80'ler Pop Müzik Yapmak Için Klavye Önerisi

Arkadaşlar herkese selamlar,
80 ler pop, rock müzik yapıyorum. Elektro gitar ve klavye çalmaktayım. Şu ana kadar hiç sağlam bi klavye alma durumum olmadı daha çok gitara yoğunlaştım. 900 tl civarında 80 ler pop müzik yapabileceğim özellikle ritimleri davul setupları buna uygun klavye önerebilirmisiniz?Berlin -take my breath away, Laura Branigan-self control gibi parçalar80'ler disco müzikleri; bunların dışında Pink Floyd'un alt yapılarındaki stringler piyanolar choir ler gibi tonları verebilecek klavye bilen varmı?
 
hepsini bir arada 900 liraya görece iyi olarak yapabilen alet bulmak zor. Üstüne çok düşeceksen Kurzweil K2000 öneririm. O çağın sesleri ağırlıklı zaten 90ların başında üretildiği için. Örnek bazında şu videoya bakabilirsin. Tabi synth tonları dışında klasik enstrüman sesleri de mevcut. Sahibinden'de İzmir'de satılık 850 liraya varmış bir tane misal.





 
Kurzweil Rick Wrightın göz bebeğidir son dönem konserleri (P.U.L.S.E-Remember That Night-On An Island-Gdansk-Live 8) v.s. hepsinde kullanmıştır aynı zamanda hiç bir klavyede bulamayacağın bir tonda bu klavyede mevcut Echoes :) rotary ile seviştirilmiş piyano diyorum ben ona
 
Kısıtlı bütçelerde dönem müziği yapılacaksa, belli başlı tonların güzel olmasının yerine esnek ses paleti arıyorsanız; eski klavyelerin en üst modellerinde daha kazançlı çıkarsınız. Hazır tonlar dönemi yansıtır ama esneklik sayesinde cihazı iyice kurcalayarak (programlayarak) güzel tonlar elde edebilirsiniz. Her yeni çıkan alet en iyi demek değildir. Arayüz de çok önemli, iyi bir arayüz ton programlarken çok zaman kazandırır ve sizi sıkmaz. Sürekli menü manyağı olunca sıkılabilirsiniz, ama bunu bir alet size ne kadar az hissetirirse, onunla o kadar fazla vakit geçirirsiniz.

Workstation klavyelerde dalgaformları sayısı ve programlama parametreleri ne kadar çoksa o kadar sonik esnekliğiniz olur. Bunlar da genelde markanın en üst seviye serilerindedir. O yüzden yepyeni başlangıç ürünleri yerine eski ama esnek aletlere de göz gezdirin derim. :sneaky:
 
Geri
Üst