Yakın zamanda Thomann'dan hoparlör, ses kartı veya amfi sipariş veren oldu mu? %18 gümrük vergisine ek bi vergi ödüyor muyuz?
çok riskli ya.Alakası yok ama amazon.de'yi de sormak istiyorum.Orda vergi olayları nasıl işliyor? Sadece kargo parası gözüküyor hatta bazı ürünlerde kargo bedava.Gitar aldım takıldı.
Amfi alana neler yapmazlar bilemedim 🙂 Genel kanı ekstra bir %20 kadar vergi geldiği yönünde.
Sipariş esnasında vergi, kargo ne var ne yok çıkabilecek her masrafın ücretini peşin peşin alıyor Amazon. Olur da verginin az çıktığı vs. durumlarda da fark iade ediliyor alışverişin yapıldığı karta. Fazla vergi vs. kat'i surette çıkmıyor.çok riskli ya.Alakası yok ama amazon.de'yi de sormak istiyorum.Orda vergi olayları nasıl işliyor? Sadece kargo parası gözüküyor hatta bazı ürünlerde kargo bedava.
amazon.com'da Shipping & Import Fees Deposit yazıyor direkt ordan anlayabiliyoruz ama amazon.de' de sadece delivery yazıyor. Bütün masraflar içinde mi değil mi onu merak ettim açıkçası.Sipariş esnasında vergi, kargo ne var ne yok çıkabilecek her masrafın ücretini peşin peşin alıyor Amazon. Olur da verginin az çıktığı vs. durumlarda da fark iade ediliyor alışverişin yapıldığı karta. Fazla vergi vs. kat'i surette çıkmıyor.
TR fiyatlarıyla hemen hemen denk oluyor o yüzden sanırım dahil fiyatı.amazon.com'da Shipping & Import Fees Deposit yazıyor direkt ordan anlayabiliyoruz ama amazon.de' de sadece delivery yazıyor. Bütün masraflar içinde mi değil mi onu merak ettim açıkçası.
TR fiyatlarıyla hemen hemen denk oluyor o yüzden sanırım dahil fiyatı.
Thomann'daki vergisiz fiyatları görünce her şeyi sepete ekleyesi geliyor insanın.Bahsettiğiniz gibi %20 + %20 vergi varsa hayal kırıklığı içinde sepeti boşaltıp 2. el bakacağım artık.Teşekkürler.
amazon.de'de checkout sayfasında gözükür gümrük vergisi.amazon.com'da Shipping & Import Fees Deposit yazıyor direkt ordan anlayabiliyoruz ama amazon.de' de sadece delivery yazıyor. Bütün masraflar içinde mi değil mi onu merak ettim açıkçası.
1500 euro üstü ile ilgili benim kişisel bir deneyimim yok henüz. Forumdan da bu durumla ilgili okuduğum ( ya da hatırladığım) tek şey geçen gün hironakamura'nın bu başlığa yazdıklarından ibaret maalesef. Bildiğim kadarıyla ticari kapsamda değerlendiriliyor. Dolayısıyla ilave ithalat vs vergisi de geliyor sanırım. Tabi bunların hepsi birer duyum, tecrübe ettiğim bir durum değil.
Müşavir hizmeti almak gerekecek büyük ihtimalle. DHL'in varlığına hiç güvenmiyorum bu tecrübemden sonra. Her ne kadar sonu çok şükür güzel bir şekilde bitmiş olsa da, olay beklediğimden farklı gelişti.
Tesekkurler.Geçmiş olsun hocam, neyseki kavuşmuşsunuz ürünlere... 1500 euro altıyken ürünler, bütün bunların yaşanmaması gerekiyordu, hepimizin evine kadar geldi. Sorabildiniz mi neden sizde böyle bir sürece gitmişler?
Bu olmus olabilir cidden. Ben kutunun icinde manyetikleri zor buldum. Iki kutu arasinda bir ton dolgu malzemesi var. Kutular arasindan invoice vs benzeri bir iki kagit cikti ama belki dikkate almamislar ya da ugrasmamislardir.Bu genellikle faturayı kutu içinde bulamadıklarında oluyor. Birden fazla kutu ile paketlenen ürünlerde sık oluyor ve gördüğüm çok da aramiyorlar hani.
1500 euro ve üstü süreç böyle mi yine yoksa onda resmi olarak ithalatçı sayılıp farklı evrak vs mi istiyorlardı ... ya da DHL'e bir dünya para ve vekalet verip öyle mi yapılıyordu?
Yazmayı unutmuşum ürün 1 günde elime geldi , hiç bir sorun yaşamadım..
Gümrükte takılmasaydı 2 hafta yaklaşık.Yakın zamanda alışveriş yapan arkadaşlar, elinize kaç günde ulaştı ürün?