başlamanız harika vallaha.Ben 2 aydır çalışıyorum smells like teen sprit'in ve rhcp californication solosunu anca iyi çalabiliyorum.Bu kadar hızlı nasıl ilerlediniz hocam.Ben okuldan dolayı çok yoğunum.Günde 1 saat ayırabiliyorum.Acaba ondan mı?Sweep picking olduğunu düşünmüştüm. Ama ben normal çalıyorum. Daha sweep yapmayı bilmiyorum. Zaten 1 aydır elektro gitar çalıyorum. Soloyu tertemiz çalıyorum bendleri güzelce yapiyorum. Ama 80 bpm nin üstüne çıkamıyorum.
Teşekkürler.Bu arada uzun zamandır ders alma aklımda.Metod olarak başka ne kullanıyorsunuz?Youtubedaki derslerden devam etsem yararsız mı olur?Bundan önce çok az bi klasik gitar deneyimim oldu. Ordan bi şeyler kaldı aklımda. Öğrenci olduğumdan vakit sıkıntım yok. Günde 4 saat e kadar çalışabiliyorum. Bi de kitaptan çalıştığımdan daha rahat öğreniyorum.
Şarkının ritmini 175 bpm de çok rahat çalıyorum fakat soloda nota değerleri arttığından hızlanamadım. Belki biraz daha çalışsam hızlanırım.
Sarki calismasina gelince onu da metronomla her kismina cok dikkat ederek yapmaya calisiyorum. Bir aylik surecte dream theater best of times solosu,seek and destroy sarkisi,technical difficulties in riffleri ve megadeth dystopiayi caldim.Kaydettim.
Bir de düzenli çalışırsan her şeyi daha rahat öğrenirsin. İyi bi metod kullanırsan takılmazsın. Ben selim ışık gitar metodunu kullanıyorum.
Anlaşılması zor olan şeyleri basit olarak anlatıyor. Hem de yol haritanı belirler kargaşayı önler bi metod. Eğer ders alma imkânın varsa ders al herkes dersi tavsiye ediyor. Benim ders alma imkanım yok. Ondan evde çalışıyorum
Son olarak da metronom çok önemli.
Teşekkürler hocam sizede iyi tonlar iyi distortionlar 🙂Youtube daki derslerde selim ışığın 100 dersi türkçe. Hem de çok açık anlatıyor. Metottan farkı egzersiz sayısı daha az bir de konular daha hızlı geçiliyor.Bir de teknikleri gözünle görmüş olursun. Egzersiz konusundada ben videodan çalışacağım dersen çok sayıda egzersiz bulabilirsin her konuda. Örneğin hammer on exercises diye google da aratin çok sayıda faydalı egzersiz çıkar. Metodun amacı sana direk aranmadan egzersiz vermesi. Ama internetten de güzelce öğrenebilirsin. Bende çalışmak istediğim tekniklere egzersizlere internetten bakıyorum. Yabancı siteler var gitarworld gibi orda bi konuyla ilgili 20 30 tane seviye seviye egzersiz var. Tavsiye ederim.
Ayrıca motto müzik diye bi kanal var youtubede ordada dersler var.
İyi gitarlar ! 😀