Kabin Simulatorleri

var olan vst'ler listede görünmüyorsa vst lerin bulunduğu dizini eklememişsin demektir. bu dizini eklemen gerekir. örnek olarak, c:\program files\steinberg dizininde vst lerin bir kısmı bulunur.

options -> plugin manager adımı altından add directory'yi seçerek vst lerin tümünün bulunduğu dizinleri teker teker ekledikten sonra listeye vst'lerin gelecektir.

bundan sonra ise add unit seçeneği altından vst leri dizmen gerekiyor. ilk vst power katı simülasyonu olsun (yukarıdaki durumu örnek olarak alalım). örn. revalver'ın ses kartının girişinden sinyal alması gerekiyor. bu yüzden vst'ye ait (solunda bulunan, göremezsen vst'nin sol üst köşesindeki üçgeni tıklayarak görürsün) audio routing kısmından girişleri ses kartının girişi olarak seçmelisin. çıkışları ise kabin simülasyonuna verelim. mixir2 kullandığını varsayıyorum. mixir2'nin girişinde revalver'ı göreceksin çünkü oradan sinyal alacak bu vst. mixir2'nin çıkışlarını da epicverb'e verelim (gitar için en başarılı bulduğum ücretsiz reverb vst). artık zincirimiz tamamlandığına göre de bunun çıkışını ses kartının sonuna vermelisin.

yani kısacası önce vst listesini oluşturacağız (dizinleri ekleyerek), sonra ise ses kartının girişi ile başlayıp ses kartının çıkışı ile sonlanan bir zincir oluşturacağız.
sıralamada önce güç katı (kullanıyorsan), sonra ir yükleyici vst, sonra ise efektler (reverb en son olmak üzere) düzenleme yapman gerekiyor.

iyi geceler.
 
hocam kabin impulse'ının önüne veya arkasına fark etmez (statik eq eğrileri sonuçta bunlar), ancak aman paralel bağlamayın, ben bir keresinde 3 saat delirmiştim nerden geliyor bu cızırtı diye, birini birinin önüne koyun :)
 
Redwirez kullanıyorum uzun zamandır, etkisini anlamanız adına Dream Theater- "On The Back of Angels" introsunu redwirez ve redwirezsız şekilde kaydettim. İlkinde yok, ikincisinde var.


 
barrios haklı beyler :)

kafa kısmı kabinden çok daha karışık ve dinamik olduğundan analog amfi kullanıp kabin simülasyonu kullanmak daha iyi.

çok fazla seçenek istiyorsan ve sesi çok işlemeye varım diyorsan hiç dokunulmamış, ham kaydedilmiş sesi veren redwirez impulse response'ları tavsiye ederim.

daha az kafa karıştıracak şekilde daha az seçeneğe sahip olan ve az işlemeyle hazır hale gelecek ir'lar istiyorsan (son zamanlardaki tercihim) ownhammer ir'ları tavsiye ederim.

ancak kuracağın sistem gerçek veya ciddi anlamda iyi bir güç katı simülasyonu da içersin derim, preamp + ir zayıf kalabiliyor. burada da preamp + ownhammer nebula güç katı ve kabin programlarını veya güç katı + ir deneyebilirsin. detaylı bilgi istiyorsan verebilirim, son zamanlarda bu konularla iyice kafayı çizdim.

www.4shared.com/audio/rqfCwIJx/3_mesa.html'teki kayıt gerçek amfi + line out + ownhammer mesa oversized ir'ları ile alındı, dinlemek istersin diye ekledim.

Yahu ses kartına amfiden nasıl kabin çıkışı veriyorsunuz? Direnç olayı falan?
 
Geri
Üst