Son durum bu şekilde. Burdan sonra artık ÖTV eklenir mi sizce? Referans monitörü aldım
145559 eklentisini görüntüle
Bu aşamadan sonra kargom KARTAL KARGO DAĞITIM'a gitti Ataşehir'de oturmama rağmen. Sizde de aynı şekilde öncesinde farklı bir şubeye gidip oradan transfer olmuş muydu ?
Yalnızca % 18 ödedim.Gümrük ücreti ne tuttu? Hoş bu aralar Nisan'a kadar 0 gibi bir şeyler duyuyorum ama bu ekipmanlar için geçerli mi bilmem
Tamam, ABD için %20 normal oran zaten.Sweetwater'dan $1.000'lık gitar siparişim için $45 kargo ücreti (FedEx) ve 1.446₺ gümrük vergisi ödedim.
1446/0.2 = 7230 yapar, yani muhtemelen USD/TRY=7.23 kabul ederek %20 gümrük vergisi koymuşlar. Bu durum şansa göre değişir mi bilemiyorum ama ben ek vergi riskini göze alarak vermiştim siparişimi ve benim için bir problem olmadı.
Bedava iyi fiystmış.Sweetwater'dan $1.000'lık gitar siparişim için $45 kargo ücreti (FedEx) ve 1.446₺ gümrük vergisi ödedim.
1446/0.2 = 7230 yapar, yani muhtemelen USD/TRY=7.23 kabul ederek %20 gümrük vergisi koymuşlar. Bu durum şansa göre değişir mi bilemiyorum ama ben ek vergi riskini göze alarak vermiştim siparişimi ve benim için bir problem olmadı.
Tamam, ABD için %20 normal oran zaten.
%18 - %20 kafası karışanlar olabilir diye eklemiştim onu.Tamam ben de normal olduğunu söyledim zaten. 2020'de EU için %18, EU dışı için %20'lik bildiğimiz normal gümrük vergisine ek bir vergi daha gelmişti.
Müzik Aletlerine Ek Gümrük Vergisi | ENDEAVOUR RECORDS
Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında bugün yayınlanarak yürürlüğe giren İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı ile müzik aletlerine ek gümrük vergisi getirildi.endeavourrecords.com
Kendim dahil bu ek vergiden çekinip de sipariş veremeyen arkadaşlar vardı. Benim başıma gelmedi diye bilgilendirmek maksadıyla paylaştım kendi siparişimin detaylarını.
Tavsiye olarak söylemiyorum, bana ek vergi çıkmaması kimsenin başına gelmediği/gelmeyeceği anlamına gelmez ama yine de satışı Türkiye'de yapılmayan bir ekipmanı veya yapılsa da %18-20 gümrük vergisi dahil olarak yine de Türkiye'deki dağıtıcılardan en az %15-20 daha ucuza alma imkanınız varsa ben şansınızı deneyin derim.
%18 - %20 kafası karışanlar olabilir diye eklemiştim onu.
Bir de soru sorayım: aldığınız gitarın paketlenmesi nasıldı?
Nekadar sürdü Türkiye'ye girmesi.Henüz teslim almadım İstanbul'dan adresime ulaşmasını bekliyorum ama tahminimce Sweetwater kolisi içerisine konulmuş gitarın kendi kolisi şeklinde çıkacak. Gitarın kendisi de böyle genelde led panellerin, ekranların sarıldığı poşetler olur, onunla sarılmış, headstock da buna benzer bir malzemeyle ekstra sarılmış, gövde de kenarlarına yerleştirilmiş strafor benzeri malzemeyle içinde bulunduğu koliye sıkıştırılmış vaziyettedir. Genelde böyle kargoluyorlar gitarları.
Neyse gelince fotoğraf atarım :d
sweetwater dan aldığınız gitar hangisi?Ne kadar karlı olduğunu merak ettim şu sıralar.
Nekadar sürdü Türkiye'ye girmesi.
andertons, thomana göre daha fazla fark çıkartıyor gibi sanki. rakamlar aklımda değil ama andertons'tan amfi aldım geçen aylarda 3 te biri kadar vergi çıkardılar , thomandan pedal aldım 2 tane şimdi baktım sadece % 18 ödeme çıkarmışlar. yurtdışı için thomann çok iyi
İngiltereden Jackson Corey 7 telli gitarım geldi, %18 artı %18 daha ödeyeceğim sandım, ancak sadece %18 ödedim, kapıya teslim DHL geldi. Thomann'dan KRKV8 dinleme monitörlerinde ise %18 + %18 ödemiştim. Malın cinsine ve fiyatına göre vergiler değişiyor. Ülkeyle ilgisi yok galiba.O durum Thomann-Andertons farkından değil de alınan ürünlerle ilgili gibi duruyor. Amfi gibi hoparlörü bulunan cihazlardan gümrük vergisine ek olarak ÖTV de alınıyor, pedallardan sadece %18 gümrük vergisiyle yırtmışsındır.
İngiltereden Jackson Corey 7 telli gitarım geldi, %18 artı %18 daha ödeyeceğim sandım, ancak sadece %18 ödedim, kapıya teslim DHL geldi. Thomann'dan KRKV8 dinleme monitörlerinde ise %18 + %18 ödemiştim. Malın cinsine ve fiyatına göre vergiler değişiyor. Ülkeyle ilgisi yok galiba.